Mickey & Mouse

Het verhaal van Mickey&Mouse.
Jeanine vroeg een consult aan voor 2 broers, katers Mickey&Mouse (M&M). Er werd de laatste maanden geplast, o.a. op hun bed en in de stoel in de kamer. Niet dagelijks, maar wel regelmatig. Waarschijnlijk geen blaasontsteking.
Er wonen ook twee honden in huis.
De hulpvraag was om met M&M te praten om meer inzicht te krijgen over de oorzaak van het ‘plasprobleem’.
Mouse gaf gelijk aan dat ik niet bij hem moest wezen, want Mickey was de dader.
Nu ben ik geen dierenarts, maar ik kan wel een dier vragen hoe hij zich voelt en of er pijn is bijv. Bij Mickey voelde ik geen pijn, wel spanning. Dan ga ik natuurlijk doorvragen. Spanning was niet fysiek, maar emotioneel. Mickey gaf aan last te hebben van de jongste hond (Rufus, die woont er al 2,5 jaar). M&M doen nog weleens een aanval op Rufus (altijd met z’n tweeën) en Rufus wil nog weleens Mickey wegjagen, want Mickey daagt hem vaak uit. Ze lopen ook regelmatig gewoon langs elkaar heen.
Mickey had de oplossing: Rufus weg! Jammer, Mickey, maar dat is geen optie.
We moesten op zoek naar een manier om meer harmonie, of in ieder geval respect, in huis te krijgen.
Jeanine is begonnen met rescue druppels tegen stress en heeft een tuigje geleend, want Mickey wilde ook naar buiten. Het tuigje wil hij niet om, dus eventueel moet daar nog wat aan gewenning gedaan worden. Tip was ook om Mickey en Rufus aan elkaar’s kont te laten ruiken, een manier bij veel dieren om elkaar te leren kennen (er is zoveel uit elkaar’s geur op te merken).
Mickey gaat heel veel bij Jeanine zitten om kopjes te geven, Lijkt heel lief, maar is ook een manier om geur af te geven zodat iedereen weet dat Jeanine van hem is. Hij daagt Rufus wel constant uit, daar word Jeanine wel gespannen van, ook omdat ik gezegd had dat de kans bestaat dat Mickey Rufus een keer pakt. Dat is nog niet gebeurd, maar gisterenavond leek dat te gaan gebeuren.. Rufus lag onder de stoel en Mickey kwam steeds dichterbij en bleef toen tegenover Rufus zitten. Rufus kon geen kant op. Toen Jeanine opstond liep Mickey weg.
Dit consult was pas vorige week, en we zijn er duidelijk nog niet, maar…..er is niet meer geplast. Hopelijk blijft dat zo. Foto 1:Mickey en Mouse, foto 2: Mickey en Rufus.

Reacties zijn gesloten.