Nolan en Merijn

Eerder plaatste ik al het verslag van Nolan, na zijn overlijden. Nu dit verslag van Katrien:9 maanden geleden, mijn lieve soulmate Nolan moet ik sneller dan verwacht laten inslapen. Sinds mei 2020 waren we een hele rollercoaster in gegaan, allergieën die zich plots hevig manifesteerden, sowieso al zwakke knieën die het begaven, pijn die ik niet kon benoemen maar door Monique liet ik zijn rug checken bij de dierenarts en bleek er pijnlijke Spondylose te zitten, kwaadaardig gezwel op de teen (werd nog geopereerd) maar uiteindelijk bleek de boel uitgezaaid en 20/12/2020 kon ik nog maar 1 juist ding doen voor Nolan en dat was hem verlossen. Zwart, diep, groot gat, Nolan werd maar 8,5… ik kon me geen betere hond wensen. Amper een dag later knalt dat mooie koppie van Merijn op mijn scherm. Ter adoptie. Gelijkenissen groot, ogen om in te verdrinken. Zijn verjaardag is gezet op de dag dat Nolan zijn chip 8 jaar eerder werd geregistreerd toeval of juist niet? Soit na wat nadenken, contact met de VZW is de beslissing genomen. Merijn komt naar mij.Wat Nolan met Merijn te maken heeft? Alles … meerdere gesprekken al gehad met Monique over beide jongens. Die gekke Merijn is hier amper 8 maanden en we maakten al zowat heel de medische geschiedenis van Nolan mee. Achterhand slecht (geopereerd aan heupdysplasie) plots een vetbult, wat die is veel te jong daarvoor, allergieën huh en als laatste geraakte die kleine kerel overbelast en deed die een letterlijke Nolan (kaka doen, druk op de rug te groot en viel er pardoes in) Je kan je voorstellen dat de schrik goed toesloeg en dat ik het behoorlijk creepy begon te vinden. Gezien de eerdere operaties genoeg redenen om Merijn terug onder de RX te steken … daar kwamen we wel te weten dat de heupen niet helemaal 100% ok zijn (maar wel 100 keer beter dan voor de operaties) en dus stevig overbelast met pijnlijke spieren en alle gevolgen van dien. Ik had Monique hier over al terug gecontacteerd maar door dat Merijn verdoofd werd voor de RX’n kon de afspraak niet door gaan. Monique praatte later met Nolan en Merijn en wat blijkt … Merijn had bij aankomst een mentale/fysieke achterstand wat ook klopt hij is op de Roemeense straten gevonden en hoewel ze in de shelter hun best doen is het niet te vergelijken met geboren worden bij een serieuze fokker … dat zijn dingen die je in se wel weet met Buitenlandse adopties maar wat ik niet had gedacht/verwacht is dat Merijn nog op zieleniveau aanwezige Nolan voelde en dat Merijn zich vast klampte aan de energie van Nolan en hem begon te kopiëren. De Heupdysplasie was er al … de rest is pure kopie van die goeie ouwe trouwe Nolan. Oeps! Merijn was ook echt een pup die heel duidelijk anderen nodig had (zowel mens als dier) mijn ander hondje viel vrij snel na Merijn’s adoptie weg en ook dat kon Merijn maar heel moeilijk verteren. Ik adopteerde een senior van dezelfde shelter en Merijn en Zoran zijn 1. Nu ja het werd dus dringend tijd om de energie van Nolan en Merijn te splitsen. Nolan los laten en Merijn zelfstandig worden. Dit gebeurde een kleine 2 weken geleden en wat een veranderingen! Plots ging het veel beter met de rug van Merijn, plots neemt die stoere volwassen beslissingen, plots begint hij mij en Zoran te beschermen ipv dat wij hem beschermen, plots spiegelt Merijn mij ook duidelijk. Ik kan je zeggen dat ik vlak voor mijn vakantie zowat op de laatste restjes energie liep en Merijn bleef achter me aanlopen en aankijken en duidelijk maken mens rust. Nu ben ik zo bewust bezig geweest met Nolan en Merijn niet willen vergelijken etc … maar dat die 2 sloebers op een ander niveau waar ik niet aan kan is even aan elkaar gingen hangen die had ik even niet zien komen. Enerzijds lijkt het machtig dat je vorige hond op een bepaalde manier nog aanwezig is, anderzijds het moet wel gezond blijven voor iedereen en ik weet met mijn hart, ziel en verstand echt wel dat waar Nolan nu is hij pijnvrij en liefdevol verder kan. Hier bij mij heeft hij 8,5 jaar lang een zeer mooie taak vervuld als mijn redder, soulmate, beste vriend noem maar op. Nu heeft Merijn dat over genomen en dat is ok. 2 keer na elkaar zo’n prachtige kerels in mijn leven krijgen daar mag ik heel dankbaar voor zijn ❤️Dus lieve Nolan wees daarboven maar pijnvrij en gelukkig ❤️ Merijn, Zoran en ik, we trekken het wel. Merci voor al wat je deed, je bent en blijft mijne soulmate ❤️ (foto’s links Nolan, rechts Merijn).

Reacties zijn gesloten.