Betty Boop (Bibi)

Renee mailde me dat de poes Betty Boop (BB, roepnaam Bibi) sinds een aantal maanden in huis plaste en poepte. Ook loopt ze veel te miauwen in huis. Bibi is 6 jaar en heeft dit nog nooit eerder gedaan. Natuurlijk was Renee al met Bibi naar de dierenarts geweest, maar die had geen verklaring voor het gedrag van Bibi. Medisch gezien was ze in orde. Daarom kwam Renee via via bij mij.
Toen ik de foto van Bibi zag voelde ik dat ze wat schuchter was. Voor het gesprek was het wel nodig om haar vertrouwen te winnen. Dat deed ik door Bibi te vertellen wie en wat ik ben en vertelde ik dat Renee mij gevraagd had met haar in gesprek te gaan. Dat Renee van haar houdt en haar graag wil helpen. En dat ik graag haar verhaal wil horen. Ik maakte al een aantal keren via de foto contact met haar vóórdat het consult plaats vond. Daardoor was ze tijdens het voorgesprek al vertrouwd met me. Ze vertelde me dat ze niet meer door het kattenluikje naar buiten durfde, omdat er een onbekende poes binnen was geweest. Die andere kat had zijn geur ook in hun tuin achter gelaten. Dat moest ik Renee vertellen van haar. Ze plaste en poepte ook wel op de bak, maar ook op niet gewenste plekken in huis. Daarmee liet ze dus haar geur achter voor die andere kat.
Tijdens het gesprek met Renee bleek dat het Renee wel was opgevallen dat ze niet meer naar buiten ging, maar omdat het kouder en natter was, dus leek het logisch dat ze meer binnen was. Bibi was bang dat die kat weer binnen zou komen. Renee had niet bedacht dat het angst was.
In overleg werd er gekozen voor een ander kattenluikje met een chip, zodat alleen Bibi naar binnen kon. En Renee zou, als ze de bewuste kat in de tuin zag, hem gaan wegjagen. Ook wist ze hoe die kat ik de tuin kwam en ze zou dat stuk afschermen met gaas, om die weg te versperren. Daarna heb ik Bibi nog een healing gegeven om haar weer wat meer in haar kracht en rust te zetten.
Niet lang erna kreeg ik bericht van Renee, dat ze alle veranderingen gedaan had en Bibi niet meer in huis geplast en gepoept had en ook niet meer liep te mauwen.

Reacties zijn gesloten.