Frederick

Eva schreef: “Ik las het stukje over de bouvier. En het stukje over Luna die hoogsensitief is. Ik liet het mijn man lezen en we keken elkaar aan. Zou onze Frederick ook……. Nu moet ik zeggen, we hadden al veel cursussen gedaan met Frederick, ook privé 1 op 1 bij mensen die er verstand van hebben. Soms voor 300 euro per sessie. Vaak ging het daarna wel even goed, maar dan verviel Frederick weer in zijn oude gedrag. Toen hebben we Monique alle info gemaild en toch bij haar een uitgebreid consult aangevraagd.
Monique kon precies omschrijven waar Frederick last van heeft. Het bleek dat wij verschillende reacties van Frederick helemaal verkeerd geïnterpreteerd hadden. Er vielen zoveel kwartjes!!! Ook onze eigen rol kwam uitvoering aan bod, met tips, zodat wij ons ook anders konden opstellen. Ja, dat er veel aan ons gelegen was, dat wist ik wel natuurlijk.
Maar wat het meest wonderlijke was, was dat Frederick zich al beter gedroeg, vóórdat we Monique gesproken hadden. We zeiden al voor de grap: “Monique is vast al met hem bezig.” Later bevestigde ze dat ze ‘hem al ‘gegrond’ had en zijn aura al kleiner gemaakt had, waardoor hij op straat beter bij zichzelf kon blijven en niet zo hoefde te scannen wat er in de verte al op hem af kwam.’ Ik weet niet precies hoe dat dan werkt, maar Frederick bleef beter naast ons lopen en was al zóveel rustiger. En hij wilde niet meer elke hond aanvallen en negeerde zelfs sommige honden. Dat was echt nieuw voor ons. En (nogmaals) we hadden Monique nog niet eens gesproken!!
We kregen heel veel adviezen van Monique, waar we direct mee aan de slag konden. Daardoor konden we hetgeen Monique veranderd had gelijk vasthouden bij Frederick. Ze legde uit waarmee wij, onbewust en onbedoeld, de verkeerde signalen afgaven aan Frederick. Waar hij ook weer verkeerde conclusies uit trok, waardoor hij bevestigd leek te krijgen dat zijn verkeerde gedrag juist het goede gedrag was.
Monique vertelde dat ze van diegene van de bouvier na 2 dagen een filmpje kreeg waarbij de hond met een loshangende riem en met zijn kop haar richting op naast die vrouw liep. Ik kon me dat bij Frederick nog niet helemaal voorstellen, maar volgens Monique was dat best wel mogelijk. En ja, na 2 dagen konden ook wij dat soort filmpjes maken (zelfs de familie was sprakeloos!! Haha).
We hebben er meer vertrouwen in dat het ons nu lukt om, met alle aanwijzingen, Frederick dat vertrouwen te geven waardoor hij zich prettig voelt. Monique, hartelijk bedankt.

Reacties zijn gesloten.