Snuffel en Snuitje

Het verhaal van Evelien: Evelien had 2 konijnen, Snuffel en Snuitje. Snuffel was de oudste en toen zijn tijd gekomen was, lag hij ’s morgens dood in het nachthok. Toch had Evelien het idee dat niet alleen de ouderdom de reden van overlijden was, maar dat er een specifieke reden achter zat. Ze vroeg me of ik daar achter kon komen. We maakten de afspraak voor de dag erna. ’s Morgens werd ik wakker en kreeg ik een naar gevoel in mijn buik. Ik wist wel dat dat niks over mij te zeggen had, maar voelde dat het met het consult wel duidelijkheid zou geven.
Vóór het consult maakte ik contact met Snuffel en die zei me gelijk: Snuitje en ik blijven altijd samen”. Voordat ik tijd had erop in te gaan belde Evelien al, eerder dan afgesproken. Huilend vertelde ze me dat Snuitje ook dood in het hok lag.
De schok was natuurlijk enorm groot, 2 konijnen binnen een paar dagen te verliezen. En zó oud waren ze nog niet. Met Snuitje kreeg ik moeilijk contact. Waarschijnlijk omdat ze nog maar enkele uren geleden over gegaan was. Maar Snuffel was gelukkig wel spraakzamer. Hij gaf aan dat ze beiden om dezelfde reden ruimte voor Evelien hadden gemaakt. Evelien schrok ervan…..begreep ook niet waar hij op doelde. Hij gaf aan dat ze de ruimte moest krijgen om te vertrekken. We begrepen het niet, maar hij bleef erbij. Verder wilde hij alleen nog zeggen dat hij van haar hield en dat het tijd was om los te laten en door te gaan. Ineens was het contact weg en wat ik ook probeerde, hij kwam niet meer terug. Ik zag 2 konijnen heerlijk in een veld spelen en rennen. Dag, dag, lieve Snuffel en Snuitje.
Een week daarna belde Evelien me om te vertellen dat het bedrijf waar ze werkte haar gevraagd hadden of ze naar hun lokatie in Frankrijk wilde over gaan. Evelien zei eerst instinctief gelijk ‘Nee’, maar door het verhaal van de konijnen was ze er toch anders over gaan denken. Ach, waarom niet….Evelien had er nu meer ruimte voor. Ik zag Snuffel en Snuitje als voetballiefhebbers juichend om een doelpunt. Liever had Evelien samen met Snuffel en Snuitje naar Frankrijk gegaan…

Reacties zijn gesloten.