Evert en Mano

Dit is een verslag van een andere dierentolk:
“Ook ik ben dierentolk, maar ben daar nog onzeker in en soms kom ik niet verder bij een dier. Dan vraag ik Monique of zij wil meekijken of het wil overnemen.
Laatst nog: Ik deed een sessie voor kat Mano. Het probleem ging om het feit dat hij eigenlijk steeds depressiever leek te worden. De baas Evert had geen idee waarover dat zou moeten gaan. Probeerde Mano veel aandacht en afleiding te geven, maar dat hielp steeds maar voor dat moment en daarna kreeg Mano weer die trieste uitstraling. Mano gaf mij aan dat er niks aan de hand was. Nu weet ik van Monique dat veel dieren dat kunnen aangeven, bijv om de eigenaar niet ongerust te maken. Monique zegt dan altijd dat ik moet proberen te voelen bij mezelf of die informatie klopt en moet doorvragen. Nu is juist dat doorvragen mijn probleem. Ik kan de vragen dan gewoon niet goed bedenken. En dat is juist iets waar Monique goed in is.
Dus ik heb Evert naar haar doorverwezen. Mano gaf aan dat hij zich afgewezen voelde door Evert. Monique had er, na veel doorzoeken, uitgekregen dat Mano er last van had dat Evert minder aandacht voor hem had. De reden was het volgende: Evert zat op zijn werk in een lastige situatie. Daarover was Evert veel aan het piekeren. Mano, die altijd een goed contact met Evert had, kon Evert nu al een tijdje minder goed bereiken. Had het wel geprobeerd, maar het nu een beetje opgegeven. Evert herkende zeker dat in het begin Mano steeds zijn aandacht gevraagd had en gaf toe daar ook wel eens wat geïrriteerd op gereageerd had. Mano had zich daarna meer teruggetrokken. Als Evert met hem speelde en aandacht gaf, was er duidelijk wel contact, maar daarna was Evert ook weer meer met zijn eigen gedachten bezig.
Monique heeft Mano een healing gegeven (wat ik niet kan) en Evert is erop gaan letten om meer in het hier en nu te blijven, zodat hij bereikbaar is voor Mano. Binnen een aantal uren, na de healing, merkte Evert al verschil bij Mano”.
(foto en namen anoniem)

Reacties zijn gesloten.