Twijfel, twijfel, twijfel…

Ervaring van N: Hypnotherapie: “Bij Monique vroeg ik om hulp. Ik twijfelde of het om een reading moest gaan of om hypnotherapie. Maar twijfelen was ook precies mijn probleem. Het werd hypnotherapie. “Ik twijfel over alles”, vertelde ik haar. “Alles?”, vroeg Monique, “Geef eens wat voorbeelden, waarover je twijfelt”. Ik kan gewoon moeilijk een keuze maken, zowel over kleine dingen, als ‘wat trek ik aan’, ‘wat zullen we eten’, maar ook grote keuzes, zoals ‘wat voor een werk wil ik doen of toch nog eerst een studie?’ En ga zo maar door. “Waar voel je dat?”, vroeg ze. Daar twijfelde ik niet over, ik voelde het duidelijk in mijn buik. Heel naar. We deden de eerste sessie. Ze vroeg me letterlijk: ”Wat levert twijfelen je op?” Ze legde me uit dat dat twijfelen ooit een functie heeft gehad en dat mijn onderbewuste zich daaraan vastgehouden had, terwijl dat nu niet meer nodig was. Maar mijn onderbewuste wist nog even geen alternatief. Volgens mij kan ik het zo het beste uitleggen. Uiteindelijk bleek dat het voor mij vroeger veilig was geweest om beslissingen uit handen te geven. De hypnose was best apart, je bent bij en weet wat er gebeurt, maar ik was zo ontspannen (ik dacht dat ik dat niet zo zou kunnen zijn) en je vindt gewoon alles goed. Ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, volgens mij moet je dat gewoon ervaren. Aan het eind kon ik dat vervelende gevoel van twijfel niet eens meer ophalen, terwijl ik dat aan het begin dus wel kon. Als ik aan moeilijke twijfelsituaties dacht voelde mijn buik nu heel rustig. Bij de 2de sessie zijn we teruggegaan naar waar dat probleem (dat het veilig was om beslissingen uit handen te geven) ontstaan was. Monique zei dat we daar het probleem van twijfelen er met wortel en al uittrekken. Het voelde zó goed. Na die sessie merkte ik dat ik allerlei beslissingen nam, waar mijn vriendin wel even aan moest wennen. Maar dat doet ze dan maar, met liefde hoor 😉
Wat een rust geeft dat. Nu pas merk ik hoeveel tijd het in mijn hoofd in beslag nam, altijd maar dat malen en twijfelen. Ik ben heel blij dat ik deze sessies gedaan heb en ben verrast hoe snel mijn gewoonte (waarvan ik dacht dat dat bij mij hoorde en nooit kon veranderen) anders is geworden. Zonder twijfel heb ik mijn bevindingen naar Monique gemaild, zodat jullie het allemaal kunnen lezen. Ben jij ook zo een eeuwige twijfelaar? Twijfel niet langer, het is niet meer nodig. Ik gun ook jou dat Monique je kan helpen. Ik heb er in ieder geval enorm veel aan gehad. Bedankt!” Graag gedaan, N.

Reacties zijn gesloten.