Hypnotherapie

Ons bewustzijn is het topje van de ijsberg, ons onderbewustzijn is zoveel groter.
D.m.v. hypnose kom je makkelijker bij het onbewuste van mensen. Daar is zoveel informatie beschikbaar. Door bij dat onbewuste te komen krijg je inzichten en kan je heel makkelijk positieve veranderingen bereiken. Denk daarbij aan het loslaten van angsten, nare gevoelens en gewoontes: alsof ze er nooit geweest zijn.
Er kunnen hulpbronnen worden toegevoegd aan je leven. Zodat je ze in elke situatie kan oproepen en gebruiken. Denk bij hulpbronnen bijvoorbeeld aan: zelfverzekerdheid, kracht, zelfvertrouwen, rust, liefde, plezier, energie, eigenwaarde.
Superblij ben ik met deze tools van hypnotherapie en NLP (neuro linquistic programmeren), omdat ik ervaren heb dat het enorme krachtige technieken zijn. Ook mijn ruim 20 jaar ervaring als reader komt enorm van pas.
Dus als jij een probleem hebt, zoals bijv: angsten, irritatie, een gewoonte die je wilt veranderen, weinig zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid of eigenwaarde, dan wil ik je graag helpen, d.m.v. hypnotherapie.
Veel mensen kennen hypnose van theater en televisie en denken dat je rare dingen doet, zonder je ervan bewust te zijn. Dat is heel iets anders dan de therapievorm, waar ik mee werk. Bij hypnotherapie ben je je goed bewust van wat er gebeurt, je bent niet ‘weg’, je bent zelf in controle. Het is heel ontspannend en absoluut niet eng.
Ik doe 2 sessies. Ik doe daarmee minder sessies dan collega’s, omdat ik veel cliënten heb die door het hele land verspreid wonen, dus van ver komen. Ik doe de sessies dan langer, waarbij ik meer kan doen, zodat we sneller klaar zijn en jij dus sneller je ‘probleem’ opgelost hebt. Ik heb veel technieken geleerd, maar heb een voorkeur ontwikkeld. Daarbij volg ik een route, waar ik succes mee behaald heb. Allereerst doen we een telefonische intake. Als dan blijkt dat we ervoor gaan, maken we de afspraken, waarbij je naar mijn praktijk in Wilnis komt. Het is de bedoeling dat je alleen komt, want aanwezigheid van anderen kan de sessie beïnvloeden.
De kosten per sessie zijn 225 euro.
Tot 24 uur van te voren kan je een consult kosteloos afzeggen. Binnen 24 uur wordt het consult in rekening gebracht.
Wil jij jouw ‘probleem’ opgelost hebben, mail dan naar info@moniquevanderdrift.nl
Eerder heb ik een filmpje op mijn Facebookpagina geplaatst met meer uitleg. Ga er even voor zitten: Facebook
Maar wat is er mooier dan van mensen zelf te lezen wat zij ervaren hebben. Hier staan er een aantal, maar bij de “Ervaringen” (moniquevanderdrift.nl/ervaringen) staan ook nog meerdere beschreven hypnosessies (tussen de vele ervaringen van dierentolkconsulten):
Na de 2 hypno-sessies kreeg ik als reaktie van B:
“Na de 1ste sessie merkte ik al positieve veranderingen. Ik had dat al van iemand anders gelezen op je website, maar toch bijzonder dat zelf ook te ervaren. Zoals je aangaf ging je bij de 1ste sessie mijn onderbewuste de opdracht geven om op een andere manier met het probleem om te gaan en bij de 2de sessie het bij de wortel weghalen, waardoor alle problemen die ermee te maken hebben als dominosteentjes omvallen. Lastig aan mensen uit te leggen wat je nu precies gedaan hebt, omdat ik het zelf ook niet begrijp, maar het probleem is wel opgelost.
Het beeld van de vallende dominosteentjes ben ik na de 2de sessie zelfs 3x in dromen tegen gekomen.
Mensen, ik kan niet goed uitleggen wat Monique doet, maar heb je een probleem, dan zou je het toch eens moeten doen. Hoe zou het voor je zijn om ook in 2 sessies ervan af te zijn? Denk er eens over na!! Ik ben blij het mezelf gegund te hebben.”
M: Nog nooit ben ik onder hypnose geweest maar ik las ervaringen op de site waarvan ik dacht: zou het dan voor mij ook helpen? Bijna 11 jaar geleden heb ik een flinke langdurige burn-out gehad en daar ben ik langzaam weer uit gekomen. Daarbij heb ik hulptrajecten gevolgd en ook ben ik veel bezig geweest met zoeken naar de balans spanning/ontspanning.  Voor mijn gevoel had ik een modus bereikt waarin ik overeind bleef, mijn werk kon doen(parttime) mijn huishouden samen met mijn partner, een best leuke moeder en vriendin was en ook nog 2x in de week ging sporten.  Alles wat hoorde deed ik maar om half acht was ik eigenlijk zo moe… zo moe dat ik eigenlijk uitgeput was maar een keer slapen hielp niet en dus ik ging door tot ik dan rond tien uur kon zeggen “ ik ga naar bed, nog even lezen hoor”. Samen met Monique een behoorlijke tijd gepraat en helder gekregen waar ligt het probleem en hoe gaan we dit samen aan.  Daar ging ik.. onder hypnose… en nee mijn ogen gingen echt niet open en ik hoorde mezelf antwoorden geven die vanuit ik weet niet waar precies kwamen maar confronterend was het zeker. Nu ben ik een half jaar verder, mijn extreme vermoeidheid is weg!!! Ik kan sporten bij de fysio zonder terug te komen en eigenlijk niks meer te kunnen. Natuurlijk ben ik moe als ik terugkom, dan neem ik iets te drinken, ga lekker douchen en dan ben ik er weer. Na een volle werkdag ben ik soms ook wel echt moe, dan eten we, loop ik een rondje buiten en dan gaat het weer. Mijn lijf/hoofd heeft echt een ander weg gevonden om met alles om te gaan zodat ik veel beter in mijn energie zit, meer kan genieten, meer initiatieven neem, vaker s avonds nog even wat doe en dan gewoon moe en voldaan mijn bed in stap en niet meer compleet uitgeput! Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb om dit voor mezelf te doen, om dit aan te gaan en uiteindelijk met dit resultaat verder te kunnen. Echt ontzettend bedankt Monique voor al je lieve begeleiding, zoveel zorg en aandacht, zo veilig gevoeld tijdens de hypnose en vooral met deze uitkomst.  Voor een ander zou ik zeggen, als je erover nadenk zou dit wat kunnen zijn…doe het maar want hier ga je echt heel blij van worden, een cadeau voor jezelf.
Ervaring van B: Ongelooflijk dat ik in 2 sessies al zo veranderd ben! Mijn zus had al langer gezegd dat ik misschien met hypnose van mijn onzekerheid afgeholpen kon worden. Maar ik durfde niet. Ik was nog nooit bij een therapeut geweest en wist niet goed hoe dat zou gaan. Ik volg Monique al een tijd op facebook en heb voor mijn beide hondjes al eens een consult gedaan. Dat waren prettige ervaringen en daarom zou ik me bij haar vast wel veilig genoeg voelen om te gaan voor mezelf. Ik zag op haar facebook ook notities over angst en onzekerheid, dus blijkbaar is het mogelijk er vanaf te komen. Het was echt een hele wonderlijke ervaring. Niks engs aan. Ook fijn Monique live te zien, na de telefonische consulten met mijn hondjes. Ik was nerveus toen ik er naar toe ging, maar Ik werd warm ontvangen en werd helemaal rustig bij haar. Eerst hebben we gesproken over mijn onzekerheid en wat het voor me betekent en hoe het me beperkt. Daarna kwam de hypnose. Ze legt helemaal uit wat er gaat gebeuren. Eerst lekker ontspannen in de stoel installeren en daarna was het zover. Wat ze nu allemaal precies deed kan ik niet helemaal uitleggen. Je bent er wel gewoon bij, maar het voelt gewoon of alles goed is, heel prettig. Ik was tijden niet meer zó ontspannen geweest, ik weet niet hoelang het duurde, maar het had wel uren mogen duren. Maar nu het rare: Na afloop vroeg ze of ik dat gevoel van onzekerheid nog eens kon voelen, oproepen, maar echt…het ging niet. Toen zei Monique letterlijk: “Nee, precies, alsof het er nooit geweest is.” En heel apart, maar zo voelde het ook echt. Na 2 weken de 2de sessie. Daar ben ik onder hypnose gegaan naar mijn jeugd om te kijken waar het ontstaan is. Dat was wel emotioneel. Er was na de 1ste sessie al veel veranderd, maar nu is het nog beter. Ik merkte dat ik me niet meer zo onzeker voelde in mensengroepen, op mijn werk, bij collega’s in een vergadering bijv. Daar had ik altijd het gevoel dat ik me beter stil kon houden en als ze dan mijn bevindingen vroegen werd ik rood en wist ik gewoon niks te zeggen. Nu durf ik zelf het initiatief te nemen en mijn mening geven. Het voelt zó bevrijdend. Ik merk nu pas hoeveel dingen ik uit de weg ging, omdat ik dan onzeker was. Nu ga ik bijv een cursus ‘vogelgeluiden herkennen’ volgen, wat ik altijd al wilde. Er gaat een wereld voor me open. Ik kan het iedereen die onzeker is aanraden.
De ervaring over de hypnosessies: van Veronique: “Ik ben alleenstaand, maar heb best een goed leven, leuke baan, eigenlijk niks te klagen. Maar…altijd voelde ik iets van spanning en onzekerheid, als ik met andere mensen was. Op mijn werk in contact met collega’s, maar ook privé, of bijv in de winkel of sportschool. Ik heb nogal veel meegemaakt en ben ook veel gepest op school, waardoor ik me altijd lichtelijk nerveus en op mijn hoede voelde bij andere mensen. Hiervoor ben ik naar Monique gegaan, niet wetende of ik voor een reading of voor hypnotherapie moest gaan. Ik liet het maar aan haar over. Het werd hypnotherapie. We hebben gewerkt aan mijn onzekerheid en bij de eerste keer voelde ik me na de hypnose direct krachtiger, rustiger en zelfverzekerder. Dat waren de waardes waar ze de therapie op inzette. Zo apart om dat dan ook gelijk al zo duidelijk te voelen. Ik was benieuwd of ik dat vast kon houden. Maar ik was ook verbaasd hoe die hypnose ging. Ik kan het niet uitleggen, maar je bent bij en tegelijkertijd merkte ik dat ik bijvoorbeeld toch mijn ogen niet kon openen. Maar dat voelde niet eng, het was eigenlijk een soort keuze van mij omdat ik zo heerlijk ontspannen was dat het wel goed was. Ik kan het niet zo precies uitleggen, maar het was gewoon wel goed.Na ongeveer 2 weken kwam ik bij haar voor de 2de keer. Ze zei dat we dan het ‘probleem’ (Monique noemde het ‘die gewoonte’) er met wortel en al zouden uittrekken, maar eerlijk gezegd was ik al tevreden met het resultaat na de 1ste keer, want ik merkte dat ik die kracht en rust nog steeds had en me bij andere mensen echt zelfverzekerder voelde. En wat grappig was, was dat andere mensen ook een verandering merkten. Ik had zelfs een man, die ik al langer ken, en stiekem heel leuk vind, aangesproken, wat ik eerder niet durfde. Ik vertelde dat aan Monique en ze zei dat ze ook een verandering bij me zag, al in mijn houding. Na de 2de keer dat ik kwam voelde ik me nog beter. Een verschil was dat ik toch na de 1ste keer nog moest zien of dat goede gevoel zou blijven en na de 2de keer wist ik dat zeker. Daar was ik van overtuigd. Inmiddels gaat het nog beter met mij. Ik heb zelfs spontaan die leuke man voor een kop koffie uitgenodigd en tot mijn verbazing zei hij dat hij dat wel wilde. We zijn nu voorzichtig aan het daten en zien wel hoe het gaat. Dit resultaat had ik niet verwacht van die 2 consulten, en het was mijn doel ook niet, maar ik ben er heel blij mee. Dank je wel, Monique en wie weet zie ik je op onze bruiloft 😉
Recensie van Cora, na 3 hypnosessies: Hallo Monique, ik wil je bedanken voor alle sessies die ik van jou heb mogen ontvangen, ik was getriggerd door je berichten op Facebook, en na een aantal therapieën te hebben gevolgd, die niet het resultaat brachten waar ik op gehoopt had , en mij niet verder hielpen nam ik toch de stap om naar jou toe te gaan, ik wist eigenlijk al dat ik het niet bij eenmaal zou kunnen houden omdat er veel op te ruimen was, maar dat weerhield me niet, gelukkig kon ik mijn man ook overtuigen, want ook dat vond ik belangrijk, het financiële plaatje vond hij toch nog wel iets, maar zag ook dat het niet goed ging met me. De eerste afspraak was gemaakt en hij ging mee, kreeg een kop koffie en ging daarna weg, want dat was mijn tijd en moment. Daarna ging jij aan het werk, je had alles duidelijk uitgelegd wat je ging doen en dat ik onder hypnose toch alles kon meemaken en terughalen als het moment daarvoor was of nog zou komen, en ja, daar ging ik, zoals andere al aangaven niets eng, ja mijn vingers gaven ‘ja’ en ‘nee’ aan en arm ging omhoog zonder dat ik daar iets in te zeggen had, na de eerste keer was ik best emotioneel maar ook kwam er rust, de tweede sessie, we gingen dieper deze maal, veel emoties, onzekerheden werden zichtbaar, en een grote les kreeg ik mee dat ik kon gaan vergeven, het was me al eerdere momenten verteld maar dat werkte niet, thuis ging ik verder in het denken van vergeven, en ja ik ben dat gaan doen, niemand kan door zonder vergeving, ik hoef niets meer met bepaalde mensen maar ik heb ze vergeven en dat voelt goed! Ik ga gesprekken niet meer uit de weg, en probeer het bij mijzelf te houden en te blijven, en dat voelt goed, ik merk dat alles niet meer zo zwaar voelt, ik kan weer een lach tevoorschijn krijgen. En ja dan vandaag voorlopig de laatste sessie, voelde een beetje dubbel, ik vertelde jou ook dat ik het loslaten van jou lastig vond, vanaf vandaag moet ik en belangrijk! kan ikzelf het stokje vasthouden, wat ik vandaag heb geleerd is dat de zee dingen mee mag nemen en dat dat nooit meer terug zal komen, en dat ik woorden mag beitelen en uithakken in steen of grot zodat deze woorden voor altijd blijven en ik deze mag opnoemen hardop voor mezelf. Monique, dank je wel, en ik ben je dankbaar voor dit alles, wat een verschil in hoe ik kwam en hoe ik vandaag weer naar buiten ging bij jou! Ik weet, het geld is een overweging, maar dit brengt je zoveel meer en moed om verder te gaan. Heel veel liefs en dank je wel, Cora.
Vorig jaar kwam een man bij mij in de praktijk voor hypnotherapie. Hij had last van overgeef-angst. Tijdens het voorgesprek bleek dat die angst hem enorm belemmerde. Hij had, als gevolg daarvan, meerdere angsten ontwikkeld en had in het verleden bij psychiaters gelopen. Hij vertelde dat de angst zo groot was dat hij altijd een mes bij zich had. Als hij moest overgeven zou hij nog liever zijn maag eruit snijden. Dood was beter dan overgeven. Dood gaan was altijd nog zijn ‘veilige’ uitweg. Hij liet me zijn mes zien. Al jaren was hij door de angsten volledig afgekeurd en vulde hij zijn dagen als mantelzorger voor iemand. We deden de 1ste sessie.
2 Weken later kwam hij voor de 2de sessie. Hij vertelde dat er enorm veel veranderd was. Vanaf de 1ste sessie droeg hij zijn vertrouwde mes niet meer bij zich. Hij was in zijn hoofd ook niet meer met de angsten bezig. Ook at en dronk hij nu alles op. Voorheen niet, want stel je voor dat je je in de laatste hap of slok verslikt. Ook durfde hij nu hard eten te eten, dus de pizza’s waren al voorbij gekomen.
Bij de 2de sessie zijn we naar de oorsprong van het probleem gegaan om het daar volledig op te lossen. We kwamen op een ander punt uit, dan hij verwacht had. Het was verwonderlijk.
Recentelijk sprak ik hem weer en vertelde hij dat de overgeef-angst nu nog steeds na een jaar weg was. Hoe heerlijk voor hem!!
J: Ik had nog nooit eerder hypnose ervaren en wist niet precies wat ik kon verwachten, maar Monique heeft mij van tevoren uitgelegd hoe ze te werk gaat. Ik vind het een waar wonder hoe hypnose werkt en voelde mij ontzettend relaxed, alsof het proces al bekend was in mijn hoofd en kon mij er volledig aan overgeven. De sessies met Monique waren erg fijn en ik voel me altijd op mijn gemak bij haar. Ze legt alles uit wat ze gaat doen en hoe het in zijn werking gaat. Ik heb gekozen voor hypnose omdat ik last had van terugkerende, (toen der tijd) onherleidbare angst en paniekaanvallen en een psycholoog kon mij niet helpen. Ik kom al jaren bij Monique en weet hoe prettig zij te werk gaat, dus de keuze was snel gemaakt. Na één sessie voelde ik direct na het “wakker worden” enorm verschil; “Waarom maak ik me toch zo druk? Is toch nergens voor nodig?” waren één van de eerste dingen die ik dacht. En deze gedachtes zijn ook gebleven. Ik voel mij zowat herboren met een schoongepoetst onderbewustzijn. Ongeveer zes weken later volgde een tweede sessie waar ik me na afloop nóg beter voelde. Na wat terug graven in mijn onderbewustzijn hebben we het probleem ontdekt wat de angst veroorzaakte; een negatieve ervaring ruim vijftien jaar geleden.. Ik had het zo weggestopt in mijn hoofd dat ik het nooit zelf had kunnen linken aan de problemen die ik had. Nu heb ik bijna geen paniekaanvallen meer gehad tot tegenstelling van een aantal maanden terug waar ik er een aantal per week had. Ik voel me mentaal beter en dat is fysiek ook zichtbaar. Ik raad iedereen dit voor 100% aan en ik geloof dat dit voor een ieder kan werken, zolang je, je aan de hypnose overgeeft.. Nogmaals ontzettend bedankt Monique, je bent een buitengewoon prachtig mens. 
Barbara: In het verleden heb ik al een aantal readingen/coachingsconsulten bij Monique gedaan. Ook al eens een workshop. Waar ik steeds mee te maken krijg dat moeilijk voor me is, heeft te maken met mijn grenzen naar mensen aangeven en mijn zelfvertrouwen. Monique heeft eerst met me gesproken en legde me uit wat hypnose is (helemaal niet eng!) dat ze in mijn onderbewustzijn iets onder hypnose ging veranderen, waardoor er andere manieren zouden komen, waardoor ik er anders mee om zou kunnen gaan. Nou dat wilde ik wel. Ik was verrast dat ik zo makkelijk onder hypnose ging (hoewel ik me eerst steeds afvroeg “Is dit het nu? Ben ik nu onder hypnose?”). Het was heel ontspannend. Heel apart dat op een gegeven moment mijn ogen dichtgeplakt leken. Ik kreeg ze gewoon niet open. Maar ook dat was niet eng. Alles voelde zo rustig en vertrouwd. Ook heeft Monique iets voor me opgenomen, waarbij ze steeds de woorden rust, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zei. (Dat luister ik thuis als ik in bed ligt. Dat doet echt iets met me. Het geeft rust en kracht). Aan het eind voelde ik me heel relaxt en gelijk krachtiger en zelfverzekerder. Ik ben nu 2 keer bij Monique geweest en voel me zoveel beter. De 2de keer zijn we naar vroeger gegaan onder hypnose, en voelde iets wat er gebeurd was daarna zo anders. Het trauma dat daar zat is gewoon opgelost. Mijn man merkt ook dat ik duidelijker ben in aangeven wat ik wel en niet wil. Ook naar sommige mensen geef ik al beter mijn grenzen aan. Maar het is een proces dat nog steeds doorwerkt. Ik kan je hypnotherapie bij Monique aanraden.
Gerda: Ik ging voor de eerste keer naar Monique voor een sessie van hypnotherapie. Ik vond het heel spannend en was ook bang dat ik niet onder hypnose zou komen, dat mijn eigen gedachten, dat ik het te graag zou willen, zou beïnvloeden. Ook bang dat je je niks meer zou kunnen herinneren en dat je je niet kon of mocht bewegen en niks zou kunnen of mogen zeggen. Monique had al uitgelegd dat dit beslist niet het geval zou zijn en dat je gewoon alles bewust meemaakt en alles kan herinneren wat er gezegd en gedaan is. Oké dan ga ik ervoor want ik kwam met een behoorlijk probleem, waar ik vanaf wil. Ik heb altijd voor mijn zoon en zijn vrouw klaargestaan, dag en nacht met alle zorgen en problemen die er waren om te helpen. Nu hebben ze me in de steek gelaten en dit heeft me zoveel pijn en verdriet gedaan, en kan dit niet begrijpen. Vooral de reden waarom, die ik niet weet, en probeer mezelf te herinneren wat ik verkeerd heb gedaan dat deze breuk is ontstaan. Ik gun hun alle geluk en liefde van de wereld, en blijf met heel mijn hard van hun houden. Alleen het grote probleem van mij is dat ik hun niet uit mijn gedachten kon krijgen. Ik was dag en nacht met hun bezig en kon het geen plekje geven. Zelf ben ik ook met een hele grote uitdaging bezig en met mijn eigen grote zorgen en problemen. Ik moet door om mijn gedachten en concentratie te houden met mijn grote uitdaging. Dus om dit stuk een plekje te geven om niet meer dag en nacht met hun bezig te zijn, heb ik deze stap gemaakt in de hoop dit een plekje te geven en dat het minder zou worden. Niet eens met de gedachten dat dit probleem helemaal over zou gaan. Ik mocht lekker in de stoel gaan liggen zodat ik me zou ontspannen. Met klamme handen en hopen dat het echt zou lukken in hypnose te gaan was ik er klaar voor. Ik ging vrij snel en makkelijk in hypnose. Mijn linkerarm zou vanzelf omhoog gaan met instructie van Monique. Nou, dit is een grote uitdaging geweest want ik dacht dat dit echt niet zou gaan lukken. Maar tot mijn grote verbazing gingen eerst mijn vingers uit elkaar want die zaten strak in elkaar en toen ging heel langzaam mijn arm omhoog. Daarna ging de sessie door. Monique was heel rustig en zei ook constant dat ik het heel goed deed, waar ik heel blij mee was omdat ik dacht dat ik het niet zou kunnen en niet goed zou doen. De sessie was afgelopen en ik was moe, heel moe maar Monique zei ook dat ik heel hard had gewerkt. Tot mijn grote verbazing heeft deze therapie me zo geholpen dat ik het een plaatsje heb gegeven en echt niet meer dag en nacht met hun bezig ben geweest, en verdrietig ben op deze situatie tot de dag van vandaag. Natuurlijk denk je nog wel aan hun, maar het probleem was rustig geworden en kon met mijn eigen grote uitdaging verder gaan. Tot op de dag van vandaag is me dit gelukt. Een vervolg afspraak gemaakt om verder te gaan met mijn eigen verwerking wat er in mijn kinderjaren is gebeurd.
B: Mijn ervaring is heel positief. Ik kwam bij Monique omdat ik het moeilijk vond om mijn ex-partner uit mijn hoofd te zetten. Ik ‘hing’ nog aan hem. Mijn onbewuste overtuiging bleek dat ik niet kon functioneren zonder hem, waardoor ik me slachtoffer voelde zonder hem. Voordat ik onder hypnose ging, hebben we natuurlijk eerst gesproken. Ik voelde me eigenlijk al wat sterker worden. Het gevoel van slachtofferschap werd toen al anders, minder. De hypnose zelf was heel ontspannend. Best apart ook. Mijn arm ging vanzelf omhoog, heel wonderlijk. Ik wist toch alles wat er gebeurde. Ik had gedacht dat ik meer weg zou zijn, maar dat was niet zo. Ook de rest van de dag voelde ik me heel rustig. Monique heeft ook iets gedaan waardoor ik een goed gevoel over mezelf kreeg. Ik keek (onder hypnose) in een spiegel en benoemde wat ik zag. Ik zag mezelf gewoon sterker en rustiger en krachtiger worden. Het gevoel van slachtoffer zijn van de situatie was helemaal weg. En dat is ook zo gebleven. Doordat ik zo lang in de situatie was blijven hangen was ik ook erg moe en had ook lichamelijke spanningsklachten gekregen. Dat veranderde na de hypnose ook. Ik kreeg meer energie en de spanning in mijn spieren en hoofdpijn verdwenen ook. Ik voel me veel beter, en ben ook niet meer zo met mijn ex bezig in mijn gedachten. Ik heb het heel prettig ervaren om bij Monique te zijn geweest.
Lees hier het verhaal van Marjo:
“Altijd jeuk op armen en benen na het douchen. Conclusie dermatoloog een paar jaar geleden aquagenic urticaria oftewel allergische reactie op water. Via internet wat tips gevonden die het iets dragelijker maakten maar nog steeds was douchen en minstens een uur daarna een echte opgave. Monique ken ik al vele jaren van de diverse cursussen die ik bij haar heb gedaan. Inmiddels heeft Monique zelf een opleiding hypnotherapie afgerond. Dus wie niet waagt wie niet wint. In een hypnosesessie waar niks geen hocus pocus aan te pas komt en waar je zelf bij bent deze reactie op water aangepakt. Na afloop bij Monique arm onder de douche en geen jeuk. En een dag later douchen na het sporten waar ik toch best tegenop zag zonder de “hulpmiddelen” die ik normaal gebruik. Resultaat GEEN jeuk. Voor mij een ongelofelijke en nog niet te bevatten ervaring na een leven lang jeuk na het douchen.
Heb je ook een allergie of zijn er andere zaken waar je iets mee wilt neem eens contact met Monique op en gun jezelf haar hulp”.
Playbutton: Marianne: Ik heb weleens hypnotherapie gehad als onderdeel van een behandeling. Ik voelde me toen erg rustig na afloop, maar er veranderde niet veel. Ik had nu niet echt een verwachting. De eerste keer dat we Hypno volgens het boekje deden en mijn arm niet omhoog wilde, kreeg ik het Spaans benauwd. Ik wilde bijna mijn ogen open doen en zeggen ja, stop maar Monique, dit gaat niet werken! En bij de zin ‘En slaap’, moest ik inwendig enorm giechelen. Allemaal mijn kritische mind. Want eenmaal onder hypnose, voelde ik alles. En de sessies zelf ervaar ik als krachtig en tegelijkertijd ontspannen. Alsof ik elke keer tijdens zo’n sessie even mijn potentieel mag proeven, heerlijk. Wat ik vooral fijn vind is de combinatie van hypno én reading. Soms heeft mijn kritische mind een geruststelling van hoger hand nodig. Ik vind je een prettig persoon om mee samen te werken. Je bent heel puur en je ogen twinkelen altijd, daar hou ik van! En dat je zelf van HSP aan de grond naar businesswoman Sky high bent gegaan vind ik inspirerend. Dat heeft mij het gevoel: jij weet waar je het over hebt, van jou kan ik dat leren. Tijdens de sessie ben je duidelijk en ook zacht. Precies wat ik nodig heb. Want ik kan een grote mond hebben en heb een therapeut nodig die zich niet zo snel onder de tafel laat lullen. Maar aan de andere kant heb ik ook zachtheid nodig, anders voel ik me niet gezien en onveilig. Jij hebt dat allebei en dat is fijn. Af en toe wil ik iets zeggen en wil jij ook iets zeggen, dan moet ik even moeite doen om ertussen te komen. Enthousiasme van ons allebei denk ik. Ik kwam voor mijn gezondheid en vermoeidheid. Een week geleden had ik de 2de sessie. Na een dag of twee merkte ik verandering. Ik ben minder moe, slaap beter en voel meer zelfvertrouwen en powerrrrrrr. Ik heb het gevoel dat iemand na twee jaar ziek zijn weer op de ‘play-button’ heeft gedrukt. Zowel play van spelen, als van leven. Vooruitgang. Dingen durven plannen en ondernemen. Ik voel me zekerder en ervaar meer contact met mezelf. Met mijn vuur. Heerlijk! Ik zou hypnotherapie absoluut aanraden. Het mooie van hypnotherapie is dat je ergens niet oeverloos lang over hoeft te lullen. Je weet gewoon niet wat er allemaal in je onderbewuste zit en hoe het daar is gekomen. Met hypnotherapie hoef je dat ook niet te weten. Het voelt alsof er zo hup even wat gektes in je brein worden rechtgezet. Iets wat je met 10 therapiesessies niet lukt. En dat in samenwerking met reading, dingen boven tafel krijgen die zelf echt niet kunt bedenken, ervaar ik als een gouden combinatie. Ik ben heel blij dat je op mijn pad bent gekomen. Dank voor alles!
D: Vorig jaar heb ik iets heftigs meegemaakt, wat zo een impact had dat ik op verschillende fronten niet goed meer functioneerde. Ik was me steeds meer aan het afzonderen van iedereen en allerlei aktiviteiten. Ook kreeg ik allerlei lichamelijke klachten (door de stress waarschijnlijk). Ik zag het allemaal eigenlijk niet meer zo zitten. Jaren terug had ik al eens een reading gedaan, maar hypnotherapie was nieuw voor mij. Ik vond het idee van hypnose eerst wel spannend, maar Monique heeft eerst alles uitgelegd en ik merkte dat ik in de stoel juist heel ontspannen was (dat was al heerlijk!). En je maakt alles bewust mee, geen enge dingen. Na een aantal keer bij Monique voel ik me weer positiever en ben ik ook niet meer zo met die heftige gebeurtenis bezig. Ik ga weer met vriendinnen leuke dingen doen en kan daar oprecht weer van genieten. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik voel mijn kracht en vertrouwen weer terugkomen. Ik durf mijn vleugels weer meer uit te slaan. Heel prettig. Bedankt.
Nog meer ervaringen lees je op de ervaringenpagina.

Reacties zijn gesloten.