Overleden moeder

“Tijdens een facebookactie had ik een gratis dierentolkconsult gewonnen. Alleen had ik eigenlijk geen probleem met mijn hondje, dus ik twijfelde of ik het consult weg zou geven. Ik belde Monique daar over op. Monique vroeg eigenlijk vrijwel direct hoe het met mij ging. Nou dat was voor mij reden om gelijk de waterlanders ruimte te geven. Monique vertelde me dat mijn overleden moeder door kwam en me wilde laten weten dat ze heel trots op me was. Mijn moeder was ongeveer 2 jaar geleden plotseling overleden. Het was toen toch al een moeilijke tijd voor me want mijn vriend had het net uitgemaakt en mijn ouders waren gescheiden. Sinds de scheiding 3 jaar daarvoor had ik mijn vader nog maar 5 of 6 x gezien. Daarna had ik geen contact meer met hem gehad. Dus ik was mijn vader, vriend en nu ook mijn moeder, mijn beste vriendin, kwijt. Tot overmaat van ramp kwam ik er 3 maanden na het overlijden achter dat ik zwanger was. Sindsdien ging het slecht met me. En toen Monique dat voelde en er naar vroeg, knapte ik.
Ik heb een heel fijn gesprek met Monique gehad. Het bleek dat mijn moeder alles wist, ook de geboorte van mijn zoontje. Mijn moeder was enorm trots op me en dat deed me zó goed om dat te horen. Ik zag mezelf als iemand die iedereen teleurstelde en niemand bij me kon houden. Ik durfde me ook niet goed te binden aan mensen.
We spraken af dat mijn moeder zich als een vlinder zou laten zien, zodat ik wist dat ze er was. Ongelooflijk hoeveel vlinders ik vanaf dat moment zag, soms wel 6 op een dag. Niet altijd in het echt, maar soms op een plaatje of in een liedje. Ik heb echt het gevoel dat ik weer contact met mijn moeder heb. Het gemis blijft, maar ik merk nu dat ik weer een zonnetje kan zien. Ik kan ook meer van mijn zoontje genieten, nu ik weet dat zij hem ook kan zien. En ik praat ook weer tegen haar, wat ik ook nooit meer deed. Dat is ook fijn. Ik weet zeker dat ze me hoort. Bedankt Monique, dit gesprek was confronterend, maar heeft me zó goed gedaan! Geen dierentolkconsult, maar wel precies dat wat ik nodig had.

Reacties zijn gesloten.