Geef niet op.

Ik kreeg de volgende mail: Hallo Monique, ik wil je nog hartelijk bedanken voor het resultaat van de sessies die ik bij je gedaan heb. Hier zal ik mijn ervaring schrijven, die je mag delen. Even wat achtergrond: ik heb moeite mijn grenzen aan te geven. Vooral ‘nee’ zeggen vind ik heel moeilijk. Daardoor had ik het gevoel dat er zoveel dingen in mijn leven geen keuze van mij waren, maar eigenlijk iets wat ik deed om anderen te ‘pleasen’. Mijn dominante vader duldde geen tegenspraak en mijn man bleek een narcistische persoonlijkheidsstoornis te hebben en wilde ook geen ‘nee’ horen. Ik merkte dat ik steeds meer in de knel kwam in mijn relatie. Mijn man heeft me in de loop van de jaren steeds meer afgenomen en ik voelde me steeds meer geïsoleerd. Als ik met vriendinnen afsprak wilde hij precies weten met wie, wat we gingen doen en wat ik zou zeggen. Ik zeg het nu in een korte aantal zinnen, maar het werd van kwaad tot erger en tenslotte kon ik er niet meer tegen en ben ik bij hem weggegaan. Toen ik dat aan Monique vertelde, zei ze: “Mooi, je kunt dus ‘nee’ zeggen.” Ja, toen wel, maar toen was ik ook zo een wrak dat ik niet anders kon. Eerst ben ik bij mijn oudste zus ingetrokken, om bij te komen. Uiteindelijk zijn we officieel gescheiden en heb ik een eigen woning gekregen. Ik heb psychologische hulp gekregen, hetgeen me toen best wel goed geholpen heeft. Inmiddels waren er jaren verstreken, maar op de een of andere manier kwamen de oude stemmetjes (‘je kunt ook niks’, ‘je bent niks waard’, ‘niemand wil jou’, en meerdere) steeds terug. Elke keer als er iets tegen zat, dan waren ze er weer volop. Steeds meer en meer. Op advies van een vriendin, die ook bij Monique geweest was heb ik 2 sessies afgesproken. Monique is met me aan de slag gegaan en heeft alles uitgelegd. Eerst hebben we gesproken en heeft ze allerlei vragen gesteld. De hypnose was heel ontspannend, hoewel ik me ook wel afvroeg of ik echt wel onder hypnose was. Aan het eind van de 1ste sessie voelde ik me al enorm sterk, maar er was ook nog zoiets als ‘eerst zien, dan geloven’. Maar er was echt wel wat veranderd. Dat merkte ik direct de volgende dag al. Na de 2de sessie voelde ik me zo enorm veel lichter en opgelucht en vooral krachtig! Ik merkte dat ik duidelijker kon voelen wat ik wilde en dat met meer gemak gewoon aan gaf. Dat gaf mij meer zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen werd alleen maar meer. Nu zijn we inmiddels al langere tijd verder en ik voel me nog steeds zó goed. Ik merk dat ik meer initiatief neem, meer zin in het leven heb en (zelfs ondanks dat we nu met de coronabeperkingen leven) meer geniet. Het stemmetje in mijn hoofd is volledig stil en dat is al zo heerlijk. Monique, ik ben blij dat ik bij je geweest ben en het is nog steeds wonderlijk hoe snel ik positief veranderd ben. Enorm bedankt.

Reacties zijn gesloten.