Hoogsensitiviteit bij onze hond. Een heel ander inzicht.

Oh, wat had ik soms een moeite met onze hond. Dit is onze 4de hond en ik dacht alles al meegemaakt te hebben. Maar deze…….?? Ik zat af en toe met mijn handen in het haar. Ze was nooit rustig, altijd oplettend en liep continue achter me aan, ik werd er helemaal nerveus van. Ook buiten hadden we problemen met haar. Ze reageerde erg defensief naar elke hond. We hadden toch maar een hondendeskundige benaderd, maar op de een of andere manier lukte het gewoon niet zo. We waren gewoon niet ontspannen met elkaar. En we wisten niet meer wat te doen.
Iemand wees mij erop dat ze misschien hooggevoelig was en gaf me de website van Monique door. Ze zei dat Monique gespecialiseerd was in hoogsensitiviteit bij honden. Ik heb verschillende verhaaltjes over hooggevoelige honden op haar website (bij blogjes) gelezen voordat ik het consult heb aangevraagd.
De avond nadat ik de afspraak gemaakt had, merkte ik al een verschil. Heel apart om met ons meisje eindelijk weer eens rustig te lopen buiten. We zeiden al dat Monique vast al bezig was geweest met haar. Later bleek dat inderdaad zo. Monique had al iets gedaan. Ik weet niet wat, maar z├│ wonderlijk. Bij het telefonische gesprek heeft Monique ons heel veel uitgelegd over hoogsensitiviteit bij honden en we kregen handvatten mee om zelf mee aan de slag te gaan. Al heel veel jaren ervaring met honden, maar nu viel alles op z’n plek. Wat een logisch verhaal en precies zoals we het ervaren hadden bij ons meisje.
Inmiddels zijn we al een paar maanden vanuit de visie dat onze hond hooggevoelig is, bezig met alles wat Monique aangeraden had en het gaat heel goed met haar. wij weten nu hoe we haar kunnen helpen en steunen. Ze is zowel buiten als binnen veel rustiger en ze wordt steeds zekerder van zichzelf. Heel mooi om die ontwikkeling te zien. Dank je wel, Monique. Je mag dit op je facebook en website zetten.

Reacties zijn gesloten.