Brein resetten

Ik kreeg het volgende bericht, betreffende hypnotheapie:
“Goedemorgen Monique,
Ik zou je nog even laten weten hoe het met me gaat. Het is goed als je dit op je facebook en website zet, want ik denk dat veel mensen hypnose best spannend zullen vinden (net als ik dat ook had), en dan kunnen ze lezen dat het niet zo is. Maar ik wil je vragen dan niet mijn naam erbij te zetten.
Het idee dat je ‘weg’ bent is echt niet zo, weet ik nu. Je zei dat hypnose, zoals jij die in therapie gebruikt een combinatie is van focussen en ontspanning. Nou, ik moet je zeggen (zei ik ook al aan het eind van de behandeling) dat ik heel ontspannen werd. Eigenlijk meer dan ik in lange tijd ervaren had.
Ik ben hoogsensitief en heb altijd de neiging om mezelf weg te cijferen en me aan te passen aan anderen. Ik liet eigenlijk wel over me heen lopen, omdat ik mijn grenzen niet aangaf. Maar ook omdat ik mijn grenzen soms ook niet wist. En dat gaf stress. Vaak merkte ik dan pas eigenlijk dat mijn grenzen overschreden waren.
We hebben het ook over mijn verleden gehad en je legde me uit dat mijn onderbewuste geleerd had dat aanpassen een lange tijd heel veilig was. Maar dat dat nu niet meer nodig was en me zelfs in de weg zat.
Je hebt me onder hypnose gebracht om mijn brein te resetten (zoals je dat noemde). Daar voel je niks van en ik twijfelde zelfs of ik echt wel onder hypnose was, maar ik was heel relaxt en het voelde zo goed! Grappig dat juist op het moment dat ik dacht “Ben ik nu onder hypnose, is dit het?”, je dát precies benoemde.
Laat ik de rest samenvatten als dat ik niet precies weet hoe het werkt, maar dat ik me aan het eind heel sterk voelde en ook echt voelde dat ik mijn grenzen heel goed wist en ook kon aangeven. Ik was er ergens helemaal van overtuigd dat ik dat zou kunnen en ook doen, maar aan de andere kant was er ook nog wat lichte twijfel…eerst in de praktijk zien en geloven.
De volgende dag kwam ik al in een situatie terecht waarbij ik voelde dat ik mijn grens moest aangeven. Ik merkte dat er een enorme rust en zelfverzekerdheid door me heen ging en dat gaf me zó een kracht. Heel fijn om te voelen. Ik gaf rustig en duidelijk mijn grens aan en verrassend genoeg werd dat direkt geaccepteerd. Was ik daar nu zo bang voor?? Wauw, dat was nieuw, maar fantastisch. Daardoor vertrouwde ik erop dat er echt iets veranderd was. Later zei mijn man ook dat hij vond dat ik veranderd was, veel meer vastberaden. Zelfs mijn dochter merkte een verandering op en benoemde dat (zij wil ook bij jou komen). Maar ikzelf was degene die elke dag voelde dat er werkelijk wat veranderd was.
Inmiddels heb ik 2 behandelingen bij je gedaan, waarbij we bij de 2de keer ook bezig zijn gegaan met waar het ontstaan was. Dat was ook een hele bijzondere ervaring. Je moet het echt ervaren, want het is best moeilijk uit te leggen wat er nu eigenlijk gebeurt waardoor je je dan zo anders voelt. Misschien inderdaad omdat je brein gereset wordt, maar alleen dat al is bijzonder dat dat in 2x zo anders is. Nu zijn we al een tijdje verder en nog steeds voel ik me goed, vrolijker, maar ook rustiger en sterk. Ik merk ook hoe vermoeiend het was om de oude ‘ik’ te zijn, want ik heb nu meer energie. Ik ben er heel blij mee. Dank je wel.
Nou, dat wilde ik laten weten en nogmaals, je mag het (anoniem) plaatsen.”
Bericht van een mooie, anonieme vrouw. Dank je wel dat je het wilt delen. En graag gedaan.

https://moniquevanderdrift.nl/hypnotherapie/

Reacties zijn gesloten.