Workshop: Jij en je hond zijn hoogsensitief.

ZIJN JIJ EN JE HOND BEIDEN HOOGSENSITIEF?

Een groot deel van mijn werk bestaat uit consulten voor hoogsensitieve honden. Opvallend is dat die honden meestal in huis wonen met hoogsensitieve mensen. Een hoogsensitieve hond heeft een relaxte, goed gegronde leider nodig. Vaak hoor ik dan zeggen dat ze zelf ook niet zo goed kunnen gronden.

Vaak zeg ik dan dat de auraworkshop geschikt voor ze zou zijn, maar eigenlijk gaf ik die al heel lang niet meer. Ik ben nu van plan die weer eenmalig te gaan geven, en nu dan wat meer aangepast voor hoogsensitieve mensen met hoogsensitieve honden.

Wil jij beter als een krachtige eeuwenoude boom, goed geworteld, in het leven staan? Beslissingen vanuit kracht en rust nemen? Voelen wat er voor jou en je hond nodig is?

Veel hoogsensitieve honden zijn slecht gegrond en hebben hun aura (persoonlijke ruimte om je heen) wijd open staan en daardoor komen er ook veel prikkels binnen. Door die wijde aura zijn ze erg gefocust op wat er in de verte gebeurt, en reageren daarop. Of als ze binnen in huis zijn, reageren ze op wat er buiten gebeurt. Zijn het vaak onzekere, onrustige honden.
Ze hebben last van veel prikkels, wat jij als hoogsensitief persoon ook bij jezelf zal herkennen. Bij overprikkeling gaan ze in een afweermechanisme: vechten, vluchten of bevriezen. Vaak zijn ze niet agressief, maar onzeker en willen alles op afstand houden door te blaffen. Of ze kunnen erg angstig reageren.
Wat belangrijk is, is dat ze een relaxte leider hebben die rust uitstraalt, waar ze zich aan over kunnen geven en op vertrouwen, die de leiding overneemt. Dan kunnen ze zich beter op jou te focussen buiten i.p.v. op hun omgeving. Als je al eens een consult voor je hooggevoelige hond gedaan hebt bij mij dan heb ik je er al veel over uitgelegd.

Ook gaan we oefenen met het gronden van je eigen hond op afstand.

Tijdens de workshop wil ik je meer uitleggen over de aura en gronden, zodat jij beter gegrond raakt en daardoor jouw hond beter kan begeleiden vanuit rust. Het ‘zweverige’ van de aura wordt uitgelegd op een manier zodat het voor iedereen begrijpelijk is en met voorbeelden die we allemaal zullen herkennen. En waar je in het dagelijks leven heel praktisch mee kan werken.
Het beter leren beheersen van jouw aura zal ook voor jou, als HSP-er goed zijn. Ik zal veel vertellen en oefeningen doen die we ook in de auraworkshop (zie elders op mijn website) deden, maar die workshop staat momenteel niet gepland. Wel handig om voor meer informatie daar ook even te kijken, zie: http://moniquevanderdrift.nl/auraworkshop/

Deze workshop wordt gegeven in een groep, en mooi is als we ook van elkaars ervaringen kunnen leren. Misschien apart, maar we nemen geen honden mee naar de workshop, die prikkels zullen teveel zijn.

Datum: Zaterdag 28 september (VOL), óf zondag 29 september (VOL), óf vrijdag 13 december (carpoolen vanuit Drenthe) óf zaterdag 14 december, van 12.00 – 17.30 uur.
Prijs:                          95 euro.
Inbegrepen:           Koffie, thee, sap en wat lekkers, na afloop samenvatting per mail.
Lokatie:                    Watertuin 41, Wilnis.

Opgave per mail: info@moniquevanderdrift.nl

Ervaringen van deelnemers:

M: Vorige week bij Monique de workshop jij en je hond zijn hoog sensitief gevolgd en wat heb ik daar weer veel van geleerd!
Monique heeft me veel nieuwe inzichten gegeven waarmee ik onze hond Jack, maar vooral ook mezelf, kan helpen. Beiden zijn we rustiger geworden tijdens het wandelen waardoor we ook meer kunnen genieten van de wandeling.
Het stukje aura therapie heeft me echt tot nadenken gezet en ik merk dat ik door te gronden veel meer rust in mezelf vind en beter voor mezelf durf en kan opkomen! .
Zeker weten dat ik meerdere workshops bij Monique ga volgen.

E: Bijzondere workshop. Ik wilde eigenlijk de auraworkshop volgen, maar die stond niet gepland. Toen zag ik deze workshop. Ik heb er voor mezelf veel van kunnen leren. Thuis heb ik gelijk met de honden geprobeerd ze te gronden, zoals Monique uitgelegd had. Ook voordat ik nu naar buiten ga grond ik de honden allebei en mezelf. Ik merk verschil buiten. De wandelingen zijn relaxter. Ook heb ik op dezelfde manier de kat gegrond. Nu focussen de honden ook minder op haar. Ook prettiger in huis.


Je kunt me ook via mijn facebookpagina volgen en ik zou het zeer waarderen als je mijn fb-pagina wilt liken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.