Alaska

Marita had al jaren een krantenartikel uit het AD over mij bewaard en vond het nu tijd om te bellen. Ze belde voor het paard Alaska, van haar vriend Marco. Marco rijdt regelmatig met Alaska voor de wagen. Marco had nieuwe buren gekregen, met een dochtertje, Lisa. Lisa heeft een lichamelijke en geestelijke beperking. Marco had de buurman Bas met Lisa meegenomen voor een ritje met paard en wagen. Het was gezellig en Lisa genoot ervan. Op een moment werden ze ingehaald door een knetterende motor, waar Lisa erg van schrok. Ze gaf een lange, luide kreet, waar Alaska op zijn beurt weer van schrok en hij maakte een rare sprong. Alles ging ineens helemaal verkeerd en Alaska belandde in de sloot naast het pad en de kar hing scheef. Iedereen was erg geschrokken, maar waren er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Er werd een naburige boer gebeld, die met de trekker kwam en met elkaar hebben ze Alaska en de kar weer terug op het pad gekregen.
De reden waarom Marita mij belde was omdat Alaska sindsdien zichzelf niet meer was. Hij was angstiger geworden en het leek alleen maar erger te worden. Sinds het voorval, toen zeker 4 maanden geleden, had Alaska niet meer voor de kar gelopen. Als Marco met hem richting de kar liep werd Alaska al zo nerveus dat Marco het er maar bij liet. Marco vertelde Marita dat hij zelf ook onzekerder was geworden.
Ik heb het hele ongeval met Alaska doorbesproken en hij gaf me aan het fijn te vinden erover te kunnen praten. Hij gaf wel aan altijd genoten te hebben met de ritten met Marco, maar Bas en Lisa niet meer mee wilden hebben. Hij vertelde dat Marco met hun aan het praten was en daarom niet zo goed op Alaska lette. Dat was anders als ze alleen waren. Alaska wilde het wel weer net zoals vroeger. Maar inmiddels was hij toch angstiger. Ik zag dat de energie van het ongeluk nog steeds bij hem aanwezig was en bood Alaska aan om via een healing op afstand die energie bij hem weg te halen. Dat wilde hij heel graag, want hij had er echt last van. Ik heb de healing op een later tijdstip gegeven, terwijl Marco bij hem in de stal stond. Marco, die hier helemaal voor open stond, had gevoeld dat er iets gebeurde en dat Alaska ontspande. Maar ook merkte Marco dat hij er zelf ook rustiger werd en er wel weer vertrouwen in kreeg om een rit te maken. Marco heeft Alaska belooft geen andere mensen meer mee te nemen. Dat weekend zouden ze het samen weer gaan doen. Zonder er druk op te zetten, gewoon weer net als vroeger. Marco merkte dat Alaska al zonder angst naar de kar liep en inderdaad hebben Marco en Alaska een rit gemaakt. Ontspannen, net als vroeger.

Reacties zijn gesloten.