Dierentolkconsult

Als dierentolk (sinds 1999) communiceer ik met dieren:
 • Er zijn 3 soorten telefonische consulten:
 • Een uitgebreid HSH-consult (HSH staat voor HoogSensitieve Honden): Kijk hier (Klik hier) eens wat je ervan bij jouw hond herkentOok voor honden die uit het buitenland komen en getraumatiseerd zijn is dit een uitermate geschikt consult. In de ruim 20 jaar dat ik dit werk doe, heb ik enorm veel geleerd van de hoogsensitieve honden zelf. Dit consult bestaat uit meerdere onderdelen:
 • 1: Nadat we het consult ingepland hebben, ga ik al met het dier in contact. Ik vertel wie ik ben, wat ik doe en dat er een consult in de planning staat. Bij sommige dieren is het nodig dat ik al een aantal keren contact maak en vertel ik het dier wie ik ben, wat ik doe en dat er een consult in de planning staat. Dit om vertrouwen te krijgen van het dier. Ik geef het dier al een healing, waardoor er mogelijk al een verandering (bijv meer rust, meer focus op jou tijdens wandelingen, minder reageren op wat er buitenshuis gebeurt) merkbaar wordt. Bij sommige dieren is een verandering voor 1 wandeling te merken, voor een ander dagen lang. Of misschien merk je er helemaal niks van. Dat is allemaal belangrijke informatie.
 • 2: Op het afgesproken moment bel ik je en ga ik je veel uitleggen, van wat honden mij in al die jaren geleerd hebben:
 • Wat is nou precies hoogsensitiviteit bij een hond?
 • Hoe zie je dat een hond overprikkelt gaat raken?
 • Wat zijn de problemen die een hond ervaart bij overprikkeling (dus niet wat we denkt dat een dier ervaart, maar dat wat een dier écht ervaart)?
 • Welke gedragsproblemen horen daarbij en waarom?
 • Hoe kan je die voorkomen?
 • Wat kan jij bij jezelf en de hond veranderen, want onbewust zijn er dingen die je onbedoeld verkeerd doet?
 • Hoe kan jij voor jouw hond de grenzen bewaken en op welke juiste manier?
 • Als dan alles duidelijk is, dan gaan we die situaties doornemen waar jij met jouw dier tegenaan loopt (die mail je me van te voren).
 • Na afloop mail ik je het opgenomen consult en linken, zodat je nog verschillende dingen kan nakijken, waar we het over gehad hebben.
 • Reken gemiddeld 1,5 uur voor het telefonische deel van het consult.
 • Een uitgebreid dierentolkconsult: Dit consult is geschikt bij bepaalde gedragsproblemen, hulp bij de vraag of het dier klaar is om afscheid te nemen van het leven en de begeleiding daarbij (hoe gaat de euthanasie gebeuren en waar). Ik bespreek de wensen van de eigenaar en het dier zelf betreffende het sterfproces. Op de dag vóór de euthanasie vertel ik het dier dat het die volgende dag gaat gebeuren. Begeleiding en uitleg bij ziekte over overlijden van hun mens. Hulp bij traumaverwerking (kan soms als kort consult). Dit consult bestaat uit meerdere onderdelen:
 • 1: Voorafgaand aan ons gesprek ga ik uitgebreid in gesprek met je dier en bespreek jouw meerdere vragen (met een maximum van 8 vragen). Bij sommige dieren is het nodig dat ik al een aantal keren contact maak en vertel ik het dier wie ik ben, wat ik doe en dat er een consult in de planning staat. Dit om vertrouwen te krijgen van het dier. 
  Als er een vraag betreffende onwenselijk gedrag is, vraag ik het dier om dat gedrag alvast even achterwege te laten (dus soms lijkt het probleem dan al opgelost, maar dan hebben we nog niet duidelijk wat de reden van het probleem was) of soms geef ik het dier al een korte healing. Ik vertel het dier dan ook dat het dier niet op z’n kop krijgt, maar dat we willen begrijpen waarom het ongewenste gedrag is en het dier willen helpen. Ook geef ik het dier ruimte om zelf iets kwijt te kunnen, wensen en vragen heeft. Vaak hoor ik later dat de mensen al konden merken aan hun dier wanneer ik met ze in gesprek was.
 • 2: Wij hebben vervolgens het telefonische deel van het consult waarin we alles doorspreken. 
 • Na afloop mail ik je het opgenomen consult.
 • Reken gemiddeld 1 uur voor het telefonische deel van het consult.
 • Een kort dierentolkconsult: Voor 1 vraag (soms is er wel één enkele vraag, waarbij ik inschat dat de problematiek ingewikkelder ligt dan die ene vraag en dat we dat niet zonder voorgesprek en in die tijd kunnen redden, waardoor ik dan mogelijk toch een ander consult zal adviseren).
 • Ik ga kort van te voren met je dier in gesprek om die vraag te bespreken. Telefonisch spreken we het door.
 • Ook geschikt bij voorbereiding bijv. bij verhuizing, vakantie*, dierenartsbezoek/operatie, komst van nieuwe huisgenoten, zowel mens als dieren vallen vaak onder een kort consult. (*Een vakantievoorbereiding (uitleg dat je weg gaat en hoe de verzorging van het dier geregeld is) van dieren gaat niet per telefoon. Daarvoor mail ik je een uitgebreide vragenlijst, die je ingevuld terugmailt, met zoveel mogelijk details. Ongeveer 4 dagen voor vertrek zal ik alles uitvoerig aan jouw dier uitleggen en eventuele vragen van het dier beantwoord. Vooral vertel ik dat vakantie tijdelijk is en je weer terug komt.)
 • Reken gemiddeld een half uur voor een consult.
Ik doe geen vermissingszaken, wel heb ik een blogje geschreven met tips: Klik hier
Als het om gezondheidsklachten bij een dier gaat: ik ben geen dierenarts en kan geen diagnoses stellen. Dus om zekerheid te hebben is een dierenartsbezoek nodig, maar ik kan wel vragen of een dier weet wat hij mankeert en hoe die zich voelt, waar er pijn is en hoe erg dat is.
Tarieven:
 • Een uitgebreid HSH-consult: 125 euro* (incl. 21 % BTW).
 • Een uitgebreid dierentolkconsult: 95 euro* (incl. 21 % BTW).
 • Een kort dierentolkconsult: 50 euro* (incl. 21 % BTW).
 • *Avonden of weekenden 25 euro (incl.21% BTW) extra. 
 • Een consult wordt altijd van te voren betaald.
Hoe vraag je een consult aan:
Je stuurt me een mail (info@moniquevanderdrift.nl) met de volgende informatie:
* Foto, naam, leeftijd, geslacht van je dier (liefst met de ogen erop) en een foto van jou (en gezin). En foto’s, namen en leeftijden van andere dieren in huis.
* Telefoonnummer, waarop je bereikbaar bent.
* Een aantal tijdstippen dat je tijd hebt voor het telefonische consult.
* De reden waarvoor je het consult wilt: bij een HSH-consult waar je tegenaan loopt, voor een uitgebreid consult maximaal 8 vragen, voor een kort consult 1 vraag.
Vervolgens:
We maken de afspraak en ik mail je een betaalverzoek met betaallink van iDEAL, om van te voren te voldoen.
Op het afgesproken tijdstip bel ik je (indien je een Nederlands telefoonnummer hebt).
Woon je in het buitenland dan mag je mij bellen of kunnen we het consult ook per Skype doen.
!!! Ik zal altijd mijn best doen om dieren te helpen, maar het blijven levende wezens met een eigen keuze en wil, waardoor niet elk probleem door een dierentolk verholpen kan worden !!!
Je kunt hier ervaringen van mensen in de verslagjes van consulten lezen: Klik hier 
Hoe kan je een dier gronden/aarden en de aura kleiner maken, zie hier: Filmpje
Enkele ervaringen van eigenaren: 
M: Vanmorgen een waardevol gesprek gehad met Monique. Mooie nieuwe inzichten en tips die ook ik als hondengedrag coach mee kan nemen in mijn sessies. Het is fijn om van elkaar te mogen leren en op die manier ook weer naar jezelf te kijken. Kijken door de ogen van je eigen hond, magisch!
A: Hoi Monique, een tijdje terug heb je een consult met Pippi gedaan. Ze piepte heel erg tijdens het autorijden en gilde ontzettend als we ergens aankwamen, niet van angst, maar omdat ze zo enthousiast was. Ze kon ook niet alleen zijn. Nu zijn we een poos verder en er is zeker verbetering. Het piepen tijdens het rijden doet ze helemaal niet meer. Dat was eigenlijk meteen over na het consult, en het gillen is veranderd in blaffen, een stuk beter te doen. Het alleen blijven gaat uitstekend, op de camera zien we dat ze heel relaxed ligt te slapen. We zijn al en paar keer een paar uurtjes weggeweest! Doordat dat zo goed gaat en ze nu niet meer overal meer mee naartoe moet, is het voor ons ook niet meer zo erg die keren dat ze blaft als we ergens aankomen. Ik ben er heel blij mee, heb een boel geleerd van het consult en dat blaffen zal uiteindelijk ook wel stoppen hoop ik. Bedankt!
A: Monique is heel warm betrokken en weet het tolken heel duidelijk te vertalen icm haar grote gedragskennis over dieren! Met als mooie specialisatie de hond/mens met hoogsensitiviteit of anderszins een rugzakje!
M: ze helpt alle dieren met liefde en is er heel goed in?❤️
W: Zuiver en lieve vrouw. Mijn hond vraagt zelf om met haar te spreken wanneer ze ergens echt nee zit.
E: “Na lang aarzelen, meer omdat ik niet zo goed wist wat ik er van moest denken/verwachten, voor mezelf 2 keer een consult gehad met Monique. Wonderbaarlijk wat er met me gebeurde tijdens de sessies en ondanks dat ik het een emotionele ervaring vond heb ik ook ontzettend waardevolle informatie en inzichten gekregen, en sommige inzichten als cadeautje ervaren. Ook voor mijn Golden Retriever G een consult gehad bij Monique. Ook hier waardevolle informatie en inzichten gekregen en mijn overleden hond M kunnen loslaten.
Ervaring kort na dit consult zo mogelijk nog wonderbaarlijker, van een hond die me over de straat sleurde binnen een dag een hond die keurig naast me loopt en op mij gericht is. Ik kijk ernaar uit om met hem aan de slag te gaan op een manier die voor hem maar ook voor mij goed is. Heel erg bedankt Monique en ook voor alle gratis sessies die je voor de dieren doet in deze moeilijke en gespannen tijden van Corona virus!!”
B: Vanmorgen een reading gehad van Monique over mijn overleden lieve meisje. Wat enorm fijn om van en over haar te horen. Wat een geruststellend gevoel om dingen bevestigd te krijgen. Ook over mijn andere kleine meisje gehad, en hoe we nu verder moeten met dit verdriet en het grote gemis. Monique heeft haar dingen verteld en duidelijk gemaakt. Of je erin gelooft of niet, misschien sceptisch bent, ik heb zelf mogen ervaren dat dit werkt en het na de Reading al verandering bracht. Lieve Monique, bedankt voor deze mooie Reading. Was een hele fijne, mooie en geruststellende ervaring. Liefs.
E: Ik heb een gratis dierentolkconsult van Monique gewonnen (via haar facebookaktie). Ik ben eigenlijk nog steeds heel verbaasd. Ik dacht mijn dieren van haver tot gort te kennen, maar over elk dier kon Monique wat vertellen, waardoor het niet alleen duidelijk was dat ze echt contact met ze had, maar ook dat ze een tip of eye-opener had voor me. Nu ik vanuit die wetenschap en informatie naar de dieren kijk kan ik ze nog beter begrijpen. Snap ik eigenlijk niet dat ik dat zelf niet gezien had bij ze. Dank je wel Monique, voor dit waardevolle cadeau.
A:  U heeft een dier en ziet dat deze u vragend aankijkt, volgt, evt. onrustig is en u weet niet wat te doen. Monique’s website is overzichtelijk maar vertelt te weinig hoe het gewoon is. Super! Monique heeft ons geholpen met onze geadopteerde honden, M en L. M werd als eerste bij ons verwelkomd en wij wilden graag weten hoe zij het bij ons vond. Wij zijn 2 nuchtere mensen die sceptisch zijn. Wij wisten bv al het e.e.a. over haar verleden in Spanje en Monique did her magie, M rustig op de grond starend in de verte, toen kon ik bellen met Monique. Ze vertelde dat ze zwierf over straat en dat ze ook bij ons thuis een kat steeds zag, of dat klopte, wij hadden een kat en deze moesten wij helaas ivm ziekte laten inslapen. Monique kon dit niet weten, daar ik hier niets over had gezegd, het ging over onze hond M! Ook latere consulten hebben ons geholpen ivm operatie van M, evt pijntjes, ook het blaffen stopt als Monique dat vraagt aan haar. Over onze L idem, ze vertelde exact wat ze mee had gemaakt, dit wisten we al maar toch gaaf dat je het op deze manier ook hoort. Ik kan nog veel meer vertellen maar het komt erop neer dat voor een consult je bij deze dame goed zit, betrouwbaar, vriendelijk en niet te prijzig.
E:  Monique is uiterst integer en betrouwbaar. Dat weet ik omdat mijn dieren dat aanvoelen enhaar vertrouwen. Dit is, mijn dieren kennende, echt bijzonder. Als er een probleem met een dier is en ik vraag een consult aan bij Monique, dan merk ik bijna altijd direkt dat het probleem minder of zelfs over is. Heerlijk. Ik kan je aanraden en zal je nog vaker consulteren, Monique.
A: Even geleden heb ik bij Monique een dierentolkgesprek gekregen (gewonnen sessie via fb aktie) met mijn paardje. Uit zichzelf kwam Monique met haar onzekerheid t.o.v. mij. Nou, dat klopt wel, want na een vervelend voorval durfde ik niet meer alleen buiten op haar te rijden. Mijn merrie gaf aan dat ze mijn angst voelde en daardoor onzeker van mij werd. Monique heeft mij tips gegeven en mijn mooie meisje een healing gegeven (Heet dat zo?) (Monique: “ja dat heet zo”). En toen was een probleem wat al langer speelde in 1 sessie al zo veranderd dat ik het weer aandurfde en inmiddels genieten we samen weer van het bos. Om een dierentolk in te schakelen, dat had ik eerder niet bedacht, totdat ik de sessie gewonnen had.
K:  Onze hond is veranderd na een consult met Monique. Veel rustiger, vooral op straat, waar hij naar elke reu tekeer ging. Heerlijk dat we meer kunnen genieten van de wandelingen. Echt een aanrader om een sessie te doen.
E:  Hele aparte ervaring. Er kwam veel uit wat bepaald gedrag van onze labradoodle verklaard. En we hebben gelijk hele bruikbare tips gekregen. Ook had onze dame zelf nog van alles te vertellen. Het was een leerzaam en gezellig consult van iemand die weet waar ze mee bezig is en respectvol met dier en eigenaar omgaat. Ze heeft ook confronterende dingen verteld, maar wel op een manier die we goed kunnen hebben.
C:  Vanmiddag de gewonnen reading van de Like en deel actie gehad van Monique.
Wat een waanzinnig mooie reading is het geweest, ik heb zoveel meer duidelijkheid gekregen in het gedrag van Max, dat ik hem nu een heel stuk beter begrijp en ik hem ga helpen om hem een stuk sterker te maken.
En ik ben heel blij dat Max nu weet waar hij aan toe is en hier noooooit meer weg gaat.
En toen nog mijn lieve overleden Joy aan ‘t woord.
Onwijs bedankt voor de mooie woorden van Joy en t antwoord op mijn schuldgevoel..
Monique ik vind je een kanjer, kan je niet genoeg bedanken en je hoort mij zeer zeker weer!
A:  Dank je wel voor het mooie consult met D (kat). Fijn dat hij hier lekker op zijn plek zit en fijn dat hij me even en spiegel voor heeft gehouden. En super ook dat je de tijd hebt genomen om hem even op zijn gemak te stellen. Hij rent nu door de tuin, moet wat energie kwijt denk ik. Gek beestje.
Twee prachtige tekeningen van Eva en Merel. Dank je wel.
L: Onze oudere merrie werd altijd erg zorgzaam, maar ook nerveus als een andere merrie een veulen had. We dachten dat zij ook graag een veulen wilde. Dat hebben we in het verleden ook wel geprobeerd, maar ze werd niet drachtig. Monique heeft met haar getolkt. Ze vertelde dat ze een veulen heeft gehad voordat ze (jaren geleden) bij ons kwam, maar dat dat veulen jong bij haar weggehaald is. Ze weet niet waarom dat veulen weg moest en of die nog ergens is. Wij weten daar ook niks over. Monique heeft haar een healing op het verdriet en gemis gegeven. Dit is al een tijdje geleden en we hebben echt gemerkt dat ze niet meer zo nerveus werd als er veulens waren. Daardoor is er minder stress en mag ze nu ook van de moeders dichter bij de veulens komen.
D:  Wat een prachtige sessie over onze oude wijze Franse Bulldog heb ik van Monique mogen ontvangen. Waar ik vragen stelde over zijn welzijn, kreeg ik met name informative over hoe het op dit moment met mijzelf gesteld is. Wat prachtig om te horen dat mijn maatje en ik zo op elkaar in getuned zijn, dat hij me zulke mooie inzichten kan geven. En hoe bijzonder dat iemand als Monique dit voor me heeft kunnen vertalen. Een sessie met veel herkenning, een lach en een traan, maar afsluitend vooral met een heel fijn gevoel. Geen zelftwijfel meer voor mij, meer plezier en zorgeloosheid in mijn leven inbouwen en met nog meer liefde kunnen kijken naar, knuffelen en houden van mijn oude wijze man. Monique daarvoor veel dank. Lieve groet, D.
W: Onze hond komt uit Spanje. Monique heeft hem helemaal voorbereid op de reis naar Nederland. Ze heeft in beelden alle stappen uitgelegd en hem verteld wat hij hier kon verwachten. Of het geholpen heeft weet je eigenlijk niet, want je weet niet hoe het zonder die voorbereiding voor hem geweest zou zijn, maar het leek erop of hij gelijk vertrouwd met ons was en dat gaf ons in ieder geval een fijn gevoel. Bij een volgende hond vragen we haar weer te helpen bij de voorbereiding”.
L: Over de zoektocht en het vinden van Flip (kat 1 jaar oud, nog niet eerder buiten geweest):
Bij de vermissing van Flip heb ik na een week contact gezocht met Monique. Wat ik heel erg prettig vond was haar rustige houding vol vertrouwen. Monique legde heel precies uit waarom vermissingen zo lastig zijn en omdat ik haar hulp toch zo graag wilde heeft zij mij en Flip;-) geholpen. Het telefonische gesprek van te voren was al heel erg fijn en herkenbaar, waarin ik heel duidelijke aanwijzingen kreeg wat te doen, waar te zoeken en ook veel rust kreeg over hoe we dit gingen ‘oplossen’. Naast het gesprek heeft ze meerdere malen contact gemaakt en Flip geholpen zich te laten zien. Twee dagen na het gesprek lag Flip ineens ergens op een dakje in de zon. De dag daarna hebben we hem ook echt kunnen vangen. Een enorme opluchting en zo gelukkig dat hij er weer is.
Hij zat op een plek waar we voor het gesprek niet keken, het gesprek heeft dus op allerlei manieren geholpen en echt ervoor gezorgd dat Flip weer terug is. Ik heb Monique als een heel integer, vertrouwenwekkend en betrokken mens ervaren. Ik gun iedereen z’n vermiste huisdier terug.. het zal vast niet allemaal zo mooi lopen als bij ons.. en dat maakt dit werk denk ik ook vreselijk lastig, toch denk ik dat Monique in alle gevallen dit heel goed begeleid.
Heel dankbaar zijn wij.
L: Gisteren heb ik een reading gehad voor mijn hond Stella. Wat was dit bijzonder zeg! Monique zei echt dingen die ze echt niet kon weten, waardoor ik wist dat het echt is wat zij zei. Het heeft geholpen om mijn hond beter te begrijpen. Monique heeft mijn hond ook dingen uitgelegd, zoals dat ze mij niet hoeft te beschermen buiten. Na deze reading ging ik met mijn hond wandelen en echt al een hele andere hond buiten! Ze gaf aan dat ze vertrouwen in mij heeft en reageerde ook niet meer om de dingen om haar heen. Echt super! Nu blijf ik hier aan denken en trainen met haar, zodat ze door gaat krijgen dat ze niet meer alles in de gaten hoeft te houden buiten. Dank je wel Monique, je hebt ons echt geholpen!
E: Hoi Monique, Ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp, je hebt laatst mijn Ziva een online healing gegeven naar aanleiding van haar plas/sproei gedrag, Ziva heeft sindsdien niet meer gesproeid! Ik besteed meer 1 op 1 aandacht aan haar en vertel haar kleine dingetjes, ze kletst op haar manier dan naar mij terug, ik ben heel dankbaar voor je hulp, dat wou ik je nog even vertellen!
P: Ik heb een gratis dierentolkconsult van Monique gewonnen (via haar facebookaktie). Ik ben eigenlijk nog steeds heel verbaasd. Ik dacht mijn dieren van haver tot gort te kennen, maar over elk dier kon Monique wat vertellen, waardoor het niet alleen duidelijk was dat ze echt contact met ze had, maar ook dat ze een tip of eye-opener had voor me. Nu ik vanuit die wetenschap en informatie naar de dieren kijk kan ik ze nog beter begrijpen. Snap ik eigenlijk niet dat ik dat zelf niet gezien had bij ze. Dank je wel Monique, voor dit waardevolle cadeau.
L: Ik heb Monique benaderd voor hulp bij mijn kat die zichzelf al jaren pijn doet / open krabt. Monique heeft op verschillende momenten contact met haar gehad en doet dit op een daadkrachtige maar liefdevolle manier. Van eerdere consulten elders ben ik gewend dat je een foto mailde en je een mail na je reading terug kreeg. Man man man, wat een verschil met Monique. Dik een half uur aan de telefoon met heldere uitleg en praktische tips waar ik mee aan de slag kan. Je bent in overleg met elkaar aan het puzzelen op de beste oplossing voor je dier en dat geeft vertrouwen. Ik ben aan de slag gegaan met de tips en binnen een week is er al op een aantal punten echt verbetering te zien. We zijn er nog niet, maar een patroon wat jaren bestaat breek je ook niet in een half uurtje af. Dat heeft tijd nodig en die nemen we ook. Ik zou ook zeker zo weer contact met Monique opnemen als dit nodig zou zijn.
T: Ik heb diverse cavia’s. Die zitten bij elkaar en dat gaat heel goed. 1 Cavia zat vaak apart in een hoekje en werd in korte tijd opvallend mager. bij het dierenartsbezoek is alles nagekeken, maar het lag niet aan zijn gebit en ook andere oorzaken kon de dierenarts niet vinden. Op aanraden van een vriendin heb ik Monique gebeld. Ik was wel wat sceptisch, maar mijn vriendin gaf het consult kado aan mij. Mijn cavia vertelde haar dat de groep helemaal niet zo harmonieus met elkaar om ging. Met name van 1 cavia had hij veel last. Die cavia zat van een afstandje dreigend naar hem te kijken als hij wilde gaan eten. Daardoor at hij snel een paar happen, maar ging daarna weg. Hij durfde zich niet zo goed in de groep te bewegen en voelde zich niet meer veilig. Monique heeft met beide cavia’s gesproken en de ‘zieke’ cavia tijdens een healing meer in zijn kracht gezet. Dezelfde dag hebben de beide cavia’s gevochten en toen bleek dat ze ongeveer even sterk waren lieten ze elkaar verder met rust. Ook heb ik het eten meer verspreid op aanraden van Monique. Nu is er echt harmonie (hoe was het mogelijk dat ik die ‘schijn’-harmonie niet gemerkt had), en iedereen beweegt zich vrij en eet weer goed.
D: Monique heeft voor ons en onze hond Amy HET verschil gemaakt. Amy is nu twee maanden bij ons en het alleen thuis zijn ging moeilijk. Ik had wel een vermoeden en het uitgebreide telefonische consult heeft veel duidelijk gemaakt, en het zelfs direct opgelost! Erg fijn ook dat het telefonisch gaat zodat je nog vragen kunt stellen en feedback kunt geven!!! Ik wou dat iedereen een dierentolk inschakelde voor hun huisdier.
A: Afgelopen zaterdag de laatste van 3 workshops gehad. Wat een openbaring. Wat een lieve en warme vrouw is Monique. Allerhartelijkste ontvangst. Kan het iedereen aanraden. Eerder meerdere dierentolk consulten laten doen voor onze hond en katten. Fantastische voorbereiding gedaan voor onze dieren met betrekking tot onze vakantie. Ze kan zoveel bijzonderheden vertellen waardoor je je dieren beter kan begrijpen en helpen. Echt heel bijzonder.
E: Een van mijn katten plast al jaren in huis. De dierenarts zegt steeds dat het door stress komt. Iemand raadde mij aan een consult bij Monique te doen. Ik was wel sceptisch en vond het tegelijkertijd wel spannend. Heel bijzonder dat Monique veel dingen zei die ik herkende, terwijl ze dat niet kon weten. Ze heeft Tijger ook een healing geven. Vanaf  diezelfde dag heeft hij niet meer geplast, dat is nu 3 maanden geleden. Ze heeft later ook nog een consult gedaan voor een overleden kattenvriendje Pipo. Pipo was onverwachts overleden op jonge leeftijd en dat kon ik niet goed verkroppen. Ook dat consult was verhelderend, maar ook emotioneel. Zijn overlijden heeft nu wel een plaatsje gekregen en dat geeft mij zoveel rust. Ik kan daardoor ook mijn schuldgevoel los laten. Ik vind Monique niet alleen een hele goede, integere dierentolk, maar ik heb het gesprek aan de telefoon ook heel prettig ervaren. Ze neemt de tijd (beide keren waren we wel een uur in gesprek), legt alles goed uit en heeft veel tips gegeven. Ik ben er heel blij mee. Tot een volgende keer.
D: Op 24 juni deed jij een consult met mijn overleden hond Ginny en mij. Ik was zeer getraumatiseerd door haar plotselinge overlijden.
Wat was het mooi… het gesprek… en alle antwoorden die ik heb gekregen op vragen die zonder jou onbeantwoord waren gebleven.
Ik heb het even laten bezinken maar kan zeggen dat het me mij veel rust heeft gegeven. Zoveel dat ik niet meer huil iedere avond en met veel liefde en dankbaarheid terugkijk op onze tijd samen!
En jou ben ik ook voor altijd dankbaar!!!
V: Wat een fijn uitgebreid telefonisch consult met jou, Monique. Dank je wel voor dit bijzondere gesprek met onze Curaçaose straathonden Job & Puck 3 jaar oud. We hebben dit super lieve duo pas 5 maanden. Logisch dat je als baasjes na alles wat deze honden hebben meegemaakt in bepaalde situaties probeert bij te sturen in positieve zin. Bijzonder dat wij door het inzichtelijk gesprek via jou, Job & Puck nog beter hebben leren kennen en zij ons. Dankbaar dat dit gesprek samen met jouw nuttige tips de bijzondere band met de honden meer verdieping , kracht en vertrouwen heeft gegeven in onszelf en in elkaar. Het is bijzonder te zien dat ze nu al rustiger lijken te reageren in bepaalde situaties. Super dank en warme groetjes.
A: Als we op vakantie gingen had ik eigenlijk altijd elke dag dat er door de katten in huis geplast was als de oppas er kwam. Vorig jaar had ik Monique de vakantie voorbereiding voor mijn dieren laten doen en is er alleen de laatste dag geplast. We kwamen ook later thuis dan gepland was en dus later dan Monique verteld had aan de dieren. we zijn nog een weekendje weg geweest en toen had ik Monique niet gevraagd het uit te leggen en was er weer geplast. deze zomer hebben we Monique weer ingeschakeld en is het helemaal goed gegaan. Volgende keer doe ik het zeker weer, ook voor een weekendje. Hoe ze het doet weet ik niet, maar onze katten hebben er baat bij (en de oppas en wij ook).
W: Ik had een veiling gewonnen en heb een reading gewonnen voor onze bouvier Thor. Zijn probleem was dat hij buiten veelvuldig uitvalt en altijd met een strakke lijn loopt. Met de reading kwam naar voren dat de aura teveel open staat en hij vaak gegrond moet worden.
Dat gedaan en het goede gesprek dat Monique met Thor heeft gehad hebben geresulteerd in een andere hond. Samen komen we er nu wel. Heb er alle vertrouwen in.
Je kunt me ook via mijn facebookpagina volgen en ik zou het zeer waarderen als je mijn fb-pagina wilt liken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.