Vakantie Voorbereiding

Ook dit jaar doe ik weer de vakantievoorbereiding voor dieren. Onze dieren zijn ons zeer dierbaar. Wij houden van hun, en zij ook van ons. Ze houden van zekerheid. Als er veranderingen zijn in het dagelijkse leven dan merken ze dat. Het is zó van belang voor dieren dat ze weten waar ze aan toe zijn.
Ga jij op vakantie en wil je graag dat ik jouw dier daarop kan voorbereiden? Dan vertel ik jouw dier alle details, wanneer je vertrekt, hoelang je weg blijft, wie er voor ze gaat zorgen en thuis of op een andere locatie, of dat ze juist meegaan en waar naar toe en hoe het daar is, enz., enz., enz. En ik vertel dat vakantie altijd tijdelijk is en dat je weer thuis komt en veel van ze houdt (natuurlijk zou er wat mis kunnen gaan, waardoor je niet of later terug komt, maar voor die enkele keer dat dat eventueel zou gebeuren, ga ik een dier van te voren niet mee confronteren. Daarvoor kan je aan de verzorgers vragen of áls dat zou gebeuren dat ik dan dat alsnog aan het dier uitleg). Wil jij dat jouw dier voorbereid wordt dan kan je me een mail (info@moniquevanderdrift.nl) met foto, naam, leeftijd, geslacht van het dier en welke optie en je vertrekdatum sturen.
Geef dus aan om welke optie het gaat:
Optie 1: Dier blijft thuis en er komt iemand dagelijks eten en knuffels geven.
Optie 2: Dier gaat naar een ander adres, bij bekende thuis of pension.
Optie 3: Er komt iemand in huis logeren om voor het dier te zorgen.
Optie 4: Het dier gaat dier mee op vakantie. Ik mail je dan een vragenlijst met ongeveer 15 vragen (omdat ik het belangrijk vind om zoveel mogelijk details aan het dier te kunnen vertellen). We spreken een tijdstip af (aantal dagen vóór je vertrek, zodat je dier ook weet waarom je je koffers aan het pakken bent) waarop ik alles met jouw dier zal doornemen en hem/haar zo zal voorbereiden op de vakantieperiode. Dat koppel ik ook per mail terug. Kosten zijn 50 euro. Enkele reacties: “Al jaren laat ik mijn dieren voorbereiden op de vakantie en ik merk echt een groot verschil met vroeger. Er komt altijd iemand bij ons in huis. Voorheen moesten onze 2 katten daar niks van hebben en lieten ze zich allebei niet aaien. En dat bleef de 3 weken zo. Nu kijken ze even hooguit 3 dagen de kat uit de boom en daarna komen ze zelfs op de bank bij haar zitten. Volgend jaar schakelen we Monique zeker weer in”. “Mijn paard, die altijd éénkennig is en iedereen de box uit jaagt, heeft nu wel iemand toegelaten. Hij mocht elke dag bij haar komen. Nadat ik terug was was dat wel gelijk over. Nu mag hij haar box niet meer in, maar volgende vakantie heb ik er vertrouwen in dat dat met de voorbereiding wel weer zal lukken”. “Ik heb 2 honden uit Roemenië, die erg wantrouwend zijn naar andere mensen. Ik ga niet zonder hun op vakantie, maar nu moest ik voor mijn werk een aantal dagen naar het buitenland. Ik zag er enorm tegen op. Sinds ik mijn lieve, angstige honden heb, zijn ze nog geen nacht zonder mij geweest. Ik heb Monique de voorbereiding laten doen. Heel prettig, ik kreeg een vragenlijst en ook kon ik aangeven wat ik ze als veranderingen wilde laten vertellen. Monique heeft ze alles uitgelegd en het was heel goed gegaan. Misschien was het anders ook wel goed gegaan, maar ik had echt het gevoel dat ze het begrepen en ook weer vertrouwden dat ik terug zou komen. De voorbereiding gaf mij ook heel veel rust. En dat is ook zeker wat waard”. “Mijn katten worden al jaren voor elke vakantie voorbereid door Monique. Als we dat een keer oversloegen dan merkten we dat direct. De buurvrouw zag de katten dan helemaal niet meer, omdat ze zich verstopten en ze vond ook urine naast de bakken. Als Monique ze voorbereid heeft dan wachten ze de buurvrouw op en gebruikt iedereen netjes de bak. Ook merken we dat als wij terugkomen dat ze niet boos zijn, terwijl dat anders gewoon 2 dagen kon duren, voordat ze eens kwamen knuffelen. Heel bijzonder. Dus wij doen het elke vakantie, zelfs voor weekendjes.

Reacties zijn gesloten.