Bassie en Adriaan

Nee, dat waren niet hun originele namen, maar de een was net een clown en de ander was heel lenig, dus ze zijn omgedoopt. Het gaat om 2 katers, Adriaan al 17 jaar en Bassie is net 1. Ze woonden 1 hoog in een appartement, met balkon (via kattenluikje bereikbaar). Adriaan was ontsnapt, over de rand gesprongen en was teruggevonden, zielig ingedoken in een hoekje van een tuin, verderop in de wijk, aan de slootkant. Dolgelukkig dat Adriaan weer thuis was, maar ….. sindsdien leek hij bang voor Bassie. De vraag was: wat is er gebeurd??
Adriaan was heel boos. Boos op Bassie. Hij gaf aan dat hij Bassie niet had gewild en het ook langere tijd helemaal zat was dat iedereen altijd om Bassie moest lachen en hem heel leuk vond, terwijl Adriaan Bassie helemaal niet zo leuk vond. Adriaan vertelde dat als ze alleen thuis waren Bassie dan de vervelende eigenschap had om Adriaan te pesten. Hij wilde meer slapen, nu hij ouder werd, maar durfde dat niet goed, want Bassie besprong hem steeds. Bassie gaf aan dat hij zich stierlijk verveelde in huis en alleen maar met Adriaan wilde spelen. Adriaan was altijd heel lenig geweest, maar nu was dat wel even anders. Nu was Adriaan heerlijk aan het slapen op het bed, toen Bassie ook op bed kwam en hem wakker maakte. Adriaan schrok, vluchtte weg en rende door het luikje het balkon op. Bassie kwam er achteraan. Adriaan wilde hoog over de balustraderand lopen (wat hij nog nooit gedaan had) en viel er aan de andere kant af. Oh, wat was hij kwaad op dat kleine kreng. Ja, en toen kon hij niet meer terug en is doorgerend. En uiteindelijk hebben ze hem gevonden bij de slootkant.
Tijdens het gesprek met mij gaf Adriaan aan dat hij niet meer terug wilde, zolang Bassie er was. Daarvoor moesten we maar een andere oplossing verzinnen met elkaar. Na lang overleg gaf Adriaan aan ermee te kunnen leven als er plekken gemaakt zouden worden in huis waar hij hoog kon zitten als Bassie beloofde laag te blijven. In overleg met Bassie werd besloten dat er voor Adriaan hoge plekken gemaakt zouden worden en Bassie wilde veel meer speelgoed.
Uiteindelijk hebben de mensen van hun ook besloten het balkon af te zetten, om verdere incidenten te voorkomen en heeft de vrouw van de katten (in overleg met haar leidinggevende) besloten 1 dag in de week thuis te werken, zodat ze minder alleen zijn.
Het was niet het allerbeste voor iedereen, maar wel waar iedereen mee verder kon.
En…….Adriaan kreeg zijn oude naam Felix terug! Ook niet onbelangrijk. Daardoor hoorde hij minder bij Bassie, maar behield zijn eigen identiteit.

Reacties zijn gesloten.