Els

Els heeft een probleem. Of nee, ik zei het verkeerd…..haar mens Brenda heeft een probleem. Els is namelijk een poes die sinds kort geen gebruik meer maakt van het kattenluikje. Maar wat vooral zo apart is, is dat ze voorheen wel altijd door het luikje ging. Daarvoor in de plaats loopt zij nu net zo lang bij Brenda te miauwen totdat Brenda de deur open doet. En als Els naar binnen wil, miauwt zij op de vensterbank bij het raam of op de mat bij de voordeur. En aangezien Els nogal het heen en weer heeft, volgens Brenda, gebeurt dat wel zo’n 20x per dag. Om tureluurs van te worden. En daar komt ook nog bij dat Brenda een aanrijding heeft gehad en nog revaliderend is, waardoor ze met krukken loopt. Dus steeds naar de deur lopen is niet zo makkelijk voor Brenda. Er is al van alles geprobeerd om Els door het luikje te krijgen. Maar ze blijft het weigeren.
Brenda vroeg me te helpen. Ik sprak Els en ze vertelde me dat ze best weet hoe ze door het luikje moet gaan. Ik vroeg haar waarom ze dat dan niet deed. Els vertelde me dat Brenda een tijdje weggeweest is. Klopt, want toen lag ze in het ziekenhuis. Dat was Els niet verteld. Er was na de aanrijding wel een buurvrouw geregeld die voor Els kwam zorgen, tijdens de afwezigheid van Brenda, maar Brenda had geen afscheid kunnen nemen van Els, omdat ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht was en daar bijna een maand had gelegen. Het plotselinge vertrek was wel een schok geweest voor Els, maar gelukkig was Brenda uiteindelijk weer thuis. Ik heb Els uitgelegd wat er met Brenda gebeurd was en dat Brenda nog steeds veel van Els houdt en het sneu vond dat Els dit had moeten ervaren.
Maar ik zag de link met het kattenluikje nog niet, dus vroeg Els daarnaar. Els vertelde me dat de buurvrouw elke dag 2x kwam om te knuffelen en eten te brengen, dus ze was niks tekort gekomen, maar……de kater van de buurvrouw volgde haar soms en die had tegen de deur, waar het kattenluik in zat, gesproeid. Zijn urine was op het luikje gekomen en daarom wilde zij er niet meer door. Het was inmiddels wel al weken verder, maar nog steeds wilde ze niet door het ‘vieze’ luikje. Ik heb met Els afgesproken dat het luikje schoongemaakt zou worden.
Brenda vertelde het aan de buurvrouw die direkt met een emmer sop aan de gang ging en Els zat er buiten bij te kijken. Nog dezelfde dag stapte Els vol trots zelf weer door het luikje en ging gelijk Brenda kopjes geven.

Wanneer heb jij voor het laatst je kattenluikje schoongemaakt?

Reacties zijn gesloten.