Pippa

Deze recensie werd op mijn pagina geplaatst: “Ik heb Monique gevonden via een boek (van schrijfster Antoinnette Scheulderman, ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’).
Mijn hond (Pippa) maakte niet zoveel contact met mij terwijl ik toch alles voor haar deed. Ook ik kon merken dat Monique met haar gesproken had, omdat Pippa direct meer gelijk contact maakte en knuffeliger werd. Dank je wel, Monique. 5 sterren verdiend!! “
In het boek ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’ interviewde Antoinnette bekende Nederlanders over hun liefde voor hun huisdieren en over rouwen nadat je dier is overleden. Ze ontdekte dat het onderwerp rouwen om je huisdier nogal een taboe lijkt te zijn en na het overlijden van haar lieve teckel Bubbels besloot ze daar zelf een boek over te schrijven.
In het boek word ik ook beschreven. Marion Pauw heeft hondje Roy, waarvoor zij mij consulteerde. Roy negeerde Marion volledig. Ik citeer: ‘We hadden het samen echt niet leuk meer. Toen heb ik contact gezocht met de hondenfluisteraar. Die is duidelijk tegen Roy geweest: “Zou jij je niet eens beter gaan gedragen?” Kort daarop ging ik naar Australië, want daar ben ik geboren. Een paar ochtenden later was er zo’n moment tussen slapen en wakker worden in waarop ik Roytje ineens naast me voelde. Hij keek naar me, heel alert. Zo van: ik hoor bij jou. En vanaf het moment dat ik thuis kwam was zijn gedrag veranderd.’ Antoinette vraagt aan Marion hoe het werkt: “Dat weet ik ook niet precies. Het is iets telepathisch. De eerste keer dat ik het deed, was toen we naar een appartement verhuisden. Ik merkte dat Roy het zwaar had. Ik maakte een afspraak met Monique, maar omdat ik iets verlaat was, had ik haar geappt met de vraag of ik ook 10 minuten later kon bellen. toen ik thuiskwam en mijn hand op de kop van Roy legde, was ik meteen helemaal rustig. Bijna alsof ik stoned was. Ik belde Monique en die zei: Ik heb je hond alvast een healing gegeven.”
“Ik raadde een vriendin van me ook aan Monique te consulteren en in eerste instantie was ze er niet van onder de indruk. Allemaal clichés, vond ze. Maar daarna had ze toch het gevoel er een andere hond voor te hebben teruggekregen. De hond die altijd vrij afstandelijk was geweest werd ineens knuffelig en lief. Mijn vriendin zei: “Het lijkt wel of er al die tijd een muurtje tussen ons in had gestaan dat nu helemaal weg is.” Nou, hoe bijzonder is dat?”
Na het interview met Marion heeft Antoinette meteen mijn website geopend. Het idee van ‘praten’ via de telefoon met een hond vond ze eerder lachwekkend dan geloofwaardig, maar onder het motto baat het niet dan schaadt het niet heeft Antoinnette ook een consult afgesproken met mij. Voor Dizzy, die ruim een jaar na het overlijden van Bubbels in het leven van Antoinnette kwam.
“Voordat Monique en ik elkaar voor de eerste keer spreken, zoekt ze een aantal keer contact op met Dizzy. Ik kan niet ontkennen dat Dizzy zich op die momenten totaal anders gedraagt. Ze is heel aanhankelijk, wil voortdurend met me knuffelen en komt op de rand van de bank in mijn nek liggen, precies zoals Bubbels altijd deed.”
Boek is te bestellen: https://www.bol.com/nl/p/dan-neem-je-toch-gewoon-een-nieuwe/9200000096045042/?suggestionType=searchhistory&bltgh=uHYmvxdTRhoVEZg5AZpEfQ.1.2.ProductImage

Reacties zijn gesloten.