Van somber naar kleur in het leven.

Annie is voor 2 hypnosessies geweest.
Na het overlijden van haar man Gerard had ze een langere tijd moeite gehad om de draad weer op te pakken. Gerard was eigenlijk de regelaar in de relatie. Niks mis mee, Annie liet het heel graag aan hem over. Hij had altijd leuke ideeën, kookte graag én lekker en regelde ook de financiën. Annie deed vooral de ‘vrouwentaakjes’, zoals ze dat noemde: huishouden, kinderen en kleinkinderen. Toen Gerard met pensioen ging hadden ze grootse plannen. Ze zouden gaan genieten en veel leuke dingen doen. Veel fietsen en genieten van kinderen en kleinkinderen. Ook zouden ze een campertje aanschaffen en Europese steden gaan bekijken. Maar toen gebeurde het dat Gerard plotseling overleed. Nog geen 3 maanden na zijn pensionering. Er was grote paniek toen hij ’s morgens niet wakker werd, vertelde Annie. Nou, dat kon ik me voorstellen.
Inmiddels na 3 jaar had Annie, met veel hulp van haar kinderen, de praktische zaken redelijk op de rit. Maar ze merkte dat ze het plezier in het leven nog moeilijk kon vinden. Natuurlijk genoot ze wel van haar kleinkinderen, maar die hadden ook inmiddels school en vriendjes en niet altijd tijd voor oma. Ze had zich opgegeven als vrijwilligster en ze ging bij een koor zingen. Maar ze was ermee gestopt, want ze merkte dat ze daar toch geen zin meer in had. Zingen vond ze wel leuk, maar het was ’s avonds en dan had ze geen zin meer om de deur uit te gaan.
Annie wist het allemaal even niet meer zo en was somber, toen haar dochter haar aanraadde bij mij te komen.
Ze had zich geen voorstelling kunnen maken van hoe het zou gaan, zei ze.
Later zei ze dat ze vond dat ik alles zo goed had uitgelegd en dat het ook zo logisch was, waarom ze bij mij moest zijn. De hypnose heeft ze heel ontspannend ervaren, maar ook heel wonderlijk. Meer mensen die bij mij komen zullen dit beamen. Na afloop voelde ze zich al zó anders, zo had ze zich al jaren niet gevoeld. Ze kon zich eigenlijk niet voorstellen dat het zo simpel leek, die grote verandering, al na de eerste sessie. Ook de tweede sessie, waarbij we de therapie konden afmaken, vond ze ook weer heel apart. Ze merkte dat ze nog dieper in hypnose was en voelde zich heel ontspannen en zwaar, alsof ze in de stoel gedrukt werd. Dat lijkt misschien eng, zei ze, maar het was heerlijk.
Ze was enorm blij dat ze geweest was en voelde zich een ander, blijer mens.
Annie had weer kleur in het leven gevonden.
Later schreef ze dat ze nu echt oprecht weer kon genieten, gewoon al van kleine dingetjes, en meer plezier had. Het laatste stukje dat ze kwijt was na het overlijden van Gerard, was weer terug en ze zei dat ik hier een stukje over mocht schrijven. Bij deze dus.
Wil jij mijn hulp, omdat je meer plezier, zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid wilt, of loop je ergens op vast, wil je minder twijfelen, je grenzen beter voelen en aangeven óf heb jij iets anders waarbij je hulp wilt, mail me dan (info@moniquevanderdrift.nl) en ik kan kijken wat ik voor je kan betekenen.

Reacties zijn gesloten.