Afscheid en nieuw leven

Ik, en mensen die mij kennen, zeggen altijd dat ik niet zweverig ben, maar soms kom ik consulten tegen die, als ik ze vertel, wel zweverig over komen. Vooral voor mensen die hun twijfels hebben bij reïncarnatie. Hier heb ik weer zo’n verslag van een reading.
Langere tijd geleden had ik een reading/coaching met Daphne. Zij en haar man waren al 7 jaren bezig om zwanger te worden. Op de natuurlijke manier, maar ook met ziekenhuishulp, was het niet gelukt, ondanks dat er niet direkt een medische reden voor was. Inmiddels waren ze ervan uit gegaan dat ze kinderloos zouden blijven en hadden hun leven op een andere manier ingericht. Toch wilde ze graag weten of ik er iets over doorkreeg waarom ze geen kinderen hadden.
Vrijwel direkt kreeg ik een man te zien die vertelde dat hij heel veel van haar hield. Ik had wel door dat het niet iemand was die nu in haar leven was, dus vroeg hem wie hij was en wat hij ons wilde vertellen. Hij vertelde dat hij in Ierland haar man was geweest. Hij vertelde dat ze al een aantal kinderen hadden gekregen, maar dat de bevallingen volgens de doktoren erg zwaar waren voor haar. Toen bestonden er nog geen voorbehoedsmiddelen, dus ze moesten voorzichtig doen. Desondanks raakte ze toch weer zwanger. De zwangerschap ging wel goed, maar zijn vrouw is in het kraambed overleden. Hij vertelde dat hij helemaal stuk was. Hij had zoveel van haar gehouden en nam zichzelf kwalijk dat hij niet voorzichtig was geweest. Hij had zichzelf en haar beloofd te zorgen dat ze niet zwanger zou worden. En die belofte was hij nog steeds aan het voldoen. Hij vertelde dat hij zijn energie in haar baarmoeder geplaatst had (ik wist niet eens dat dat mogelijk was), waardoor zij niet zwanger kon worden. Uit liefde voor haar.
Ik ben met hem in gesprek gegaan en hem verteld dat hij inmiddels ook overleden was en dat het nu een ander leven was en zij niet meer samen zijn. Dat ze nu getrouwd was met Dave en zij samen heel graag kinderen wilden. Hij schrok er wel van, maar na even langer praten begreep hij het nu wel. Ik legde hem ook uit dat de gezondheidszorg inmiddels verbeterd is en ook dat Daphne fysiek erg gezond is. Daphne kon zich natuurlijk niks van dat leven herinneren, maar stond er wel voor open. En ineens zei ze: “Volgens mij voel ik hem om me heen”. Ze heeft hem verteld dat ze heel gelukkig met Dave was en ze heeft afscheid van hem genomen. Ze heeft hem bedankt dat hij haar beschermd had (“hij wist ook niet beter”) en verteld dat hij haar nu los mocht laten.
Binnen een jaar kreeg ik een geboortebericht. Hun dochter Lisa was geboren. Moeder en dochter waren gezond.
Prachtige ervaring, en ik deel hem graag met jullie. Maar ik wil wel graag een kanttekening maken. Vaker heb ik mensen in de praktijk gekregen die ook geen kinderen konden krijgen, waarvan sommigen inmiddels nog steeds geen kinderen hebben. En waar we soms ook geen spirituele aanwijsbare reden konden vinden.

Reacties zijn gesloten.