Dank jullie wel

Zo aan het eind van het jaar ben ik aan het ‘terugmijmeren’. Niet alleen terugmijmeren op dit jaar, maar ook iets langer terug. Ik laat je even mee mijmeren. Jaren heb ik een goedlopende praktijk gehad en kon ik veel mensen en dieren helpen met mijn cursussen en consulten. Toen we als gezin in 2007 een andere woonplek kochten, viel dat gelijk met de onverwachtse financiële crisis. Een heerlijke woonplek, die we alleen konden kopen omdat de prijs rekening hield met dat alles zo gedateerd was. We kunnen best klussen, maar hadden dan wel het geld uit ons oude huis nodig. Door de crisis viel de woningmarkt in en pas na dik 1,5 jaar verkochten we ons oude huis zwaar onder de vraagprijs. En in die tijd hield iedereen wijselijk de hand op de knip, want de werkeloosheid was groot in Nederland en niemand wist hoe lang de crisis zou duren. Dus ook ik was werkeloos, want mensen hadden andere prioriteiten dan cursussen en consulten. Je mag best weten dat ik meerdere slapeloze nachten had. Oorspronkelijk kom ik uit de zorgsector en tijdelijk vond ik gelukkig voor een paar uurtjes per week daar weer werk.
Lieve mensen hebben mij weer vooruit geholpen, dan denk ik aan Cecilia, die er altijd voor me was om mee te denken en te luisteren als ik even telefonisch moest spuien. En aan Suzan, een schat, die ook graag wilde meedenken. Zij had ooit bij mij de intuïtieve ontwikkelingscursus gevolgd en ‘toevallig’ kwam ze weer op mijn pad. Ze zei dat de inhoud van die cursus nog steeds wel heel up-to-date was, maar de term ‘intuïtieve ontwikkeling’ niet meer van die tijd (inmiddels was het 2015 (en hopelijk eind crisis!)). Suzan adviseerde het te veranderen in ‘hoogsensitiviteits cursus’, want HSP was wel dé nieuwe term. Samen hebben we gewerkt aan een aanpassing van oud naar nieuw. Ik deed ook nog voor de zekerheid een HSP-coachingscursus en eenmaal klaar kwam er een advertentie in een plaatselijke krant om te kijken of er animo voor was. Daarop reageerde een verslaggeefster van die krant, die ook voor het Algemeen Dagblad werkte. Zij wilde mij graag interviewen voor het AD. Ze hoorde dat ik ook dierentolk was en vond dat nog boeiender. Toen werd er besloten een stukje over het dierentolken te schrijven (6-11-2015). Haar hoofdredacteur was geïnteresseerd en ze mocht een groter artikel schrijven (20-11-2015). Daarvoor heb ik een dierentolk-oefenavond met oudcursisten georganiseerd en ze kwam samen met een fotografe van het AD. Ze zouden een half uur komen, maar bleven de hele avond. Hèhè, mezelf weer op de kaart gezet. Althans….dat dacht ik, maar er kwamen maar 3 consulten van een half uur uit. Later sprak ik de verslaggeefster en vertelde ik dat ik er meer van verwacht had. Ze zei eerlijk dat dat waarschijnlijk kwam omdat mensen dan op internet gaan zoeken wie die Monique van der Drift is en mijn website vond ze niet voldoende up-to-date (nee duh, ik had ook al jaren niks georganiseerd of te melden) en ik had geen bedrijfspagina op facebook. Met dank aan Angelique, die ooit mijn website gemaakt had en mij nu leerde hoe ikzelf teksten kon zetten op mijn eigen website. Ja, en facebook…..ja, dat was nog wel even een dingetje. Mijn zoon had mij al eens geholpen op fb te komen. Heel naïef schrok ik me rot toen ik al snel vriendschapsverzoeken kreeg van mensen. Wat moest ik daar nu mee, zouden ze beledigd zijn als ik het niet accepteer…snel weer van fb af. Maar ja, nu moest ik wel. Wist ik veel dat je op internet allemaal webinars kan volgen om dat te leren. Dank je wel Jolanda, dat je mij wegwijs maakte. Wat heb je gelachen om mijn naïviteit, ik wist niet eens wat een webinar was. Ik volgde urenlang veel marketingmensen en leerde steeds meer. Kwam mezelf ook flink tegen, omdat ik moest gaan inzien dat ik ondernemer was en mijn waarde moest gaan bepalen. Oeps, ‘ondernemer’ was voor mij een vloekwoord. Ik leerde ook dat het belangrijk is om likers/volgers te hebben op facebook. Hoe meer mensen je berichten liken, hoe meer facebook ze gaat verspreiden. Dus als laatste, of eigenlijk als eerste: JULLIE allen superbedankt, mijn likers en volgers op facebook. Ik ben enorm dankbaar voor jullie aanwezigheid, reakties en recensies. Van lieverlee kwam ik uit mijn slachtofferrol (waarvan ik niet eens besefte dat ik er al vele jaren in zat) en kon weer vooruit kijken. In de laatste jaren heb ik weer veel mensen kunnen helpen met cursussen, allerlei workshops, dierentolkconsulten, readingen/coaching en nu is daar de hypnotherapie bij gekomen (wat is dát ook een supergeweldige aanvulling. Ik ben me daar nog steeds in verder aan het ontwikkelen, vind dit een waardevolle tool om snel iets bij iemand te veranderen, zoals bijv. een gewoonte, angsten, allergie, onzekerheid, gebrek aan zelfwaardering). Terugmijmerend kijk ik met met liefde terug op een stuk groei, zowel persoonlijk als in mijn werkzaamheden voor mensen en dieren. En dat heb ik niet alleen aan mezelf te danken. Ik wens dat een ieder van jullie ook terugmijmerend kan kijken naar alles waar je dankbaar voor kan zijn. Ook als het soms tegenzit, want het is belangrijk om je op het positieve te focussen. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een heel mooi, gelukkig, gezond nieuw jaar. Veel liefs, Monique.
Voor de artikelen in de kranten: www.moniquevanderdrift.nl/media/

Reacties zijn gesloten.