Geloof in jezelf

Hypnotherapie: Mijn grootste probleem was (denk ik) mijn negatieve eigenwaarde en gebrek aan zelfvertrouwen en de effecten die dat op mijn leven hadden. Het uitte zich zowel in mijn privéleven als op mijn werk.
Hai Monique, inmiddels zijn we al wat verder en wil ik je graag een update mailen.
Mijn grootste probleem was (denk ik) mijn negatieve eigenwaarde en gebrek aan zelfvertrouwen en de effecten die dat op mijn leven hadden. Het uitte zich zowel in mijn privéleven als op mijn werk. In contact met mensen ging ik snel blozen, klapte dicht en dan zei ik niks meer en voelde me heel ongemakkelijk. In de jaren voelde ik me steeds sneller beroerd worden bij andere mensen. De situaties waarin dat gebeurde kwamen steeds vaker voor, waardoor ik veel situaties ging vermijden en uiteindelijk steeds minder met mensen durfde om te gaan. Het leek wel een fobie voor mensen.
Op mijn werk was het lastig met collega’s. In mijn ogen waren zij beter dan ik en voelde ik me steeds kleiner worden. Ik had ook steeds het gevoel dat ze me continue in de gaten hielden. Ik werd er zelfs ziek van en heb een tijd niet kunnen werken. Uiteindelijk heb ik toen, in overleg met mijn man, mijn ontslag genomen. Ik heb opleidingen (deels thuisstudie) gevolgd en nu werk ik als massage- en voetreflextherapeute aan huis, want 1 op 1 werken met mensen, zonder collega’s die op mijn vingers kijken, ging wel beter.
Maar bij vriendinnen en familie bleef het nog heel sterk en wilde ik eigenlijk nooit meer mee. Daardoor ben ik ook vriendinnen kwijtgeraakt, wat ik me toch wel heel erg aantrok en moeilijk kon los laten.
Na de eerste keer heb ik de veranderingen opgeschreven, die we ook al besproken hadden bij de 2de keer. Wat me vooral zo opgevallen was, is dat ik zo spontaan, zonder over na te denken, rustig bleef en antwoordde, terwijl ik in het verleden dat nooit gedurfd zou hebben. Een hele aparte gewaarwording.
Jij legde uit dat dat vaker gebeurde, omdat we dat uit mijn onderbewuste omhooggehaald hadden. Het had er altijd al gezeten, maar mijn onderbewuste koos eigenlijk altijd gelijk voor dezelfde reactie. En die reactie wilde ik niet meer en hadden we nu veranderd. Bizar dat het zo werkt. Die oude reactie had ik in die tijd daarna helemaal niet meer meegemaakt. Misschien wel niet omdat er geen situatie voor was (ivm de coronatijd, waarbij ik niet veel mensen zag), maar inmiddels een langere tijd later merk ik dat er voldoende aanleidingen geweest zijn, waarbij ik goed in mijn oude gedrag had kunnen terugvallen, maar ik reageerde heel rustig.
Nadat we ook de 2de sessie gedaan hebben, merkte ik dat ik 2 oude vriendinnen erg miste en uit mezelf heb ik weer contact met ze opgenomen. Met 1 ben ik zelfs wezen lunchen. Met de ander heb ik alleen nog via de telefoon contact gehad, maar het voelt weer heel goed.
Ik ben ook gewoon trots op mezelf dat ik dit gedaan heb. Ook mijn gezinsleden zien de veranderingen en ze zijn verbaasd om mij zo te zien. Mijn jongste dochter zei dat ik dit veel eerder had moeten doen, maar hypnose was iets waar ik nooit aan gedacht had. En eerlijk gezegd schaamde ik me ook wel voor mijn verhaal, maar het voelde zo vertrouwd bij jou. Toen ik moest huilen zei je: ‘Bij mij is de beste plek om te huilen”, dat vond ik zo lief. Je was geduldig en nam alle tijd (volgens mij zijn we wel 3 uur bezig geweest) die eerste keer. De hypnose voelde ook heel lekker, niet te omschrijven. En ik was die hele dag ook nog heel ontspannen.
Wij hebben in 2 sessies een probleem opgelost waar ik zeker 25 jaar mee gelopen heb. Als mensen een probleem hebben kan ik ze zeker aanraden om hypnose behandelingen bij jou te doen. Super, super, super bedankt, Monique. Veel liefs, Karin.
Dank je voor het compliment Karin, maar JIJ hebt zelf de verandering gemaakt, ik heb je er alleen in begeleid.
https://moniquevanderdrift.nl/hypnotherapie/

Reacties zijn gesloten.