Review Monique

Ik heb Monique en haar gaven leren kennen door het boek Dan neem je toch gewoon een nieuwe van Antoinnette Scheulderman. Eén van mijn twee katten was zeer plotseling overleden en door de paniek en het snel moeten handelen had ik voor mijn gevoel geen waardig afscheid genomen. In het boek werd Monique 2-3x genoemd als dierentolk. Mijn nieuwsgierigheid werd getriggerd en omdat ik het overlijden van mijn kat nog niet een plekje had gegeven heb ik toch contact met Monique opgenomen. Met wel in mijn achterhoofd het besef dat het praten met (overleden) dieren niet mogelijk is en dat het eigenlijk kwakzalverij is.

Daar moest ik toch van terugkomen. Monique wist precies de karaktertjes van de katten te beschrijven en vanuit die karaktertjes mijn vragen te beantwoorden. De antwoorden waren niet perse de antwoorden die ik wilde horen wat voor mij ook bevestigde dat het eerlijke antwoorden zijn en geen antwoorden om mij te troosten.

Een klein jaar later heb ik wederom contact opgenomen met Monique. Dit keer om onder hypnose te gaan en mijn beperkende overtuigingen aan te pakken. Al langer worstelde ik met de overtuigingen die mij van kinds af aan zijn aangeleerd of die ik door de jaren heen mijzelf heb verteld. Inmiddels leid ik een totaal ander leven dan mijn de manier waarop ik ben opgevoed maar de overtuigingen waren zo hardnekkig dat ik voor mijn gevoel niet voluit kon leven. Ik stond als het ware met het ene been in mijn oude leven gevoed met overtuigingen, meningen en oordelen van familie en oude vrienden. En met het andere been stond ik in mijn nieuwe leven waar ik mezelf te klein hield.

Drie hypnose sessies hebben mij geholpen om dichter bij mijzelf te komen en de oude overtuigingen aan te pakken. En de meningen en oordelen van anderen blijken reuze mee te vallen. Het doet mij in ieder geval vrij weinig meer. De laatste sessie heeft mij geholpen om meer vertrouwen in de toekomst te krijgen en heeft mij geleerd welke elementen ik moet aanpakken om mijn dromen waar te maken.

Onder hypnose gaan is helemaal niet eng en niet te vergelijken met wat je vroeger op tv zag. Het gekke is dat je er heel bewust bij bent maar de antwoorden die je geeft op de vragen echt uit je onderbewustzijn komt. Het waren leuke sessies met een lach en een traan. Mocht ik in de toekomst weer met levensvragen zitten dan zal ik zeker weer contact opnemen met Monique.

Reacties zijn gesloten.