Poekie en Smoes

We wilden graag weer een kitten, die we in 2003 bij een asiel gingen halen. We gingen er heen met het hele gezin: Onze kinderen gingen mee om een knuffelige kitten uit te zoeken. Ik ging mee omdat ik zo graag een rode wilde (ik had vaak zwart/witte dieren gehad). En mijn man ging mee, om er zeker van te zijn dat het er maar 1 werd en we niet verleid werden. 1 Kitten was heel knuffelig, dus die wilden de kinderen wel. Niet rood…..maar toch wel leuk. Dus ik moest mijn kleurwens aan de kant zetten. Zij was echter als een week-oud-kitten (gevonden in een glasbak) in het asiel gebracht, samen met haar zusje. En haar zusje was duidelijk getraumatiseerd met een knik in de staart na een breuk en heel bang. Zij had echt de steun van haar zus nodig, dus als we de ene wilden, moesten we de andere ook nemen. Ze konden niet gescheiden worden. Ook mijn man moest zijn wens aan de kant zetten, want je raadt het vast al; we gingen met 2 zwart/witte kittens (waarvan 1 absoluut niet knuffelig (later gelukkig wel goed gekomen, hoor)) de deur uit. Maar ach…je bent gewoon al gauw verliefd op ze. De kinderen mochten namen verzinnen en in die tijd had je de film: “The Lord of the Rings”. De kittens werden Smeagol en Hobbit genoemd, later werd dat in onze volksmond veranderd in Smoes en Poekie.

Reacties zijn gesloten.