Jasmijn

Willy gaf regelmatig workshops bij haar thuis. Daarvoor kwamen dan ongeveer 8 dames op bezoek. Vaak was het gezellig en werd er ook veel gelachen. Nu was het probleem waar Willy mij over belde dat poes Jasmijn eigenlijk altijd de 2 dagen na een workshop in huis plaste.
Jasmijn vertelde me dat ze van te voren al aan Willy merkte dat er een workshop kwam, omdat ze dat dan rook. Willy begreep eerst niet wat Jasmijn bedoelde. Ik rook een parfumgeur. “Oh ja”, zei Willy, “Normaal gebruik ik geen make up, maar op die avonden maak ik me op en doe inderdaad parfum op”. Jasmijn zei dat ze daar niet van hield. En niet alleen om de geur, maar die geur was voor haar een teken dat er allemaal vreemde mensen zouden komen. Dan kon zij die avonden niet bij Willy op de bank liggen, want ze durfde dan niet naar beneden te komen. “En het duurde ook een paar dagen voordat de geur van al die “stinkmensen” weg is”, zei Jasmijn boos. Om haar eigen geur weer aan te geven was ze gaan plassen in huis. Ik vroeg of ze die mensen eigenlijk wel eens gezien had. “Nee”, want dat durfde ze niet. Ik legde haar uit waarom die mensen kwamen en stelde voor dat ze contact zou maken met ze, misschien op afstand even zou ruiken. Jasmijn gaf aan dat ze wel boven aan de trap naar beneden durfde te kijken. Ik zei dat dat een hele mooie 1ste stap zou zijn. “Zou je daarna ook even in de deuropening de huiskamer in durfde te kijken”? Ik sprak met Willy af dat ze dan met de mensen zou afspreken dat ze haar rustig die kans zouden geven. Alleen even kijken wie er allemaal in haar huis waren. En Willy zou een lekker plekje boven maken, waar ze die avonden zou blijven. Toen gaf Jasmijn aan dat ze dan graag op het bed van Jasmijn wilde liggen die avonden. Normaal mocht ze dat niet, dus op deze bijzondere avonden vond Willy dat zij iets extra verdiende, dus dat was goed. Maar de tegendeal mocht dan zijn dat Jasmijn op de kattenbak zou plassen.
Zo gezegd, zo gedaan en volgens Willy heeft ze de 1ste party boven aan de trap gekeken, maar kwam ze niet beneden. Dat deed ze de 2de avond wel. Gewoon even kijken en snel weer weg. Nu slaapt Jasmijn die avonden boven op bed en heeft ze nooit meer in huis geplast.

Reacties zijn gesloten.