Wandelen met mijn hoogsensitieve hond.

M: Ik heb de workshop over hoogsensitieve mensen met hoogsensitieve honden al even geleden gedaan. Ik vond de workshop heel boeiend en heb er veel van geleerd. Vol goede adviezen en tips ging ik de deur uit. Ik had er vertrouwen in dat me dit met mijn hond zou gaan lukken. Toch bleek het lastig om in de dagelijkse drukte die rust te bewaren en goed te gronden. Dat merkte ik binnen een paar dagen al. Ik weet nu wel hoe het moet, maar nu is het aan mij om dat ook te blijven doen. Dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer. Het moet meer in mijn systeem komen. Maar ik merk wel vrij snel aan mijn hond dat ze rustiger wordt als ik het goed bewust doe. Ook met andere honden is ze minder defensief. Soms snuffelt ze zelfs (i.p.v. blaffen of gelijk aanvallen). En dat geeft hoop. Dus ik blijft goed oefenen. Ik heb de oefeningen ook gedaan voor mezelf in moeilijke situaties op mijn werk en dat gaat al steeds beter. Dat is ook fijn, dat ik me daar beter kan afsluiten van 2 vervelende collega’s. Ik kom dan ook minder moe thuis (ik kan nu ook beter tegen gezeur van mijn schoonmoeder šŸ˜‰ ) .

Reacties zijn gesloten.