Babetje

Babetje had veel spannende momenten in haar leventje meegemaakt. Haar vertrouwen in mensen, dieren en situaties hadden een flinke knauw gekregen. Ze reageerde heel angstig. Als je haar benaderde en ze kon niet vluchten dan beet ze van zich af. Erik en Sander hadden ervaring met honden, werkten allebei partime thuis en hun laatste hond Frieda was al een tijdje terug overleden. Nu waren ze wel weer aan een ander hondje toe. Het werd Babetje. “Dat er een heftige achtergrond was, was duidelijk besproken, maar met veel vertrouwen, liefde en geduld zijn we er aan begonnen”, vertelde Erik. Ze houden veel van haar en dat er al flinke ontwikkelingsstappen gezet zijn was ook wel duidelijk. “Thuis gaat het al zoveel beter, ook omdat er altijd wel een van ons thuis is, maar haar angsten lijken de laatste tijd toch verergerd. Ze bijt sneller en we merken dat ze zichzelf soms erg in de weg zit”. “We hoorden over jou en toen we op jouw website de ervaringen lazen en jouw lijst over hoogsensitiviteit bij honden, herkenden we bijna alles in onze Babetje”. (Bekijk die lijst hier www.moniquevanderdrift.nl/hoogsensitiviteit-bij-honden)
“We hebben het consult met Monique heel verhelderend, duidelijk, logisch en prettig ervaren. Ze nam ruim de tijd om ons veel uitleg over hoogsensitiviteit bij honden te geven, ook samen te kijken naar onze situatie, mee te denken en hele duidelijke hanteerbare tips te bespreken”.
Inmiddels zijn we heel consequent al die tips gaan toepassen en Babetjes routine erop aan gaan passen en we merken een groot verschil. Er zijn nog steeds dingen die ze nog spannend vindt, naar we weten nu goed hoe ermee om te gaan, haar te beschermen tegen haar eigen reakties, waardoor we veel kunnen vóórkomen. We kunnen een zogenaamd HSH-consult van harte aanbevelen.

Reacties zijn gesloten.