Nu al zoveel beter

Hai Monique, I.v.m. de corona crisis is onze 2de sessie geannuleerd, maar ik had toch de behoefte je al even een mail te sturen. Na de 1ste sessie ging ik bij je weg en voelde me al zoveel beter. Ik had uitgebreid gesproken met je over mijn angsten. Ik vertelde je waarin me dat allemaal belemmerde en welk negatieve effect het op mijn zelfvertrouwen had. Je vroeg me om eens helemaal in dat gevoel van die angsten te gaan. Liever deed ik dat niet, maar ik voelde het wel al direct. Je vroeg me het gevoel een cijfer te geven tussen 0-10. De 0 stond voor totaal geen angst en 10 voor de ergste angst die ik me kon voorstellen. Ik zei, eigenlijk zonder erbij na te denken, een 9,5. Ik zei het spontaan en het was best hoger dan ik verwacht had. Je hebt me uitgelegd hoe angst in mijn brein werkt en wat we zouden gaan doen om het te laten verdwijnen. Het klonk allemaal zo logisch, ik had er alle vertrouwen in. Je bracht me onder hypnose en ik merkte dat ik me lange tijd niet meer zó ontspannen gevoeld had. Alleen dat al was echt onwijs heerlijk. Wat er nu precies allemaal gebeurde weet ik nog wel, maar kan ik niet goed uitleggen. Op een gegeven moment liet je me weer naar dat gevoel gaan van de angst en was het een 3. Je zei: “We gaan voor de nul!”, en vóór ik naar huis ging was het ook een nul. Zó apart om zoveel jaren met angsten te leven en in 1 sessie is het weg. Ik keek uit naar de 2de sessie, waarbij we helemaal naar het begin van het moment zouden gaan waar de angst begonnen is, en die afspraak stond. En toen kwam de coronacrisis en moesten we de afspraak tot nadere orde verzetten. Hopelijk kunnen we dat snel gaan doen. Maar ik wilde je even laten weten dat ik me nog steeds goed voel. Je hebt ook iets gedaan waarbij ik mijn duim en wijsvinger bij elkaar moest houden om me rustig, krachtig en zelfvertrouwen zou voelen. Dat heb ik elke dag gedaan en het voelt nog steeds heel sterk. Nu met de coronacrisis is er zoveel veranderd dat ik nog niet zoveel in de praktijk heb kunnen oefenen (vooral in contact met andere mensen), maar ik voel dat ik het wel zou durven en kunnen. graag zou ik dat aan mezelf bewijzen, maar dat komt na de coronatijd wel. Ik kijk uit naar de volgende afspraak, maar wilde je dit alvast even laten weten. Alvast bedankt en veel liefs!

Reacties zijn gesloten.