Nikkie

Sima vroeg een consult aan voor Nikkie. Nikkie is een teefje van 4,5 jaar, komt uit Spanje en woont nu bijna 3 jaar bij Sima. Het probleem is dat Nikkie al die tijd in Nederland al jeuk heeft. Er is al naar de voeding gekeken en uitgezocht dat ze ook een voedselallergie heeft. Maar ondanks dat ze verboden producten niet meer krijgt is de jeuk nu de laatste 1,5 a 2 weken erger geworden.
Nikkie gaf me gelijk aan dat een ander (overleden) hondje haar op de huid zat en daar werd ze helemaal ibbelig van. Ze vertelde dat ze sowieso andere hondjes op afstand wilde houden. En dat er maar een paar hondjes zijn die dichterbij mogen komen. Dat andere hondje was jaloers en vertelde dat Sima van haar was.
Het gaat om Luppie, die een aantal jaren geleden is overleden. Voor haar was het vrij plotseling gebeurd. Ze was nog altijd bij Sima. Zij herkende dat Luppie tijdens haar leven altijd dichtbij haar was en erg op haar gericht was. Die plek had Nikkie nu ingenomen. Ze was niet bewust bezig Nikkie weg te jagen, maar drong zich er wel een beetje tussen. Nikkie vond dat te dichtbij en voelde Luppie op haar huid, wat jeuk gaf. Nu voelde het een beetje of ze vijanden, rivalen waren. En morgen is de overlijdensdatum van Luppie, waardoor Sima er de laatste tijd in gedachten meer mee bezig is.
Ik zal nooit een overleden dier vragen weg te gaan zonder overleg met de eigenaar, maar een dag vóór het consult heb ik Luppie wel gevraagd iets meer afstand te nemen om te kijken wat het effect voor Nikkie was. Sima had het verschil gemerkt, alleen tijdens de nacht was er weer een jeukaanval geweest. Luppie vertelde dat ze best wat afstand wilde nemen, maar dat ze ‘s nachts altijd op bed bij Sima sliep en die plek nog niet op wilde geven.
Na het telefonische deel van het consult heb ik een healing gegeven. Met het doel om de verhouding tussen Nikkie en Luppie van vijanden (nu zeg ik dat iets zwaarder dan het was) naar vriendinnen. Beiden heb ik verteld dat Sima plek in haar hart en in haar huis heeft voor hun allebei. En dat het prettig is als ze elkaars wensen in kunnen passen.
Nu is de huid van Nikkie natuurlijk wel wat geïrriteerd door het krabben, dus dat is niet gelijk opgelost, maar we hebben er nu goede hoop op.

Reacties zijn gesloten.