Signalen van overleden dier

Ik deed een consult voor Linda. Haar lieve kat Isra was ziek. Isra had meerdere klachten en zat al aan de hoogst mogelijke dosering pijnstillers. Ze had onder andere artrose, waardoor ze ook niet zonder pijn in de poephouding kon zitten. Via klysma’s moest ze geholpen worden. Het was een drama voor haar. Ze durfde ook niet meer te eten, want anders moest ze weer poepen. Heel slim dat ze die link gelegd had. Maar de binnen kant van de darmen waren ruw en geïrriteerd. Eigenlijk was ze wel op, gaf ze aan, want dit was niet leuk. Alleen als ze stil bleef zitten was het met minder pijn. De andere kat in huis wilde ze niet meer in de buurt hebben, want die kon nog wel eens wat lomp tegen haar aan komen liggen. Die respecteerde dat en bleef netjes uit haar buurt. De vraag was nu of ze er aan toe was om te sterven. De conclusie was van wel. Ik voelde dat er in het verleden nog een andere kat was geweest en dat Linda daar nog steeds verdriet om kon hebben dat die er ook niet meer was. We hebben die kat gevraagd om Isra te helpen en op te vangen, dat wilde ze wel.
Ik heb het hele overlijdensproces met Isra doorgenomen en ze had er vrede mee. Ze had een mooi leven bij Linda gehad, en er was liefde en dankbaarheid, maar nu was het genoeg.
Die nacht heeft Isra nog bij Linda geslapen en de volgende dag zou de dierenarts thuis komen om Isra in te laten slapen. De andere kat was wat schuw voor mensen. Daarom had ik Linda aangeraden om van te voren met hem samen even bij Isra te kijken terwijl ze nog in leven was, en dan even weg te gaan als de dierenarts kwam en later even bij het lichaam van Isra te gaan ruiken. Dat ging toch anders: Hij wilde van te voren absoluut niet meer bij haar (ze had hem immers gevraagd uit haar buurt te blijven). Toen de dierenarts er was ging hij niet weg, maar heeft op afstand alles zitten bekijken. Na overlijden heeft hij zijn afscheid genomen.
Isra had mij aangegeven dat ze na overlijden ook nog wel in de buurt zou zijn en signalen zou laten merken. Linda had bij haar vorige kat echter nooit signalen gemerkt, maar wist ook eigenlijk niet wat ze moest verwachten. Dus dan weet je ook niet waar je op moet letten.
Op de dag dat Isra was overleden heeft Linda haar zelf naar het crematorium gebracht en in de auto zette ze de radio aan. Daar hoorde ze het lied: Don’t cry van Guns n’ Roses, waarvan niet alleen de titel en tekst heel toepasselijk was, maar ook bleek het Linda’s favoriete band te zijn, sinds haar pubertijd. De volgende dag voelde ze in de keuken een kat een kopje tegen haar been geven, terwijl er geen kat in de buurt was.
Kijk, dat zijn dus de signalen die je kunt krijgen van je geliefde overleden dieren.
Haar vroeger overleden kat gaf aan dat ze erbij was gebleven vanaf de avond voor het overlijden en nu Isra zou begeleiden. Overigens hebben deze katten bij leven elkaar nooit gekend.
Hopelijk krijgt Linda nog meer signalen en kan ze dit verlies een plekje geven.

Namen veranderd om anonimiteit te waarborgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.