Laika

Ik heb Monique leren kennen als super goede dierentolk. Ik heb haar consult in onderstaand blog beschreven.
Blog 12#2021 Rollercoaster
Laika heeft ons leven totaal veranderd, dat besef je niet als je een hond ophaalt maar blijkt wel zo te zijn. En nee, dit is niet negatief maar een vaststelling. We houden inmiddels al zoveel van haar.
Het is net of je een kind hebt, met alle zorg en bezorgdheid. Inmiddels weer een paar keer dierenarts verder, vanwege pijn en ellende.
Gisterenmiddag had ik een consult met een dierentolk. Zelf ik kan dieren lezen maar Laika is te dichtbij en kan ik niet lezen helaas.
Hier is heel veel uitgekomen en nu is ook duidelijk waarom ze doet zoals ze doet. Heel veel stress, trauma’s en ze is hoog sensitief. Net als haar twee baasjes dus.
Ook is helemaal helder waarom ze bij ons is en waarom ik haar uit ongeveer 600 honden heb gevonden. Ze heeft ons nodig en wij haar, hopelijk kunnen we haar helpen zodat ze het leven weer helemaal leuk vindt en ze weer gezond kan worden.
De eerste stap is wel gezet….ze is aangekomen (en dat voor een vrouw he…) van 1.260 naar 1.410 kilo, helemaal blij….
Ze eet inmiddels geen hondenbrokken of blik meer op advies van dierentolk. Ze eet nu vers vlees en af en toe een eitje. Verder nog steeds een bal gehakt en als traktatie hondenstaafjes of een droge cracker.
Wat zo mooi is dat ik iemand via mijn mooie pagina ‘Natuurlijk inzicht in jezelf’ heb geholpen met haar dier(en), zij mij nu helpt met Laika. Ik wist al een hele tijd dat zij dat ook kon maar ze had wat aanmoediging nodig om dit te herkennen. Ze doet het zo goed en ik ben trots op haar.
Wat een hond voor invloed heeft op mijn leven is ongelooflijk. Bijvoorbeeld, ik zat zo graag boven en dat is nu niet handig omdat ze niet de trap op kan en ze nu nodig heeft dat ik zoveel mogelijk in het zicht ben.
Ik mis het zeker maar besef nu steeds meer dat ik me overal voor aanpas. Dat is, voor nu, prima maar ik zal meer naar mezelf moeten gaan luisteren zodat ik, eindelijk, mezelf kan zijn (of worden).
De afgelopen dagen heb ik inzicht kaarten mogen ontvangen via Facebook en ook die openen mij de ogen. Gisteren in het consult zei de dierentolk: “Als je hoog sensitief bent dan ben je anders maar dat wil je niet dus pas je jezelf aan. Want je wil geaccepteerd worden. Dit intunen en aanpassen voor acceptatie doe je zo lang en zo vaak dat je na een tijd/aantal jaar niet meer weet wie je bent en wat je aanpast en of dat wel echt bij je hoort”. Dit is precies de spijker op z’n kop, exact waar ik al jaren mee worstel.
Hieruit lees ik ook dat Laika hier een poot in heeft om mij mezelf te laten worden. Juist door haar te verzorgen en haar te helpen met energie oefeningen en haar steeds, in gedachten, te vertellen dat we van haar houden en voor haar zorgen. Wat daar ook voor nodig is.
Ze ‘pikt’ onze gedachten in beelden op dus het is dus zaak (zeker voor mij) dat ik hier goed op let en het woord ‘niet’ niet meer gebruik. Juist positieve, liefdevolle gedachten zijn goed voor haar en zeker ook voor mij.
“Je hoeft niets te doen om te zijn wie je bent.”
— auteur onbekend

Reacties zijn gesloten.