Titanic

Er kwam iemand bij mij met de vraag of ik wat over een vorig leven kon vertellen. Hij was zijn hele leven al geïnteresseerd in alles wat met de Titanic te maken had. De vraag was of hij misschien in een vorig leven daar geweest was. Er waren een aantal dingen die hij zich kon ‘herinneren’, bijv dat hij geen passagier, maar dat hij als bedienend personeel bij de 1ste klas passagiers werkte. Dat hij de mensen rustig naar de sloepen moest begeleiden en ze zelfs nog op een dienblaadje een Brandy aanbood. Om alles zo rustig mogelijk te laten verlopen.
Hij trok een kaart voor deze vraagstelling en verrassend kwam de kaart ‘Schepen’. Dat was toch wel even schrikken. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en er is veel bekend over de Titanic, dus we hebben op internet de crewlijsten gezocht en via de pendel bleek dat we op de lijst van het personeel van de Titanic uit konden zoeken wie hij geweest was. We weten zijn naam John Butterworth, 23 jaar oud uit Manchester, zelfs het adres waar hij toen woonde. We hebben ook de brief gevonden die hij nog aan zijn verloofde geschreven had. Die brief kwam 9 dagen na het zinken van de Titanic bij haar aan, op dezelfde dag dat ze hoorde dat haar geliefde was verdronken. Ook hebben we zijn foto op internet gevonden.
Het hele verhaal klopte met de onbewuste herinneringen. Overigens heeft hij bijna zijn hele leven bij de reddingsbrigade gezeten en in een zwembad gewerkt. Daardoor is hij niet meer bang om te verdrinken en voelt zich relaxed in water.

  John Butterworth

Reacties zijn gesloten.