Hypnotherapie

Ons bewustzijn is het topje van de ijsberg, ons onderbewustzijn is zoveel groter.
D.m.v. hypnose kom je makkelijker bij het onbewuste van mensen. Daar is zoveel informatie beschikbaar. Door bij dat onbewuste te komen krijg je inzichten en kan je heel makkelijk positieve veranderingen bereiken. Of bijv. angsten en nare gevoelens los laten, alsof ze er nooit geweest zijn.

Je zult je beter voelen en hulpbronnen als kracht, zelfvertrouwen, rust, liefde, plezier, energie, eigenwaarde, en noem maar op ervaren en toevoegen aan je leven. Zodat je ze in elke situatie kan oproepen en gebruiken.

Diverse technieken heb ik geleerd op gebied van hypnotherapie en NLP. En ik ben superblij met deze tools, omdat ik ervaren heb dat het enorme krachtige technieken zijn.
Als jij een probleem hebt, zoals bijv: angst, irritatie, een allergie, een gewoonte die je wilt veranderen, weinig zelfvertrouwen of eigenwaarde, dan wil ik je graag helpen, d.m.v. hypnotherapie.
Veel mensen kennen hypnose van theater en televisie en denken dat je rare dingen doet, zonder je ervan bewust te zijn. Dat is natuurlijk absoluut niet het geval bij mij. Bij hypnotherapie ben je je goed bewust van wat er gebeurt, je bent niet ‘weg’, je bent bij bewustzijn en zelf in controle. Het is heel ontspannend en absoluut niet eng.

Soms is een probleem binnen 1 sessie al verbeterd. Omdat meerdere problemen vaak met elkaar in verband staan, of vanuit één ervaring of gebeurtenis ontstaan zijn, zijn er mogelijk meerdere sessies (maximaal 3) nodig, om het proces op alle fronten aan te pakken. Dan is het nodig om een probleem er echt helemaal met wortel en al uit te halen.

Voor de sessies kom je in mijn praktijk in Wilnis (dus de sessies zijn in tegenstelling tot de readingen en dierentolkconsulten niet telefonisch). Het is de bedoeling dat je alleen komt, want aanwezigheid van anderen zal de sessie beïnvloeden.

Een sessie kost 125 euro (avond en weekendtarief 150 euro).

Tot 24 uur van te voren kan je een consult kosteloos afzeggen. Binnen 24 uur wordt het consult in rekening gebracht.

Wil jij jouw problemen opgelost hebben, mail dan naar info@moniquevanderdrift.nl en geef ook een aantal tijdstippen op waarop je zou kunnen.

Maar wat is er mooier dan van mensen zelf te lezen wat zij ervaren hebben:

J: Ik had nog nooit eerder hypnose ervaren en wist niet precies wat ik kon verwachten, maar Monique heeft mij van tevoren uitgelegd hoe ze te werk gaat. Ik vind het een waar wonder hoe hypnose werkt en voelde mij ontzettend relaxed, alsof het proces al bekend was in mijn hoofd en kon mij er volledig aan overgeven. De sessies met Monique waren erg fijn en ik voel me altijd op mijn gemak bij haar. Ze legt alles uit wat ze gaat doen en hoe het in zijn werking gaat. Ik heb gekozen voor hypnose omdat ik last had van terugkerende, (toen der tijd) onherleidbare angst en paniekaanvallen en een psycholoog kon mij niet helpen. Ik kom al jaren bij Monique en weet hoe prettig zij te werk gaat, dus de keuze was snel gemaakt. Na één sessie voelde ik direct na het “wakker worden” enorm verschil; “Waarom maak ik me toch zo druk? Is toch nergens voor nodig?” waren één van de eerste dingen die ik dacht. En deze gedachtes zijn ook gebleven. Ik voel mij zowat herboren met een schoongepoetst onderbewustzijn. Ongeveer zes weken later volgde een tweede sessie waar ik me na afloop nóg beter voelde. Na wat terug graven in mijn onderbewustzijn hebben we het probleem ontdekt wat de angst veroorzaakte; een negatieve ervaring ruim vijftien jaar geleden.. Ik had het zo weggestopt in mijn hoofd dat ik het nooit zelf had kunnen linken aan de problemen die ik had. Nu heb ik bijna geen paniekaanvallen meer gehad tot tegenstelling van een aantal maanden terug waar ik er een aantal per week had. Ik voel me mentaal beter en dat is fysiek ook zichtbaar. Ik raad iedereen dit voor 100% aan en ik geloof dat dit voor een ieder kan werken, zolang je, je aan de hypnose overgeeft.. Nogmaals ontzettend bedankt Monique, je bent een buitengewoon prachtig mens. 

Barbara: In het verleden heb ik al een aantal readingen/coachingsconsulten bij Monique gedaan. Ook al eens een workshop. Waar ik steeds mee te maken krijg dat moeilijk voor me is, heeft te maken met mijn grenzen naar mensen aangeven en mijn zelfvertrouwen. Monique heeft eerst met me gesproken en legde me uit wat hypnose is (helemaal niet eng!) dat ze in mijn onderbewustzijn iets onder hypnose ging veranderen, waardoor er andere manieren zouden komen, waardoor ik er anders mee om zou kunnen gaan. Nou dat wilde ik wel. Ik was verrast dat ik zo makkelijk onder hypnose ging (hoewel ik me eerst steeds afvroeg “Is dit het nu? Ben ik nu onder hypnose?”). Het was heel ontspannend. Heel apart dat op een gegeven moment mijn ogen dichtgeplakt leken. Ik kreeg ze gewoon niet open. Maar ook dat was niet eng. Alles voelde zo rustig en vertrouwd. Ook heeft Monique iets voor me opgenomen, waarbij ze steeds de woorden rust, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zei. (Dat luister ik thuis als ik in bed ligt. Dat doet echt iets met me. Het geeft rust en kracht). Aan het eind voelde ik me heel relaxt en gelijk krachtiger en zelfverzekerder. Ik ben nu 2 keer bij Monique geweest en voel me zoveel beter. De 2de keer zijn we naar vroeger gegaan onder hypnose, en voelde iets wat er gebeurd was daarna zo anders. Het trauma dat daar zat is gewoon opgelost. Mijn man merkt ook dat ik duidelijker ben in aangeven wat ik wel en niet wil. Ook naar sommige mensen geef ik al beter mijn grenzen aan. Maar het is een proces dat nog steeds doorwerkt. Ik kan je hypnotherapie bij Monique aanraden.

Gerda: Ik ging voor de eerste keer naar Monique voor een sessie van hypnotherapie. Ik vond het heel spannend en was ook bang dat ik niet onder hypnose zou komen, dat mijn eigen gedachten, dat ik het te graag zou willen, zou beïnvloeden. Ook bang dat je je niks meer zou kunnen herinneren en dat je je niet kon of mocht bewegen en niks zou kunnen of mogen zeggen. Monique had al uitgelegd dat dit beslist niet het geval zou zijn en dat je gewoon alles bewust meemaakt en alles kan herinneren wat er gezegd en gedaan is. Oké dan ga ik ervoor want ik kwam met een behoorlijk probleem, waar ik vanaf wil. Ik heb altijd voor mijn zoon en zijn vrouw klaargestaan, dag en nacht met alle zorgen en problemen die er waren om te helpen. Nu hebben ze me in de steek gelaten en dit heeft me zoveel pijn en verdriet gedaan, en kan dit niet begrijpen. Vooral de reden waarom, die ik niet weet, en probeer mezelf te herinneren wat ik verkeerd heb gedaan dat deze breuk is ontstaan. Ik gun hun alle geluk en liefde van de wereld, en blijf met heel mijn hard van hun houden. Alleen het grote probleem van mij is dat ik hun niet uit mijn gedachten kon krijgen. Ik was dag en nacht met hun bezig en kon het geen plekje geven. Zelf ben ik ook met een hele grote uitdaging bezig en met mijn eigen grote zorgen en problemen. Ik moet door om mijn gedachten en concentratie te houden met mijn grote uitdaging. Dus om dit stuk een plekje te geven om niet meer dag en nacht met hun bezig te zijn, heb ik deze stap gemaakt in de hoop dit een plekje te geven en dat het minder zou worden. Niet eens met de gedachten dat dit probleem helemaal over zou gaan. Ik mocht lekker in de stoel gaan liggen zodat ik me zou ontspannen. Met klamme handen en hopen dat het echt zou lukken in hypnose te gaan was ik er klaar voor. Ik ging vrij snel en makkelijk in hypnose. Mijn linkerarm zou vanzelf omhoog gaan met instructie van Monique. Nou, dit is een grote uitdaging geweest want ik dacht dat dit echt niet zou gaan lukken. Maar tot mijn grote verbazing gingen eerst mijn vingers uit elkaar want die zaten strak in elkaar en toen ging heel langzaam mijn arm omhoog. Daarna ging de sessie door. Monique was heel rustig en zei ook constant dat ik het heel goed deed, waar ik heel blij mee was omdat ik dacht dat ik het niet zou kunnen en niet goed zou doen. De sessie was afgelopen en ik was moe, heel moe maar Monique zei ook dat ik heel hard had gewerkt. Tot mijn grote verbazing heeft deze therapie me zo geholpen dat ik het een plaatsje heb gegeven en echt niet meer dag en nacht met hun bezig ben geweest, en verdrietig ben op deze situatie tot de dag van vandaag. Natuurlijk denk je nog wel aan hun, maar het probleem was rustig geworden en kon met mijn eigen grote uitdaging verder gaan. Tot op de dag van vandaag is me dit gelukt. Een vervolg afspraak gemaakt om verder te gaan met mijn eigen verwerking wat er in mijn kinderjaren is gebeurd.

B: Mijn ervaring is heel positief. Ik kwam bij Monique omdat ik het moeilijk vond om mijn ex-partner uit mijn hoofd te zetten. Ik ‘hing’ nog aan hem. Mijn onbewuste overtuiging bleek dat ik niet kon functioneren zonder hem, waardoor ik me slachtoffer voelde zonder hem. Voordat ik onder hypnose ging, hebben we natuurlijk eerst gesproken. Ik voelde me eigenlijk al wat sterker worden. Het gevoel van slachtofferschap werd toen al anders, minder. De hypnose zelf was heel ontspannend. Best apart ook. Mijn arm ging vanzelf omhoog, heel wonderlijk. Ik wist toch alles wat er gebeurde. Ik had gedacht dat ik meer weg zou zijn, maar dat was niet zo. Ook de rest van de dag voelde ik me heel rustig. Monique heeft ook iets gedaan waardoor ik een goed gevoel over mezelf kreeg. Ik keek (onder hypnose) in een spiegel en benoemde wat ik zag. Ik zag mezelf gewoon sterker en rustiger en krachtiger worden. Het gevoel van slachtoffer zijn van de situatie was helemaal weg. En dat is ook zo gebleven. Doordat ik zo lang in de situatie was blijven hangen was ik ook erg moe en had ook lichamelijke spanningsklachten gekregen. Dat veranderde na de hypnose ook. Ik kreeg meer energie en de spanning in mijn spieren en hoofdpijn verdwenen ook. Ik voel me veel beter, en ben ook niet meer zo met mijn ex bezig in mijn gedachten. Ik heb het heel prettig ervaren om bij Monique te zijn geweest.

Lees hier het verhaal van Marjo:
“Altijd jeuk op armen en benen na het douchen. Conclusie dermatoloog een paar jaar geleden aquagenic urticaria oftewel allergische reactie op water. Via internet wat tips gevonden die het iets dragelijker maakten maar nog steeds was douchen en minstens een uur daarna een echte opgave. Monique ken ik al vele jaren van de diverse cursussen die ik bij haar heb gedaan. Inmiddels heeft Monique zelf een opleiding hypnotherapie afgerond. Dus wie niet waagt wie niet wint. In een hypnosesessie waar niks geen hocus pocus aan te pas komt en waar je zelf bij bent deze reactie op water aangepakt. Na afloop bij Monique arm onder de douche en geen jeuk. En een dag later douchen na het sporten waar ik toch best tegenop zag zonder de “hulpmiddelen” die ik normaal gebruik. Resultaat GEEN jeuk. Voor mij een ongelofelijke en nog niet te bevatten ervaring na een leven lang jeuk na het douchen.
Heb je ook een allergie of zijn er andere zaken waar je iets mee wilt neem eens contact met Monique op en gun jezelf haar hulp”.

Playbutton: Marianne: Ik heb weleens hypnotherapie gehad als onderdeel van een behandeling. Ik voelde me toen erg rustig na afloop, maar er veranderde niet veel. Ik had nu niet echt een verwachting. De eerste keer dat we Hypno volgens het boekje deden en mijn arm niet omhoog wilde, kreeg ik het Spaans benauwd. Ik wilde bijna mijn ogen open doen en zeggen ja, stop maar Monique, dit gaat niet werken! En bij de zin ‘En slaap’, moest ik inwendig enorm giechelen. Allemaal mijn kritische mind. Want eenmaal onder hypnose, voelde ik alles. En de sessies zelf ervaar ik als krachtig en tegelijkertijd ontspannen. Alsof ik elke keer tijdens zo’n sessie even mijn potentieel mag proeven, heerlijk. Wat ik vooral fijn vind is de combinatie van hypno én reading. Soms heeft mijn kritische mind een geruststelling van hoger hand nodig. Ik vind je een prettig persoon om mee samen te werken. Je bent heel puur en je ogen twinkelen altijd, daar hou ik van! En dat je zelf van HSP aan de grond naar businesswoman Sky high bent gegaan vind ik inspirerend. Dat heeft mij het gevoel: jij weet waar je het over hebt, van jou kan ik dat leren. Tijdens de sessie ben je duidelijk en ook zacht. Precies wat ik nodig heb. Want ik kan een grote mond hebben en heb een therapeut nodig die zich niet zo snel onder de tafel laat lullen. Maar aan de andere kant heb ik ook zachtheid nodig, anders voel ik me niet gezien en onveilig. Jij hebt dat allebei en dat is fijn. Af en toe wil ik iets zeggen en wil jij ook iets zeggen, dan moet ik even moeite doen om ertussen te komen. Enthousiasme van ons allebei denk ik. Ik kwam voor mijn gezondheid en vermoeidheid. Een week geleden had ik de 2de sessie. Na een dag of twee merkte ik verandering. Ik ben minder moe, slaap beter en voel meer zelfvertrouwen en powerrrrrrr. Ik heb het gevoel dat iemand na twee jaar ziek zijn weer op de ‘play-button’ heeft gedrukt. Zowel play van spelen, als van leven. Vooruitgang. Dingen durven plannen en ondernemen. Ik voel me zekerder en ervaar meer contact met mezelf. Met mijn vuur. Heerlijk! Ik zou hypnotherapie absoluut aanraden. Het mooie van hypnotherapie is dat je ergens niet oeverloos lang over hoeft te lullen. Je weet gewoon niet wat er allemaal in je onderbewuste zit en hoe het daar is gekomen. Met hypnotherapie hoef je dat ook niet te weten. Het voelt alsof er zo hup even wat gektes in je brein worden rechtgezet. Iets wat je met 10 therapiesessies niet lukt. En dat in samenwerking met reading, dingen boven tafel krijgen die zelf echt niet kunt bedenken, ervaar ik als een gouden combinatie. Ik ben heel blij dat je op mijn pad bent gekomen. Dank voor alles!

D: Vorig jaar heb ik iets heftigs meegemaakt, wat zo een impact had dat ik op verschillende fronten niet goed meer functioneerde. Ik was me steeds meer aan het afzonderen van iedereen en allerlei aktiviteiten. Ook kreeg ik allerlei lichamelijke klachten (door de stress waarschijnlijk). Ik zag het allemaal eigenlijk niet meer zo zitten. Jaren terug had ik al eens een reading gedaan, maar hypnotherapie was nieuw voor mij. Ik vond het idee van hypnose eerst wel spannend, maar Monique heeft eerst alles uitgelegd en ik merkte dat ik in de stoel juist heel ontspannen was (dat was al heerlijk!). En je maakt alles bewust mee, geen enge dingen. Na een aantal keer bij Monique voel ik me weer positiever en ben ik ook niet meer zo met die heftige gebeurtenis bezig. Ik ga weer met vriendinnen leuke dingen doen en kan daar oprecht weer van genieten. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik voel mijn kracht en vertrouwen weer terugkomen. Ik durf mijn vleugels weer meer uit te slaan. Heel prettig. Bedankt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.