Freddy

Freddy was een heerlijk beessie. Wat een mooie energie! Jammer dat Freddy niet meer onder ons is. “Maar ik ben er nog wel, hoor”, zei Freddy “En dat voelt ze wel”. Met ‘ze’ bedoelde hij Ariana, bij wie hij kort geleefd had. Freddy vertelde dat hij in 1 harde klap was overgegaan. Ariana bevestigde dat hij overreden was door een vrachtwagen en op slag dood was. Ze had het zien gebeuren. En kreeg dat niet meer van haar netvlies. Ze woonde met haar man op een industrieterrein en haar oude hond Buddy en nieuwe pup Freddy maakte haar plaatje compleet. Normaal bleef Freddy dicht bij Buddy, maar ineens zag ze Buddy alleen. Freddy was in ‘a split second’ verdwenen. Zo zag ze hem nog en ineens was hij weg. Ze verontschuldigde zich bij mij, omdat ze niet goed opgelet had. Achteraf voelde ze zich heel schuldig, maar ik zeg altijd dat ‘als je dit voorzien had, dan was het niet gebeurd’. En je kan de klok niet terug draaien. Ze zei dat ze ook wel weet dat het dan misschien wel de bedoeling was dat dit zou gebeuren, maar toch…. Ze zag een haas over hun terrein rennen naar de weilanden ernaast en direkt Freddy er achteraan. En ze hoorde de vrachtwagen nog remmen. Inderdaad 1 klap en het was over…… Ná de paniek, en alle toestanden die er op dat moment omheen waren (de vrachtwagenchauffeur was natuurlijk ook erg geschrokken, en het zag er allemaal niet fris uit, details van de verwondingen zal ik achterwege laten), realiseerde Ariana zich goed dat ze nu wél zeker wist dat Freddy niet geleden had. Dat gaf toch wel enigszins wat troost.
Freddy gaf dus aan dat hij er af en toe nog was, en dát was precies wat Ariana bevestigd wilde hebben. Ze dacht Freddy thuis ook wel gevoeld te hebben, maar wist niet of het echt zo was of dat ze het zich verbeeld had. “Nou, dat had ze zich zeker niet verbeeld.” Freddy gaf ook aan dat hij inderdaad niet geleden had en dat het goed met hem ging. Hij vertelde dat het goed met hem ging en dat hij het een goed plan vond dat er een andere hond zou komen. “Buddy ‘ziet’ mij ook wel, maar miste mij toch en had een ander hondje nodig, en Ariana heeft het ook nodig, want ze ziet mijn dood steeds weer gebeuren en dat kan dan stoppen”, zei Freddy. Dit was precies waar Ariana het gisterenavond met haar man over gehad had tijdens het avondeten. Ze kon dan ook het gevoel los laten dat ze zich schuldig voelde naar Freddy, omdat ze niet wilde dat hij het gevoel had dat hij vergeten was of niet meer belangrijk. Dat gevoel had Freddy helemaal niet, maar dat kon dan nu ook benoemd worden. Een nieuwe hond zou er komen, vooral nu Freddy het ook zelf noemde, die goedkeuring was ook belangrijk.
Het consult had Ariana veel meer rust gegeven. Het kon daarna beter een plekje krijgen. Het gebeuren van het ongeluk zat nog wel in haar herinnering, maar was veel minder overheersend. Inmiddels is er een nieuw maatje voor Buddy gekomen, en Ariana heeft nog 1x na het consult over Freddy gedroomd waarin Freddy aangaf dat alles echt goed was.

Reacties zijn gesloten.