Benny op de bak

Ilse belde me voor haar kater Benny (5 jaar). Benny plaste sinds een aantal weken in het bed van Ilse. Voorheen had hij dat nog nooit gedaan. Ilse woont op een beneden etage en heeft in de slaapkamer vaak het raam open staan.
Benny vertelde dat er een andere kat binnen was geweest en op bed gelegen had. Nu is het verschijnsel van katten die plassen om aan andere katten te laten merken dat het hun territorium is, iets wat natuurlijk wel bekend is. En er zijn best middeltjes in de handel om er wat aan te doen. Dat had Ilse ook allemaal al geprobeerd, want eigenlijk had ze wel het vermoeden dat zoiets de reden zou kunnen zijn, maar het had nog niks geholpen.
Ik heb Benny verteld dat Ilse dat geplas op bed wel heel vervelend vond. Mensen houden daar niet van. Maar Benny vond dat hij de andere kat wel een duidelijke boodschap te melden had.
Ik stelde hem voor om bij het raamkozijn zijn geur af te geven via kopjes geven, maar Benny zei dat hij dat wel al gedaan had. In overleg is ervoor gekozen om de kattenbak naar de slaapkamer te verhuizen en bij het raam te zetten. En uiteindelijk heeft Ilse de bak steeds iets verder weg gezet, richting de badkamer waar de bak altijd al stond.
Benny heeft daarna niet meer op bed geplast.

Reacties zijn gesloten.