Dierenarts, voorbereiding

Februari is bij dierenartsen de maand van de gebitscontrole. Ik heb diverse dieren kunnen voorbereiden op het dierenartsbezoek. Hier lees je enkele reakties van eigenaren:
“Vandaag heeft M (poes) de gebitsreiniging gehad. Het ging allemaal super goed. Ze liet zich heel goed in het mandje stoppen. In de auto vond ze wel heel vervelend en bij de dierenarts was het erg druk. Vonden we beiden niet zo fijn. Maar uiteindelijk hebben ze maar 1 kies hoeven trekken en zijn haar tanden goed schoon gemaakt. Momenteel loopt ze door het huis en eet ze alle bakjes leeg die de anderen niet hebben leeggegeten. Alsof er niets gebeurd is. Trots op mijn lieve engelenprinses! Bedankt voor jouw lieve woorden naar M. Ik denk dat het vlekkeloos verlopen is omdat ze wist wat er zou gebeuren”.
“Ik ben met C (poes) naar de dierenarts geweest. Haar gebitje is heel slecht, veel tandplak en veel ontstekingen waar ze echt veel pijn van moet hebben. Haar linkerkant is erger dan haar rechterkant, dus dat verklaart wel wat ze aangaf. Het moeilijke slikken komt wellicht omdat ze niet goed kan kauwen. Aanstaande donderdag gaat ze terug naar de dierenarts en dan worden de slechte tanden/kiezen getrokken. Waarschijnlijk zal bijna alles getrokken worden maar dan is ze daarna wel van de pijn af. Ze hebben haar ook gecontroleerd op haar nieren middels en bloedonderzoek maar die waren gewoon in orde (dus geen nierfalen).
Wat erg opviel is dat ze bijzonder rustig het bezoek aan de dierenarts heeft ondergaan. Ze ging redelijk makkelijk het mandje in en heeft rustig in het mandje gezeten. Normaal gesproken gaat ze echt flink miauwen en enorm hijgen van de stress. Daar was nu geen sprake van. Het heeft dus enorm geholpen dat je haar hebt uitgelegd en verteld wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat ze aanstaande donderdag ook zo rustig blijft. Nogmaals bedankt dat je met haar hebt gesproken”. “Gisteren is C geholpen aan haar gebitje en gelukkig viel alles mee. In eerste instantie dacht de dierenarts dat hij nagenoeg alles er uit moest halen van tanden en kiezen maar uiteindelijk zijn er twee hoektanden en twee kiesjes getrokken. C was ook dit keer weer vrij rustig op weg naar en bij de dierenarts. Het is gewoon bijzonder hoe anders het nu is gegaan ten opzichte van andere keren waarbij er geen dierentolk aan te pas is gekomen”.
“Ik ben blij dat ik met V (kater) naar de dierenarts geweest ben. Zijn gebit was inderdaad hard aan een beurt toe. Het zag er slechter uit dan ik verwacht had, maar dat zei je al. Ik had het uitgesteld omdat hij echt altijd panisch is bij de dierenarts, maar nu je hem voorbereid had heb ik, en het viel de dierenarts zelf ook op(!!) gezien hoe het anders kan. (Ik heb de dierenarts maar niet verteld dat jij (dierentolk) hem voorbereid had). Er was wel spanning, zoals je zei, maar hij heeft niet gevochten en de dierenarts niet opengekrabt. Dat geeft hoop voor volgende keren. Bedankt en volgende keer mag je hem absoluut weer voorbereiden”.
“Ondanks dat onze B (hond) altijd lief is naar mensen, heeft hij altijd het snuitje (zachte muilkorf) bij de dierenarts nodig. Uit voorzorg had ik die meegenomen (weet wel dat dat lastig is bij gebitscontrole), maar het viel me al op dat hij rustig uit de auto stapte en mee naar binnen liep bij de dierenarts. Echt een heel groot verschil. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten en ging de controle goed. Ook 2 dagen later, toen we voor de echte behandeling kwamen ging het zoveel relaxter. Fijn dat je bij de voorbereiding dingen hebt uitgelegd, waar ik niet eens aan zou denken”.
Tijdens een kort consult kan ik je dier voorbereiden op elk dierenartsbezoek. Het kan echt voor jouw dier een verschil maken.

Reacties zijn gesloten.