Dijkdoorbraak Wilnis

Ik woon in Wilnis. En 26 augustus 2003 hebben we hier de dijkdoorbraak gehad (google maar eens). Midden in de nacht werd er een groot gat geslagen in de dijk, waardoor al het water uit de ringvaart het dorp in spoelde. Iedereen moest ’s nachts geëvacueerd worden. Bij ons viel het allemaal nog redelijk mee, maar ook wij moesten weg. We hadden onze mooie kater Batman (toen was hij 3 jr) en we hadden 2 kittens (waar ik gisteren over schreef). Die konden niet mee. Batman was altijd buiten, maar voor het water nu ook wel naar binnen gevlucht. En 1 ding wisten we zeker: Batman haatte de kittens. Maar we moesten de katten boven opsluiten en weg. Batman had gelijk een plek op ons bed gezocht, maar wilde de kittens er absoluut niet bij. Als er 1 op bed kwam kreeg die een harde oplawaai van hem en vloog er weer af. Na een aantal klappen keek Batman mij wanhopig aan. Kon ik die mormels dan niet weghouden van hem??

Foto’s o.a. in de straat, vanuit keuken en zolder.
Batman wilde dus alleen op bed en de kittens moesten weg, en rap ook! Maar de kittens wilden ook op bed en bleven het proberen. Batman mepte ze er 1 voor 1 hardhandig af.
Ik heb Batman uitgelegd wat er buiten aan de hand was en dat het fijn zou zijn als hij zou toestaan dat de kittens erbij kwamen liggen en als grote broer voor hun zorgen. Hij keek me aan van “meen je dat nou?” “Ja, Batman, wij worden geëvacueerd en jullie kunnen niet mee”. 1 Kitten probeerde erbij te komen en voorzichtig tilde Batman nog een poot op die richting uit, legde zijn poot weer neer en de kittens mochten komen. Sindsdien werden het maatjes. Ze mochten zelfs van zijn bakjes eten.
Helaas, inmiddels is Smoes niet meer onder ons, maar Batman en Poekie zijn nog steeds oké met elkaar.

Reacties zijn gesloten.