Workshop: Jij en je hond zijn hoogsensitief.

ZIJN JIJ EN JE HOND BEIDEN HOOGSENSITIEF?
Momenteel staat deze workshop niet in de planning.
Een groot deel van mijn werk bestaat uit consulten voor hoogsensitieve honden. Opvallend is dat die honden meestal in huis wonen met hoogsensitieve mensen. Een hoogsensitieve hond heeft een relaxte, goed gegronde leider nodig. Vaak hoor ik dan zeggen dat ze zelf ook niet zo goed kunnen gronden.
Wil jij beter als een krachtige eeuwenoude boom, goed geworteld, in het leven staan? Beslissingen vanuit kracht en rust nemen? Voelen wat er voor jou en je hond nodig is?
Veel hoogsensitieve honden zijn slecht gegrond en hebben hun aura (persoonlijke ruimte om je heen) wijd open staan en daardoor komen er ook veel prikkels binnen. Door die wijde aura zijn ze erg gefocust op wat er in de verte gebeurt, en reageren daarop. Of als ze binnen in huis zijn, reageren ze op wat er buiten gebeurt. Zijn het vaak onzekere, onrustige honden.
Ze hebben last van veel prikkels, wat jij als hoogsensitief persoon ook bij jezelf zal herkennen. Bij overprikkeling gaan ze in een afweermechanisme: vechten, vluchten of bevriezen, of tekeer gaan. Vaak zijn ze niet agressief, maar onzeker en willen alles op afstand houden door te blaffen. Of ze kunnen erg angstig reageren.
Wat belangrijk is, is dat ze een relaxte leider hebben die rust uitstraalt, waar ze zich aan over kunnen geven en op vertrouwen, die de leiding overneemt. Dan kunnen ze zich beter op jou te focussen buiten i.p.v. op hun omgeving.
Ook gaan we oefenen met het gronden van je eigen hond op afstand.
Tijdens de workshop zal ik je uitleggen wat de do’s en don’t zijn in contact met je hond. Waaraan je kan merken dat de hond overprikkeld raakt en hoe jouw hond telepathisch contact met jou maakt en hoe jij dat naar jouw dier kan doen. Zodat jullie elkaar beter begrijpen.
Deze workshop wordt gegeven in een groep, en mooi is als we ook van elkaars ervaringen kunnen leren. Misschien apart, maar we nemen geen honden mee naar de workshop, die prikkels zullen teveel zijn.
Datum: 1 middag: momenteel is er nog geen datum gepland, van 12.00 – 17.30 uur.
Prijs:                          95 euro.
Inbegrepen:           Koffie, thee, sap en wat lekkers, na afloop samenvatting per mail.
Lokatie:                    Watertuin 41, Wilnis.
Opgave per mail: info@moniquevanderdrift.nl
Ervaringen van deelnemers:
M: Vorige week bij Monique de workshop jij en je hond zijn hoog sensitief gevolgd en wat heb ik daar weer veel van geleerd!
Monique heeft me veel nieuwe inzichten gegeven waarmee ik onze hond Jack, maar vooral ook mezelf, kan helpen. Beiden zijn we rustiger geworden tijdens het wandelen waardoor we ook meer kunnen genieten van de wandeling.
Het stukje aura therapie heeft me echt tot nadenken gezet en ik merk dat ik door te gronden veel meer rust in mezelf vind en beter voor mezelf durf en kan opkomen! .
Zeker weten dat ik meerdere workshops bij Monique ga volgen.
E: Bijzondere workshop. Ik wilde eigenlijk de auraworkshop volgen, maar die stond niet gepland. Toen zag ik deze workshop. Ik heb er voor mezelf veel van kunnen leren. Thuis heb ik gelijk met de honden geprobeerd ze te gronden, zoals Monique uitgelegd had. Ook voordat ik nu naar buiten ga grond ik de honden allebei en mezelf. Ik merk verschil buiten. De wandelingen zijn relaxter. Ook heb ik op dezelfde manier de kat gegrond. Nu focussen de honden ook minder op haar. Ook prettiger in huis.
M: Ik heb de workshop al even geleden gedaan. Ik vond de workshop heel boeiend en heb er veel van geleerd. Vol goede adviezen en tips ging ik de deur uit. Ik had er vertrouwen in dat me dit met mijn hond zou gaan lukken. Toch bleek het lastig om in de dagelijkse drukte die rust te bewaren en goed te gronden. Dat merkte ik binnen een paar dagen al. Ik weet nu wel hoe het moet, maar nu is het aan mij om dat ook te blijven doen. Dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer. Het moet meer in mijn systeem komen. Maar ik merk wel vrij snel aan mijn hond dat ze rustiger wordt als ik het goed bewust doe. Ook met andere honden is ze minder defensief. Soms snuffelt ze zelfs (i.p.v. blaffen of gelijk aanvallen). En dat geeft hoop. Dus ik blijft goed oefenen. Ik heb de oefeningen ook gedaan voor mezelf in moeilijke situaties op mijn werk en dat gaat al steeds beter. Dat is ook fijn, dat ik me daar beter kan afsluiten van 2 vervelende collega’s. Ik kom dan ook minder moe thuis. ( ik kan nu ook beter tegen gezeur van mijn schoonmoeder 😉 ).

Je kunt me ook via mijn facebookpagina volgen en ik zou het zeer waarderen als je mijn fb-pagina wilt liken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.