Vuurwerkhealingen 2018

Reakties van mensen die mee deden voor hun dier(en) met de vuurwerkhealingen:
“Ik merk wel dat hij sneller hersteld als hij een knalletje hoort. Gistermiddag waren we bij een meer waar we heel vaak komen en toen hoorde we 2 harde knallen. Hij verstijfde, even staartje naar beneden en toen ging hij voor ons lopen, ongeveer 2 meter, toen ik hem riep kwam hij gauw bij ons maar hij had toch haast. Vandaag ook weer knalletjes gehoord maar ook nu weer snel herstel en daarna gewoon weer mee lopen. Voorheen liep hij te hijgen en te trekken om maar weer zo snel mogelijk thuis te komen. Ik vind, en dat vind mijn partner ook, dat wat je doet werkt!”
“ We zijn met Oud en Nieuw in een voor hem iets rustiger (maar voor hem wel vreemde) omgeving geweest. Ook daar werd toch nog flink vuurwerk en carbid afgeschoten….we waren erg blij dat hij wel buiten durfde te plassen en dat hij verder rustig lag te slapen. Hij begreep volgens mij dat het vuurwerk niet een aanval op hem is en dat hij rustig even naar buiten kan. Hij keek even op om middernacht maar bleef verder rustig liggen! Anders stond hij enorm te trillen en zocht hij een schuilplaats op de onmogelijkste plekken en was hij dagen onrustig en gestrest. Hij is nog nooit zo rustig geweest met Oud en Nieuw en we zijn heel erg blij met jouw healingen. In het verleden heeft hij wel medicijnen of druppeltjes gehad maar dit jaar niet. Heel erg bedankt !!”
“ Het is dit jaar best goed gegaan, alleen was hij wat onrustiger en misschien waren er wel meer harde knallen dat weet ik ook niet. In ieder geval zijn die vreselijke dagen weer voorbij en schijf ik volgend jaar hem gewoon weer bij je in.”
“ We zijn de jaarwisseling eigenlijk prima doorgekomen. Zoals ik al schreef was hij binnenshuis redelijk relaxed, geen gebibber maar ook lekker slapen, dus dat was al winst. En, we konden, ook overdag, naar het bos waar hij lekker liep te rennen en te spelen. Hij reageerde niet of nauwelijks op het geknal in de buurt of in de verte. En dat was ook dikke winst!! Gewoon de straat in was nog teveel gevraagd maar van huis de auto in was ook geen drama. Rond om 12 uur lag hij ook lekker te slapen. Dus mijn dank is groot. Gisteravond (6 januari) was er nog een lolbroek die het nog eens dunnetjes over deed vlak bij mijn huis. Dat was een behoorlijke schrik voor ons allebei, en hij lag eventjes te bibberen op de bank. Maar dat was gelukkig snel over en de laatste ronde deden we daarna ook zonder probleem. Ik ben hier heel erg blij mee!! Nogmaals mijn dank!! Volgend jaar ben ik weer van de partij!!”
“Hij is dit jaar rustiger door deze periode heen gekomen dan andere jaren. Anders zat hij al vrij snel onder de tafel, trillend over zijn hele lichaam. Dit jaar is dit maar een paar keer voorgekomen. Hij kroop wel onder tafel, maar dan niet zo stressie als anders. Ook ging hij ’s ochtends vroeg en laat in de avond vrij rustig mee naar buiten. Tenzij hij een harde knal hoorde. Dan stond hij stil, draaide zich om en wilde terug. Voorheen schoot hij gelijk in de stress, draaide zich om en trok heel hard aan de riem om zo snel mogelijk thuis te komen. Over het geheel genomen is ons dit heel goed bevallen! Ik hoop dat je volgend jaar weer zo’n sessie gaat doen want dan melden we hem gelijk aan.”
“ Ze heeft de hele avond geslapen op een rustig plekje wat ik voor haar heb gemaakt?. Ze heeft op oud en nieuw nog nooit zo’n relaxende indruk gemaakt, het leek bijna een winterslaap wat ze aan het doen was. Ik zou willen dat alle dieren zo geholpen konden worden. Ik ben je erg dankbaar.”
“ Oud en nieuw is tamelijk rustig verlopen voor hem. Buiten was hij wel erg angstig en heb hem vanaf 19u ook binnen gehouden. Hij heeft de hele avond in de badkamer gelegen op een comfortabele plek met een rustgevend muziekje, zo had hij weinig erg in het vuurwerk. Na oud en nieuw was hij de stress van het vuurwerk ook snel weer kwijt.”
“Hij heeft het geknal redelijk goed doorstaan. Het eerste gedeelte van de avond tijdens de jaarwisseling was ik niet thuis en volgens mijn man kroop hij toch wel weg. Mijn man is naar een rustiger plek gegaan en daar was hij relaxter. Hij vond het nog niet fijn allemaal en kijkt mij nu nog steeds aan als er knal komt zo van ” baasje je hebt beloofd dat het klaar zou zijn”. Maar dat is mijn gevoel erover. Hij was ook makkelijker mee naar buiten te krijgen dan voorgaande jaren en gauwer weer rustiger na een knal. Ik denk dat het bij hem gunstig gewerkt heeft. Bedankt daarvoor.”
“ Filmpje en verslag van onze jaarwisseling; Het ging super!! We hadden het wel verwacht, maar toch, je weet maar nooit. Ze waren heerlijk ontspannen. Heel erg bedankt voor je liefdevolle hulp. Zet onze meiden maar alvast op de lijst voor dit jaar.” Wat ik dieren o.a leer in de healingen is om rustig bij zichzelf te blijven en als het te spannend wordt niet te vluchten, maar steun te zoeken bij de mensen. Deze 2 hondjes laten dat goed in dit filmpje zien.
“ Ze is heel rustig geweest. Heeft gewoon liggen slapen en eventjes wat onrustig toen het losbarstte, maar niets bijzonders. Fijn hoor! Dank namens ons beiden :-)”
“ Ik merk echt een significant verschil met haar, zo fijn! Ze schrikt nog wel, maar daarna komt ze naar me toe en ze blijft niet zo lang gespannen als normaal. Eerder kon ik na de eerste knal wel gelijk weer naar huis gaan. Nu kan ik de wandeling gewoon afmaken. Ik laat haar niet meer loslopen. Vanmiddag kwam ze zelf vragen of ze weer aan de lijn mocht. Ik had het idee dat ze zich dan toch veiliger voelt. Super bedankt!”
“Het is geweldig goed gegaan met het vuurwerk. Ik had hem een paar dagen van te voren valeriaandruppeltjes tussen zijn oortjes gesmeerd en heb de 31ste nog 3 x wat Bach-druppels gegeven. Eerst vond hij het vuurwerk wel interessant, en ging hij naar buiten zitten kijken. Toen het geknal later heel erg werd, heeft hij een veilige plek uitgezocht op de commode in de badkamer. Ik ben bij hem gaan zitten, heb tegen hem gepraat en een beetje voor hem gezongen en zo hebben we een uurtje gezeten. Het ging heel best; hij was niet super onrustig of in paniek. Toen het weer wat rustiger was, heeft hij lekker een bakje brokjes leeg gegeten en is hij rustig gaan slapen. Vandaag is hij overduidelijk heel trots op zichzelf. Hij loopt rond met zijn staartje parmantig in de lucht en kijkt me aan met een blik van Goed hè, baasje! Ik ben ook heel trots op hem. En ik ben jou heel dankbaar voor de healingen.”
Soms is er meer nodig dan alleen de healingen: “ In de middag was ze nog erg onrustig bij iedere knal. Heb haar het strakke shirtje aangedaan maar daar veranderde niets mee (van de week al vaker aangedaan ook zonder knallen, op jouw advies). Vanaf middaguur heb ik der eigenlijk constant op schoot of op de arm gehad. Of in mijn vest gepropt om mijn handen vrij te hebben. Echt een zwaan kleef aan. Er werd ook al vol op afgeschoten. Naar mate er meer afgeschoten werd, werd ze er meer berustend in. In de avond heb ik, zoals altijd, op de bank gezeten met een haakwerkje. Ze kruipt dan op schoot onder mijn handwerk. Lekker warm en beschermd. Ik heb ook een diffuser aangezet met peace and calming olie erin. En had stressaway op mijn eigen polsen gedaan. Omdat ze toch steeds bij me zit dacht ik dat ze het zo ook mee zou krijgen. Ik heb een erg rustige hond gehad deze avond, ondanks alle knallen. Oh, heb ook nog een sjaal om der heen geknoopt, zoals via sommige fb berichtjes te zien was. Kon ze meer waarderen dan het shirtje, dat ik dus vervangen heb voor de geknoopte sjaal. Enkele knallen geven meer onrust dan het 12-uurtje knalfestijn. Ik ga alles opschrijven voor volgende jaar. Poeder op der eten al begin december, een speciale verstuiver ook al vanaf begin december, shirtje, sjaal, olie stress away en peace and calming en niet te vergeten jouw healings. Dank je wel voor de begeleiding.”
“Er wordt nu regelmatig geknald én er wordt sinds gisteren in de buurt gejaagd, maar ze reageert helemaal niet! Ik ben super trots op haar (en jou?) én blij voor haar. Derhalve…wat ons betreft, tot nu toe: missie geslaagd!” 1 januari ‘s nachts schreef ze nog: “…Terwijl het tumult, al meer dan een uur aan de gang, ligt ze er zó bij…
Maar helaas werkt het niet voor elk dier. Bij sommige dieren heeft het niet gewerkt, ondanks dat ik ze nog extra 1 op 1 healingen gegeven heb. Een reaktie: “Ik heb inderdaad nog geen positieve ervaring. Ze is doodsbang van elk geluid dat ook maar líjkt op vuurwerk. En als ze vanuit de woonkamer buiten een knal heeft gehoord (nog vrij in de verte ook) zit ze urenlang te trillen en hijgen thuis. Ik kreeg haar zojuist amper naar buiten omdat ze een uur eerder iets had gehoord. Ze staat dan trillend in de lift en gaat met haar staart tussen de poten over straat.”
“Het lijkt niet te hebben geholpen jammer genoeg, in vergelijk met vorig jaar dan; zaterdag de 29e toen het eerste vuurwerk bij ons in de buurt werd afgeschoten, werd de onrust en angst al dusdanig dat we in hebben moeten grijpen met medicijnen, zij het wel in de laagste dosering. Wilde het niet uit de hand laten lopen, wanneer ze al heel erg angstig is, helpen het middel nl niet meer. We weten natuurlijk niet hoe ze het zou hebben gedaan zonder de healingen, hadden we dan gered met de laagste dosering? Ze verstopt zich niet, maar laat vluchtgedrag zien, als ze het kan redden glipt ze naar boven of naar buiten, terwijl het daar alleen nog maar erger is. Ze is helemaal gefocust en luistert constant of ze iets hoor, hoe hard je in principe de radio/tv ook zet. Op vuurwerk op de radio of tv reageert ze niet. We hebben constant helemaal buitenaf gewandeld of ’s morgen om 7.00 uur, dan is het nog mooi rustig. Met de medicijnen was het thuis binnen te doen, maar buiten eigenlijk nog niet. We hebben haar niet alleen gelaten die dagen en ’s nachts sliep naast het bed, ze wilde ook niet anders. Ook haar bench voor de nacht was geen veilige plek voor haar. Ze vond het belangrijk dat er constant één van ons in haar buurt was. Zo af en toe valt er nog een knal en reageert ze daar meteen op; wanneer het bij 1 blijft herstelt ze zich snel.”
Teleurstellend voor de mensen en dieren bij wie het niet geholpen heeft, dat spijt mij zeer. Ik ben er wel blij mee dat voor de meeste dieren al het vuurwerkgeweld rustiger ervaren is, dit jaar.

Reacties zijn gesloten.