Dierentolkconsulten

Als dierentolk, werkzaam sinds 1999, maak ik contact met dieren en begeleid ik de mensen. Om te voorkomen dat de wachttijd te ver oploopt, beperk ik me vooral tot consulten met honden. Momenteel doe ik ook geen paarden of overleden dieren en mij nog onbekende katten, maar ik heb een goede doorverwijzing naar degene die dat wel doet.
Ik bied verschillende soorten telefonische consulten aan:
      1  Een HSH-consult (ook vaak geschikt voor honden uit het buitenland)
      2  Een uitgebreid dierentolkconsult
      Stervensbegeleiding van een dier
      4  Een kort dierentolkconsult
1  Een HSH-consult:
HSH staat voor Hoog Sensitieve Honden. Klik hier om te beoordelen of jouw hond dit consult nodig heeft. Ook voor honden die uit het buitenland komen en getraumatiseerd zijn is dit een uitermate geschikt consult. Als je twijfelt of jouw hond hoogsensitief is kan je ook aangeven waar je tegenaan loopt en de foto mailen, dan zie ik wel of jouw hond baat bij dit consult heeft.
In de 25 jaar dat ik dit werk doe, heb ik enorm veel geleerd van de honden zelf. 
Nadat we het consult ingepland hebben, mail ik het betaalverzoek. Na betaling ga ik al met het dier in contact. Ik vertel wie ik ben, wat ik doe en dat er een consult in de planning staat. Bij sommige angstige dieren is het nodig dat ik al een aantal keren contact maak, om vertrouwen te krijgen van het dier. Ik geef het dier al een healing, waardoor er mogelijk al een verandering (bijv meer rust, meer focus op jou tijdens wandelingen, minder reageren op wat er buitenshuis gebeurt) merkbaar wordt. Het belangrijkste van hoe ik dat doe, zal ik jou ook leren. Bij sommige dieren is een verandering voor 1 wandeling te merken, voor een ander dagen lang. Of misschien merk je er helemaal niks van. Dat is allemaal belangrijke informatie. Op het afgesproken moment bel ik je en ga ik je veel uitleggen, van wat honden mij in al die jaren geleerd hebben:
Wat is nou precies hoogsensitiviteit bij een hond. Welke (gedrags)problemen horen daarbij, en waarom. En vooral hoe te voorkomen/aan te pakken. Wat ervaart jouw hond (dus niet wat we denken dat een dier ervaart, maar dat wat een dier écht ervaart). Hoe zie je dat een hond overprikkelt gaat raken. Hoe kan je die overprikkeling voorkomen. Hoe kan jij voor jouw hond de grenzen bewaken op de juiste manier. Ik leg je van alles uit (teveel om hier te benoemen) zodat je meer inzichten in jouw dier en zijn/haar gedrag krijgt. En we bespreken waar jij tegen aan loopt en hoe je dat kan aanpakken.
Ik ben met dit consult (met o.a. healing en voorgesprek) ongeveer 3 tot 3,5 uur bezig, maar reken ongeveer 2 uur voor het telefonische deel van dit consult.
Na afloop mail ik je het opgenomen consult en diverse linken, ter verduidelijking, waar we het over gehad hebben.
Dit consult kost voor 1 dier 200 euro (incl. BTW). Voor 2 dieren 250 euro (incl. BTW). Dan spreek ik ze beiden en krijgen ze allebei de healing. Avonden of weekenden 50 euro extra. 
2  Een uitgebreid dierentolkconsult:
Dit consult is geschikt bij allerlei problemen, zoals bepaalde gedragsproblemen, begeleiding , hulp bij traumaverwerking, of meer… (met een maximum van 8 vragen).
Voorafgaand aan ons gesprek ga ik uitgebreid in gesprek met je dier(en) en bespreek jouw meerdere vragen. Bij sommige dieren is het nodig dat ik al een aantal keren contact maak en vertel ik het dier wie ik ben, wat ik doe en dat er een consult in de planning staat. Dit om vertrouwen te krijgen van het dier. Ik geef het dier een healing. Vaak hoor ik later dat de mensen al konden merken aan hun dier wanneer ik met ze in gesprek was en mogelijk merk je al een verschil in gedrag.
Op het afgesproken moment bel ik jou.
Dit consult kost voor 1 dier 200 euro (incl. BTW). Avonden of weekenden 50 euro extra. 
3 Stervensbegeleiding van een dier:
Je wilt niet te vroeg of juist te laat zijn bij het laten inslapen van jouw geliefde dier. Als je denkt dat jouw dier het eind van het leven bereikt, dan zou je dit consult kunnen aanvragen. Hierbij ga ik in gesprek met jouw dier om te vragen hoe hij/zij zich voelt en check hoever het dier in het proces is. Ook geef ik het dier een healing (soms geeft dat zelfs een flinke opleving). Als het dier nog niet zover is dan houden we contact, om eventueel vaker te checken hoe het met jouw dier gaat. Als het dier zover is, bespreken we hoe het dier en de mens(en) het einde willen. Dan wordt de afspraak met de dierenarts gemaakt en zal ik het dier voorbereiden op hetgeen er verder gaat gebeuren, zoals de eigenlijke euthanasie en wat er daarna met het lichaam gaat gebeuren. Ik leg het ook uit aan andere dier(en), afhankelijk van de hoeveelheid dieren eventueel tegen meerprijs.
Dit consult kost 150 euro (incl. BTW). 
4  Een kort dierentolkconsult:
Voor 1 vraag (soms is er wel één enkele vraag, waarbij ik inschat dat de problematiek ingewikkelder ligt dan die ene vraag en dat we dat niet zonder voorgesprek en in die tijd kunnen redden, waardoor ik dan mogelijk toch een ander consult zal adviseren). Ik ga kort van te voren met je dier in gesprek om die vraag te bespreken. Telefonisch spreken we het door.
Ook geschikt bij voorbereiding bijv. bij verhuizing, vakantievoorbereiding, dierenartsbezoek/operatie, komst van nieuwe huisgenoten vallen vaak onder een kort consult. We bespreken de informatie die het dier moet weten en ik leg het allemaal uit aan het dier. Bij een vakantievoorbereiding mail ik je een vragenlijst.
Dit consult kost 50 euro (incl. BTW).
Hoe vraag je een consult aan:
Je stuurt me een mail (info@moniquevanderdrift.nl en ja, ik hou van tutoyeren) met de volgende informatie: 
Geef duidelijk aan om welk consult het gaat.
Foto, naam, leeftijd, geslacht van je dier (liefst met de ogen erop). En foto’s, namen en leeftijden van de mensen en andere dieren in huis.
Telefoonnummer, waarop je bereikbaar bent.
Een aantal dagen dat je tijd hebt voor het telefonische consult (momenteel doe ik de dierentolkconsulten op maandag,  dinsdag en woensdag, tenzij spoed). 
Geef bij een HSH-consult aan wat je hiervan herkent: zie hier en waar je tegenaan loopt. Dat neem ik dan mee in de healing vooraf.
Bij een uitgebreid consult maximaal 8 vragen. Bij een kort consult 1 vraag.
Vervolgens maken we de afspraak en ik mail je een betaalverzoek met betaallink van iDEAL, om van te voren te voldoen. Na betaling zal ik jouw dier al een healing geven. Mogelijk merk je al een verschil.
Op het afgesproken tijdstip bel ik je (ik kan alleen Nederlandse telefoonnummers bellen). Woon je in het buitenland dan kan je mij bellen of kunnen we het consult ook per Skype doen. Ik zal het consult voor je opnemen en na afloop mailen via wetransfer.
Healingen:
Ook geef ik healingen, waarbij ik veranderingen maak in de energie van het dier, waardoor die zich beter gaat voelen. Mogelijk 1 uitgebreide healing of een serie van 5 korte healingen. Vaak merken mensen door de 1ste healing voorafgaand aan het telefonische deel van een consult al verandering. In overleg kan ik dan de serie van 5 healingen geven. Of als een dier een terugval heeft kan een serie ook een goede keuze zijn. Bij een healing werk ik met mijn handen en ga ik niet uitgebreid met een dier in gesprek, dus soms wordt het gecombineerd met een dierentolkconsult.
Kosten:  1 losse uitgebreide healing: 50 euro (incl. BTW). Serie van 5 korte healingen: 100 euro (incl. BTW). 
Nog even dit:
Als het om gezondheidsklachten bij een dier gaat: ik ben geen dierenarts en mag geen diagnoses stellen. Dus om zekerheid te hebben is een dierenartsbezoek nodig, maar ik kan wel vragen of een dier weet wat hij mankeert en hoe die zich voelt, waar er pijn is en hoe erg dat is.
Ik zal altijd mijn best doen om dieren te helpen, maar het blijven levende wezens met een eigen keuze en wil, waardoor niet elk probleem door een dierentolk verholpen kan worden.
Ik doe geen vermissingszaken. Maar heb wel tips: Klik hier
Je kunt hier ervaringen van mensen in de verslagjes van dierentolkconsulten (en hypnotherapie) lezen: Klik hier 

Je kunt me ook via mijn facebookpagina volgen en ik zou het zeer waarderen als je mijn fb-pagina wilt liken.

Reacties zijn gesloten.