Overgeef-angst

Vorig jaar kwam een man bij mij in de praktijk voor hypnotherapie. Hij had last van overgeef-angst. Tijdens het voorgesprek bleek dat die angst hem enorm belemmerde. Hij had, als gevolg daarvan, meerdere angsten ontwikkeld en had in het verleden bij psychiaters gelopen. Hij vertelde dat de angst zo groot was dat hij altijd een mes bij zich had. Als hij moest overgeven zou hij nog liever zijn maag eruit snijden. Dood was beter dan overgeven. Dood gaan was altijd nog zijn ‘veilige’ uitweg. Hij liet me zijn mes zien. Al jaren was hij door de angsten volledig afgekeurd en vulde hij zijn dagen als mantelzorger voor iemand. We deden de 1ste sessie.
2 Weken later kwam hij voor de 2de sessie. Hij vertelde dat er enorm veel veranderd was. Vanaf de 1ste sessie droeg hij zijn vertrouwde mes niet meer bij zich. Hij was in zijn hoofd ook niet meer met de angsten bezig. Ook at en dronk hij nu alles op. Voorheen niet, want stel je voor dat je je in de laatste hap of slok verslikt. Ook durfde hij nu hard eten te eten, dus de pizza’s waren al voorbij gekomen.
Bij de 2de sessie zijn we naar de oorsprong van het probleem gegaan om het daar volledig op te lossen. We kwamen op een ander punt uit, dan hij verwacht had. Het was verwonderlijk.
Recentelijk sprak ik hem weer en vertelde hij dat de overgeef-angst nu nog steeds na een jaar weg was. Hoe heerlijk voor hem!!

Reacties zijn gesloten.